آیین رونمایی از کتاب «همراه با جانبازان شیمیایی ایران: بیست سال امدادرسانی بین‌المللی» برگزار شد

moct-2017-timآیین رونمایی از کتاب «همراه با جانبازان شیمیایی ایران: بیست سال امدادرسانی بین‌المللی»، نوشته خانم دکتر شیزوکو تسویا و ترجمه آقای یاسر شهبازی، به همت موزه صلح تهران و انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌‎های شیمیایی، روز دوشنبه 25 بهمن 1395 در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

 

آیین رونمایی از کتاب «همراه با جانبازان شیمیایی ایران: بیست سال امدادرسانی بین‌المللی»، نوشته خانم دکتر شیزوکو تسویا و ترجمه آقای یاسر شهبازی، به همت موزه صلح تهران و انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌‎های شیمیایی، روز دوشنبه 25 بهمن 1395 در سالن استاد شهناز خانه هنرمندان ایران برگزار شد.


در ابتدای این برنامه و پس از خوشامدگویی، آقای دکتر عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، (سفیر پیشین ایران در ژاپن) سخنرانی کردند. ایشان پس از ابراز خرسندی از حضور در جمع جانبازان، با اشاره به این‌که بیش‌تر مردم ایران و دنیا از رنج جانبازان شیمیایی در سالیانِ پس از جنگ آگاه نیستند، نگارش این کتاب را گامی بلند در راستای افزایش سطح آگاهی در مورد پیامدها و آثار کاربرد سلاح‌های شیمیایی در سطح دنیا دانستند. ایشان قربانیان سلاح‌های شیمیایی را ذخایر انسانی بشریت خواندند و گفتند: «تلاش برای تضمین صلح پایدار از طریق گفتگو، اطلاع‌رسانی و آموزش، فعالیت‌های مدنی، شبکه‌سازی بین‌المللی و یافتن اشتراکات، ریشه در باور این عزیزان دارد.»


در ادامه این بخش، با حضور آقای دکتر عراقچی، خانم دکتر تسویا و جمعی از جانبازان شیمیایی و میهمانان مراسم از این کتاب رونمایی شد.


سخنران بعدی برنامه آقای مجید رجبی‌معمار، مدیر عامل خانه هنرمندان ایران بعد از خوشامدگویی به مهمانان، گفتند که خانه هنرمندان ایران، هجده سال پیش، یک پادگان نظامی بوده است ولی اکنون یک مرکز فرهنگی و هنری است و این یعنی اقدامات فرهنگی و هنری می‌تواند از جنگ‌افروزی‌ها بکاهد.


پس از پخش کلیپ کوتاهی با نام «سیزده سال همراهی» ، آقای اسدالله محمدی، جانباز شیمیایی و از راویان داوطلب موزه صلح تهران، پیام این موزه را خواندند که در بخشی از آن آمده است: « ... تجربه‌ نشان می‌دهد حصارهای جغرافیا، زبان، نژاد، مرز و عقاید گوناگون را می‌توان از میان برداشت، به هم نزدیک شد، یکدیگر را درک کرد و بر اساس گوهرِ انسانیت که در وجود همه قرار داده شده است زندگی کرد.»


پس از پیام موزه صلح تهران، گروه موسیقی مهرنوا به سرپرستی خانم نازلی بخشایش، قطعه ژاپنی «ساکورا» را به صورت زنده اجرا کردند.


در ادامه برنامه خانم دکتر تسویا، پس از ابراز خوشحالی از حضور در این جمع گفتند در این سال‌ها بسیار آموخته‌اند و یاد گرفته‌اند که زندگیِ با صلح و بدون صلح چیست. جانبازان شیمیایی، شاید محدودیت‌های فیزیکی داشته‌ باشند، ولی هدف و قلب ما، جایگزین کمبودهای فیزیکی ماست. ایشان هم‌چنین گفتند: « در این سال‌ها جانبازان، مدل زندگی جدیدی پیدا کرده‌اند و به نظرم، این جانبازان، نه تنها ضعفی ندارند، بلکه مهره‌های مهم صلح جهانی هستند. همه می‌توانند در مورد صلح صحبت کنند، ولی این صحبت‌های جانبازان است که تاثیرگذار است. پس باید قدرشان را بدانیم.»


سخنران پایانی، آقای شهبازی بودند. ایشان گفتند که «این کتاب، راجع به جانبازان بود و با جانبازان هم صحبت می‌کرد و انتقال این احساس به خوانندگان برای من بسیار سخت بود. من پیش از این کار، خانم تسویا را نمی‌شناختم ولی در طول ترجمه، با ایشان آشنا شدم و گویا در بیست سال سفر و در سختی‌ها و خوشی‌ها همراهشان بودم...»


کتاب «همراه با جانبازان شیمیایی ایران: بیست سال امدادرسانی بین‌المللی» به بیست سال فعالیت امدادرسانی بین‌المللی خانم دکتر شیزوکو تسویا از انجمن غیرانتفاعی ژاپنی MOCT با تمرکز بر سیزده سال همکاری با انجمن و می‌پردازد. هدف انجمن MOCT (که در زبان روسی به معنای پُل است) ایجاد پلی بین ملت‌ها برای مبارزه با سلاح‌های کشتار جمعی است. این گروه پس از آشنایی با انجمن، به کاربرد گسترده سلاح‌های شیمیایی علیه ایران پی بردند و کوشیدند در قالب تحقیقات پزشکی، اطلاع‌رسانی، تبادلات علمی و فرهنگی و آموزشی با انجمن و سپس موزه همکاری کنند. این سه سازمان، پیش‌تر نیز کتاب اطلس سه زبانه ضایعات ناشی از گاز خردل را منتشر کرده بودند.

Moct-gr-2017
کتاب «همراه با جانبازان شیمیایی ایران: بیست سال امدادرسانی بین‌المللی» را انتشارات رسانش نوین، به صورت مصور در 182 صفحه منتشر کرده است و برای تهیه آن می‌توانید به موزه صلح تهران مراجعه کنید.

برای دیدن عکس‌های این مراسم اینجا کلیک کنید.

broshor2

broshor1

broshor4

broshor3