بازدید مجازی از موزه صلح تهران از اینجا در دسترس می باشد.
گشایش نمایشگاه مبارزات استقلال طلبانه آمریکای لاتین همزمان با برگزاری آیین روز ملی بولیوی در موزه صلح تهران
در مراسم باشکوهی که در روز دوشنبه 29 مردادماه 1403 با حضور جمع زیادی از سفرا و نمایندگان خارجی مقیم تهران، مسئولان سازمانهای مرتبط و داوطلبان در موزه صلح تهران و با مشارکت سفارت بولیوی به مناسبت یکصد و نود و نهمین سالروز استقلال این کشور برگزار شد ضمن بزرگداشت توپاک کاتاری، قهرمان ملی مبارزه با استعمار و رونمایی از مجسمه این شخصیت برجسته در تاریخ آمریکای لاتین، نمایشگاهی که به همین مناسبت در گالری هنری موزه صلح برپا شده افتتاح شد. این نمایشگاه که مشتمل بر تصاویر و پوسترهایی از تاریخ کهن بولیوی و آمریکای لاتین و جنبش استقلال طلبی در این قاره و نقش مبارزانی همچون توپاک کاتاری است تا بیستم شهریورماه در گالری هنر برای صلح پذیرای بازدید کنندگان است.
'گزارش نشست آشنایی با سازمان منع سلاح های شیمیایی
دومین نشست از سلسله نشستهای آشنایی با سازمانهای بینالمللی با موضوع آشنایی با سازمان منع سلاحهای شیمیایی در تاریخ دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
در ابتدا دکتر شهریار خاطری، پزشک متخصص سم شناسی و کارشناس ارشد پیشین سازمان منع سلاح های شیمیایی به معرفی ساختار و بخشهای مختلف سازمان پرداختند و از تجربه همکاری خود با این سازمان دقایقی سخن گفتند. سپس پیام تصویری خانم الیزابت وشتر سخنگوی سازمان به نمایش گذاشته شد و در ادامه ایشان به صورت برخط در برنامه حضور پیدا کردند و به سوالات شرکت کنندگان در خصوص برنامه های آتی سازمان برای عموم مخاطبین و اقدامات سازمان در ارتباط با قربانیان سلاحهای شیمیایی پاسخ دادند. در ادامه مهندس مهرداد حبیبی بازرس پیشین این سازمان با ارائه مثالهایی از بازرسی در مناطق مختلف و شرح مباحث فنی، از تجربهی خود به عنوان بازرس سازمان گفتند. همچنین آقای سید مهدی پارسایی نماینده وزارت امور خارجه (مرجع ملی کنوانسیون سلاحهای شیمیایی)، در خصوص نحوه تشکیل مرجع ملی در وزارت امور خارجه، چگونگی اجرای کنوانسیون در ایران، و همچنین ساختار، اقدامات و عملکرد مرجع ملی در سالهای اخیر سخنرانی کردند.
با توجه به اینکه مخاطب این سلسله نشستها نسل جوان هستند، موقعیتهای شغلی و کارورزی سازمان نیز بررسی شد. خانم محدثه جهانگیری از تجربهی کارآموزی یکساله خود، شامل همکاری با بخشهای مختلف سازمان و شرکت در رویدادهای علمی-پژوهشی در این بازه، سخن گفتند.سپس آقای حجت برنا نیز به عنوان دومین کاراموز حاضر در برنامه، از تجربهی کارآموزی، شرکت در کنفرانس بازنگری (که هر ۵ سال برگزار میشود) و زندگی در لاهه برای شرکت کنندگان گفتند. در فواصل این نشست بخشهای مختلف سازمان، نحوه اداره و اولویتهای آن، نحوه نظارت بر رعایت کنوانسیون سلاحهای شیمیایی، ماهیت کنوانسیون و چیستی سلاحهای شیمیایی از جمله موضوعاتی بود که به صورت تصویری و در قالب ویدئو به شرکت کنندگان معرفی شد. در حاشیه نشست نحوه پوشیدن تجهیزات محافظت در برابر عوامل شیمیایی نیز به صورت عملی آموزش داده شد.
در پایان به شرکت کنندگان گواهی دو زبانه حضور در برنامه اعطا شد.
کارگاه کنشگری حقوقی در ایران برگزار شد.
کارگاه کنشگری حقوقی در ایران توسط موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر، موزه صلح تهران و انجمن حقوق شناسی در روز پنجشنبه به تاریخ 3 اسفند 1402 از ساعت 9 تا 18 با استقبال خوب علاقمندان در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
در این کارگاه دکتر هداوند (عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و وکیل دادگستری)، دکتر مشرف جوادی (دکتری حقوق بینالملل و فعال حقوقی در عرصه سمنها)، دکتر علومی یزدی (عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس مرکز داوری اتاق بازرگانی تهران) و دکتر آگاه (عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و وکیل دادگستری) به عنوان مدرس حضور داشته و به ترتیب به تدریس روشهای حل و فصل غیرقضایی اختلافات، میانجیگری، داوری و طرح دعوی تشکلهای مردمنهاد پرداختند.
در انتها به شرکتکنندگان این کارگاه به پاس همراهی، گواهی حضور اهدا شد.
مراسم افتتاحیه نمایشگاه «بگذار نفس بکشم»
مراسم افتتاحیه نمایشگاه «بگذار نفس بکشم» در تاریخ 7 اسفند 1402 با حضور مقامات بینالمللی از جمله سفیر محترم ژاپن و نمایندگانی از سازمان ملل برگزار شد. این نمایشگاه به معرفی پنج زن دانشمند و هنرمند پیشگام، فعال در قرن بیستم در اروپا (دکتر کلارا ایمروار از آلمان، دکتر گرترود ووکر از سوئیس، دکتر نَیما سالبوم از سوئد، فریدا پرلن از آلمان و کته کولویتز از آلمان) و نمایش تلاشهای آنان در راه مبارزه با سلاحهای شیمیایی اختصاص یافته است.
در ابتدای مراسم، پیام پروفسور فان دن دانگن، مورخ صلح و بنیانگذار شبکه بینالمللی موزهها برای صلح (INMP) قرائت شد؛ سپس سید احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران در خصوص نقش زنان در تاریخ ایران و اهمیت حضور آنان در عرصههای اقتصادی و اجتماعی سخنرانی خود را ایراد کردند. پس از اتمام مراسم افتتاحیه، حضار برای بازدید از نمایشگاه به گالری موزه صلح تهران راهنمایی شدند. در این نمایشگاه تلاشهای این زنان پیشگام در قالب پوستر و مجموعهای از کتب و اسنادی کمیاب و ارزشمندی به نمایش گذاشته شده است که توسط پروفسور پیتر فان دن دانگن، مورخ صلح و بنیانگذار شبکه بینالمللی موزهها برای صلح (INMP)، به موزه صلح تهران اهدا شده است. نمایشگاه تا تاریخ 21 اسفندماه در موزه صلح تهران دایر میباشد.
برگزاری «کارگاه کنشگری حقوقی در ایران»
موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر، موزه صلح تهران و انجمن حقوقشناسی برگزار میکنند:
«کارگاه کنشگری حقوقی در ایران»
سرفصلهای کارگاه و مدرسان به ترتیب ذیل خواهد بود:
1.روشهای حل و فصل غیرقضایی اختلافات
مهدی هداوند ( عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و وکیل دادگستری)
2.میانجیگری
زهرا مشرف جوادی ( دکتری حقوق بینالملل و فعال حقوقی در عرصه سمنها)
3.داوری
حمیدرضا علومی یزدی ( عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس مرکز داوری و اتاق بازرگانی ایران)
4.طرح دعوی و تشکلهای مردم نهاد
وحید آگاه ( عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و وکیل دادگستری)
این کارگاه با ظرفیت محدود و منحصراً به شکل حضوری، در روز پنجشنبه 3 اسفند 1402 از ساعت 9 تا 18 در محل موزه صلح تهران برگزار خواهد شد.
شرکت علاقمندان در این کارگاه منوط به ثبتنام از طریق کانال تلگرام موسسه حقوق و هنر به آدرس @lawandart میباشد.
هزینه این دوره برای عموم افراد نهصد هزارتومان و برای دانشجویان هفتصد هزارتومان در نظر گرفته شده است.
موزه صلح تهران برگزار میکند: نمایشگاه «بگذار نفس بکشم»
موزه صلح تهران با هدف معرفی و بزرگداشت پنج زن دانشمند و هنرمند پیشگام در اوایل قرن بیستم، نمایشگاه «بگذار نفس بکشم» را برگزار میکند. این نمایشگاه تلاشهای دکتر گرترود ووکر، دکتر نَیما سالبوم، فریدا پرلن، کته کولویتز و دکتر کلارا ایمروار، که با اعتراضات خود در این مسیر پیشگام بود، را برای افزایش آگاهی از خطرات سلاحهای شیمیایی و همچنین مسئله سوء استفاده از علم در جنگها، به نمایش گذاشته است. همچنین مجموعهای ارزشمند شامل کتابها، کتابچهها و اسنادی کمیاب در معرض نمایش عموم گذاشته شده است.
افتتاحیه: 7 اسفند 1402- ساعت 11 مکان: موزه صلح تهران
تقدیر از استاد فرزانه دکتر محمد علی جوادی و جمعی از پزشکان متخصص چشم در موزه صلح تهران
در دیدار صمیمی جمعی از جانبازان شیمیایی دارای ضایعات شدید چشمی و اعضای انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی با دکتر محمد علی جوادی ، استاد چشم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و تنی چند از همکاران ایشان (آقایان دکتر کریمیان و دکتر جعفری نسب و خانم دکتر حسن پور) در محل موزه صلح تهران در روز سه شنبه بیست و ششم دیماه 1402، لوح سپاس جانبازان شیمیایی به پاس سالها مراقبت پزشکی دلسوزانه و تلاش برای درمان عوارض چشمی مصدومان شیمیایی به این پزشکان فرزانه تقدیم شد.
استاد دکتر محمد علی جوادی علاوه بر اینکه از دوران جنگ تحمیلی تاکنون در خط اول درمان عوارض چشمی در مصدومان شیمیایی به صورت شبانه روزی به این عزیزان خدمت کرده، به همراه تیمی از متخصصان برتر چشم پزشکی کشور در زمینه پژوهش برای یافتن شیوه های نوین درمان عوارض چشمی ناشی از گاز خردل و پیوند قرنیه در مصدومان عوامل شیمیایی در دنیا پیشتاز هستند.
در این دیدار صمیمی جانبازان شیمیایی هر کدام به نقل خاطراتی از درمان خود به دست دکتر جوادی و تیم پزشکی همکار ایشان پرداختند و چشم پزشکان حاضر در این برنامه هم ضمن ابزار خرسندی از فرصتی که برای درمان مصدومان شیمیایی بعنوان قهرمانان وطن برای آنان دست داده اطمینان دادند برای بهبودی این عزیزان به تلاشهای علمی و پژوهشی خود ادامه خواهند داد.
لازم به ذکر است گاز خردل پس از سالها موجب عوارض دیررس از جمله خشکی چشم، آسیب و کدورت قرنیه، زخم قرنیه و در موارد شدید نابینایی کامل میشود.
عروج جانباز شیمیایی احمد غلامیفرد
جانباز شیمیایی حاج احمد غلامیفرد که در دیماه سال شصت و پنج در شلمچه در اثر گاز خردل دچار ضایعات شدید ریوی و چشمی شده بود و بیش از سه دهه از عوارض مزمن مصدومیت شیمیایی از جمله تنگی نای و آسیب قرنیه رنج می برد، در روز یازدهم دیماه 1402 در اثر انسداد راههای تنفسی به دیدار معبود شتافت و به جمع یاران شهیدش پیوست.
جانباز شهید غلامیفرد که اهل و ساکن مشهد بود از فعالان انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و موزه صلح بود و ضمن حضور در برنامه مختلف اجتماعی، در سال 1397 بعنوان نماینده قربانیان سلاحهای شیمیایی در کنفرانس سازمان منع سلاحهای شیمیایی در لاهه هلند سخنرانی کرد. وی همچنین یکی از 4 جانباز شیمیایی بود که در تیرماه 1402 در جریان محاکمه دو شرکت هلندی فروشنده موار شیمیایی به رژیم صدام در دادگاه شهر لاهه هلند حضور یافت و بعنوان قربانی گاز خردل ادای شهادت کرد.
این جانباز به دلیل تنگی شدید تراشه (نای) بارها تحت عمل جراحی از جمله استنت گذاری در راه هوایی و نیز چندین عمل پیوند قرنیه قرار گرفته بود اما همچنان پر امید و پر تلاش در برنامه های گوناگون فرهنگی و اجتماعی و آموزشی حضور داشت.... موزه صلح تهران این فقدان جانکاه را به خانواده محترم آن شهید و جامعه جانبازان شیمیایی تسلیت میگوید..... روحش شاد و یادش گرامی.....
کارگاه تعاملی peace Counts در موزه صلح تهران برگزار شد.
دومین کارگاه از سلسله کارگاههای ادواری «صلح در شمارآید» با مشارکت موزه صلح تهران و مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی، روز ۴ دی ماه در محل موزه صلح تهران برگزار شد.«صلح درشمار آید» کارگاهی است کاملاً مبتنی بر تعامل شرکتکنندگان که در آن مفاهیم صلح، صلح سازی و حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات به نحوی متفاوت از شیوه معمول با متد بنیاد برگهوف آلمان ارائه و مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. در این کارگاه فعالان صلح در سراسر جهان به طور مصداقی معرفی و در یک فضای تعاملی تسهیلگران و شرکتکنندگان در مورد فعالیتهای آنان به گفت و گو مینشینند. در همین راستا در این دوره از کارگاه موزه صلح تهران میزبان یکی از این فعالان صلح از کشور افغانستان بود. در انتهای کارگاه به شرکتکنندگان گواهی حضور و یک جلد کتاب با موضوع حقوق بشر و محیط زیست از سوی برگزارکنندگان اهدا شد. جزئیات ادوار بعدی این کارگاه از طریق سایت و صفحات موزه صلح تهران و مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی به اطلاع علاقمندان خواهد رسید.
اعلام نتایج مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز 2023
مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز برای پنجمین بار توسط سازمان شهرداران صلح ژاپن، با مشارکت 115 شهر از 19 کشور دنیا برگزار شد.
طی اعلام فراخوان این مسابقه، آثار کودکان 6 تا 15 سال از سراسر ایران توسط دبیرخانه ایرانی سازمان شهرداران صلح و موزه صلح تهران دریافت شد و تمامی آثار به دبیرخانه ژاپن ارسال شد. سپس تمامی آثار ارسالی از کشورها توسط داوران بینالمللی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت برای رتبه اول تا سوم، دوازده اثر برگزیده شد و همچنین جایزه ویژه به سه اثر اختصاص یافت. از کشورمان ایران، فاطمه صبا صیدانلو 8 ساله از شهر گلوگاه رتبه دوم و السا رضایی 6 ساله از شاهین شهر رتبه سوم را کسب کردند.
علیرغم اینکه این رویداد در قالب مسابقه برگزار شد، آثار تمامی کودکان ارزشمند و شایستهی تقدیر است، زیرا قلم کودکی که به رنگ صلح درآید زیباترین نقشها را خلق میکند.
لینک اعلام نتایج بر روی سایت شهرداران صلح ژاپن:
https://www.mayorsforpeace.org/en/news/2023/post-231208/
نتایج نهایی مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز 2023:
- رده سنی 6 تا 10 سال
رتبه اول (1 برگزیده):
هینا سومیتسو، از ژاپن (8 ساله)
رتبه دوم (2 برگزیده):
فاطمه صبا صیدانلو، از شهر گلوگاه ایران (8 ساله)
ساوا ترادا، از ژاپن (10 ساله)
رتبه سوم (3 برگزیده):
السا رضایی، از شاهین شهر ایران (6 ساله)
سارا واپلر، از آلمان (10 ساله)
ماری دراکن، از آلمان (10 ساله)
- رده سنی 11 تا 15 سال
رتبه اول (1 برگزیده):
میزوهو یوشیدا، از ژاپن (15 ساله)
رتبه دوم (2 برگزیده):
میو اینو، از ژاپن (13 ساله)
فرانسیسکا سوسا آندراده، از فرانسه (14 ساله)
رتبه سوم (3 برگزیده):
شونسوکه ناو، از ژاپن (14 ساله)
مویرا منتنس، از بلژیک (13 ساله)
گریسی کوئینی، از نیوزلند (11 ساله)
- جایزه ویژه:
مارگرت میول سیندرادوتر، از ایسلند (15 ساله)
ریکاردو دی لیدو، از ایتالیا (9 ساله)
میلانا میتکالیک، از اوکراین (9 ساله)