پیام موزه صلح تهران و انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی به مناسبت سی و سومین سالروز بمباران شیمیایی شهر سردشت

 

«در سی و سومین سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت به احترام دوازده هزار شهروند بی‌گناه که جسم و جانشان از این تصمیم غیرانسانی رنج کشیده و همچنین تمامی قربانیان سلا‌ح‌های شیمیایی سخن می‌گوییم.

بعدازظهر روز هفتم تیر 1366 شهر سردشت بمبارانی را به خود دید که وجدان بشر برای همیشه از تجربه آن جریحه‌دار خواهد ماند.

هدف گرفتن عامدانه جمعیت غیرنظامی و بی‌دفاع در مناطق مسکونی، با قصد تحمیل درد و رنج دائمی از طریق کاربرد سلاحی ممنوعه همزمان با مسموم کردن محیط‌زیست، زخمی آنچنان عمیق بر پیکر انسانیت وارد کرد که حتی گذشت سه دهه برای یافتن مرهمی تسکین‌دهنده کافی نبوده است. وضع تحریم‌های غیرقانونی برای دشوار کردن دسترسی به داروهای ضروری و همه‌گیری کوید-19 نیز نفس را در ریه‌های سوزان جانبازان شیمیایی در هر دم و بازدم سنگین‌تر کرده است.

تک تک آسیب‌‌دیدگان این فاجعه سزاوار آن هستند که توجه و همدلی عمیق‌ دولت و مردم ایران و آزادگان جهان را دریافت کنند. موزه صلح تهران و انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی همچون گذشته یاد شهدای شیمیایی به‌ویژه «شهید غلام هاشمی» راهنمای داوطلب و فعال صلح را که پس از سال‌ها تلاش برای اطلاع‌رسانی در زمینه پیامدهای این گونه از سلاح کشتارجمعی به شهادت رسید، گرامی می‌دارند و با ادای احترام به جانبازان و خانواده‌های آنان، از صاحبان اندیشه در حوزه‌های متفاوت پزشکی، حقوقی، هنری و اجتماعی دعوت می‌کنند تا مردمِ سردشت را در راه دشوار پاسداری از صلح و ارزش‌های انسانی یاری کنند.

تدوین حقوق بشردوستانه پس از فراز و فرودهای فراوان و در ازای بهایی بسیار گزاف به جایگاه کنونی رسیده؛ بنابراین تکرار چنین فجایعی غیر قابل قبول و شرم‌آور است. ما متعهد هستیم به استفاده از ظرفیت کم‌نظیری که سردشت در آموزش کودکان، توانمندسازی جوانان، دعوت از دولت‌ها برای پایبندی به قوانین بین‌المللی و انگیزه بخشیدن به کنشگران با هدف ایستادگی در برابر سرکشی‌های سیاسی دارد

چرا که زمین و ساکنانش بیش از هر زمان دیگری تشنه آرامش هستند.»

 

برای مطالعه پیام آقای دکتر جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران لطفاً اینجا و برای مطالعه پیام آقای فرناندو آریاس، مدیرکل سازمان منع سلاح‌های شیمیایی لطفاً اینجا کلیک کنید.

 

 

broshor2

broshor1

broshor4

broshor3