گرامیداشت روز بینالمللی «ورزش برای توسعه و صلح» با حضور قهرمانان ملی در موزه صلح تهران
مراسم گراميداشت «روز جهانی ورزش در خدمت صلح و توسعه» روز شنبه ١٩ فروردینماه ١٣٩٦ با حضور ورزشکاران رشتههای گوناگونی چون والیبال، شطرنج و کوهنوردی و همچنین نمایندگان نهادهای مرتبط در موزه صلح تهران برگزار شد.
مراسم گراميداشت «روز جهانی ورزش در خدمت صلح و توسعه» روز شنبه ١٩ فروردینماه ١٣٩٦ با حضور ورزشکاران رشتههای گوناگونی چون والیبال، شطرنج و کوهنوردی و همچنین نمایندگان نهادهای مرتبط در موزه صلح تهران برگزار شد. در ابتدای این برنامه، مهمانان از موزه صلح تهران بازدید کردند. سپس آقای غلام هاشمی، جانباز شیمیایی و راوی داوطلب موزه صلح تهران پیام خوشامدگویی موزه صلح تهران را برای مهمانان خواندند. ایشان ضمن سپاسگزاری از مهمانان برای حضور در این برنامه، بیان کردند که گسترش روحیه رواداری، همکاری و همزیستی مسالمتآمیز از اهداف موزه صلح تهران است و این اصول، به بهترین شکل در ورزشهای قهرمانی و پهلوانی متبلور میشوند.
سپس آقای دکتر بهمن سبحانی، استاد دانشگاه، سخنرانی خود را با موضوع «ورزش، اعتماد اجتماعی و توسعه: نگاهی جامعه شناختی به کارکردهای ورزش» ارائه دادند. ایشان پس از معرفی جامعهشناسی ورزش و سرمایه اجتماعی، نقش ورزش در اعتماد اجتماعی را بیان کردند. ایشان توضیح دادند که مشارکت ورزشی، بین شهروندان تعامل برقرار میکند و شبکههایی از روابطِ ورزشیِ اجتماعی در سطوح مختلف جامعه تولید میکند. در نهایت ایشان رابطه بین ورزش، توسعه و صلح را شرح دادند و گفتند ورزش با ایجاد آرامش و اعتماد در درون جامعه، افزایش تعامل بین ملتها و تعدیل پیشداوریها، جهان را به صلح نزدیکتر میکند.
پس از سخنرانی ایشان، کلیپی کوتاه با موضوع نقش ورزش در توسعه و صلح پخش شد. در ادامه، سرکار خانم مریم زندی، مربی کوهنوردی موسسه خیریه امید مهر، دختران افغانستانی این موسسه را که بهعنوان اولین گروه دختران این کشور به همراه ورزشکاران ایرانی به قله دماوند صعود کرده بودند، معرفی کردند و سپس پیام ورزشکاران به مناسبت این روز را خواندند. در این پیام آمده است: «نلسون ماندلا، بر این باور بود که ورزش میتواند دنیا را عوض کند، قدرتِ الهام، خلق کند و انسانها را بهگونهای که تا به حال تصور آن نمیرفته، متحد کند. ورزش میتواند خالق امید و ابزاری برای صلح باشد.»
همچنین آقای محمد رجائیمقدم؛ معاون مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد با تاکید بر آرمانهای جهانی و نقش ورزش در آنها صحبت کردند و گفتند: «ورزش، سلامتی و رفاه را افزایش میدهد؛ بردباری، درک متقابل و صلح را ترویج میکند؛ به شمول اجتماعی و برابری کمک میکند؛ زنان، دختران و افراد را توانمند میسازد و بخش حیاتی آموزش برابر در مدارس است.»
در قسمت بعد، آقای احسان محمدی محلاتی (مدیر امور بینالملل سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران)، پیام دکتر محمود صلاحی، رئیس این سازمان را خواندند و از آمادگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای ایفای نقشی گستردهتر در ارتباط با توسعه و ترویج فرهنگ صلح و ورزش در تهران خبر دادند.
همچنین آقای علیاکبر فضلی، جانباز شیمیایی و راوی داوطلب موزه صلح تهران، پیام مدیرکل یونسکو، خانم ایرینا بوکووا به مناسبت این روز را قرائت کردند. خانم بوکووا در پیام خود، ضمن تاکید بر نقش ورزش برای سلامت جسمانی و توانمندسازی اجتماعی، به همکاری یونسکو با سازمان بهداشت جهانی در مبارزه با شیوههای زندگی کمتحرک و آغاز طرحهایی در مدارس پرداختهاند.
در پایان، مسابقه شطرنج نمادین، بین خانم سارا سادات خادمالشریعه، استاد بزرگ شطرنج کشور و آقای غلام هاشمی، داوطلب موزه صلح تهران برگزار شد که با نتیجه یک- یک مساوی به پایان رسید.
در این نشست، مهمانانی از تیم ملی والیبال و والیبال نشسته، نمایندگان ورزشهای کوهنوردی و شطرنج و همچنین مهمانانی از فدراسیونهای مرتبط، سازمان تربیتبدنی بنياد شهيد و امور ایثارگران و سازمان حج و زیارت حضور داشتند.
برای مشاهده عکسهای این رویداد، لطفاً اینجا و برای دریافت متن کامل سخنرانیها و پیامها، لطفاً روی عنوان هر یک کلیک کنید.
پیام خانم ایرینا بوکووا، مدیرکل یونسکو
سخنرانی آقای محمد رجائیمقدم، معاون مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در ایران
سخنرانی دکتر بهمن سبحانی، با موضوع «ورزش، اعتماد اجتماعی و توسعه: نگاهی جامعه شناختی به کارکردهای ورزش» و پاورپوینت ایشان
پیام ورزشکاران به مناسبت روز ورزش برای توسعه و صلح
پیام دکتر محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران