برنامه یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی برگزار شد
برنامه یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی و دهمین سالگرد گشایش موزه صلح تهران برگزار شد.
برنامه یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی و دهمین سالگرد گشایش موزه صلح تهران به مناسبت سیوچهارمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت، از سوی موزه صلح تهران، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت در روز 8 تیر 1400، ساعت 11 تا 13 در بستر زوم برگزار شد.
در ابن برنامه، ابتدا پیام تصویری مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی، آقای فرناندو آریاس به مناسبت سیو چهارمین سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت پخش شد. سپس پیام وزیر امور خارجه ایران، دکتر جواد ظریف به این مناسبت از سوی مجری برنامه خوانده شد.
در ادامه، آقای علیرضا یزدانپناه، جانباز شیمیایی و راوی داوطلب موزه صلح تهران سرگذشت خود را شرح دادند. ایشان در صحبتهایشان با تاکید بر پیامدهای دائمی سلاحهای شیمیایی برای بازماندگان این سلاحها، به دشواریهای زندگی آنان اشاره کردند و گفتند این مجروحیت یک مجروحیت مظلوم است زیرا این پیامدها در ظاهر جانبازان شیمیایی دیده نمیشود. ایشان اضافه کردند که طی سالیان، ابعاد حقوقی کاربرد سلاحهای شیمیایی به اندازه کافی پیگیری نشده است و جا دارد نهادهای مسوول با جدیت این مساله را دنبال کنند.
سپس آقای عبدالرحیم کریمیواحد، رئیس انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت ضمن گرامیداشت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت و تبریک به مناسبت ده سالگی موزه صلح تهران، پیام این انجمن را قرائت کردند. در این پیام ضمن روایت آنچه بر مردم سردشت گذشته و اشاره به لزوم پابان بیکیفرمانی مرتکبان کاربرد سلاحهای شیمیایی و معاونان آنان، به مشکلات امروزه این شهر و لزوم تلاش برای حل آنها و بهبود کیفیت زندگی مردم این شهر اشاره شده است.
در بخش بعد، آقای سیدمهدی پارسائی، نماینده مرجع ملی کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی از هنجار منع سلاحهای شیمیایی و ایران سخن گفتند. ایشان ضمن اشاره به لزوم افزایش خدمترسانی به جانبازان شیمیایی و آمادگی دبیرخانه مرجع ملی برای ترسیم نقشه راه در این حوزه، به پیشینه ممنوعیت سلاحهای شیمیایی در تاریخ و مسیر تصویب کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی و مهمترین ویژگیهای این کنوانسیون پرداختند.
در ادامه برنامه، دکتر سعید عطاری، رئیس مرکز مصدومان شیمیایی بنیاد شهید و امور ایثارگران با موضوع افق پیش رو در خدمترسانی به جانبازان شیمیایی در حوزه سلامت و زندگی اجتماعی صحبت کردند و از تلاشهای مرکز در تامین نیازها و حل مشکلات جانبازان مانند تامین نیازهای دارویی، اصلاح آمار و کدینگ جانبازان و همچنین فعالیتهای مرکز در حوزه اجرای قانون شناسایی و حمایت از مصدومین شیمیایی سخن گفتند.
قسمت بعدی برنامه پخش کلیپی از پروژه «راویان کوچک» موزه صلح تهران، شهر سردشت بود. پروژه راویان کوچک روایتی است از زبان کودکانی که در شهرهایی زندگی میکنند که زمانی در معرض جنگ و سلاحهای کشتار جمعی بوده و اکنون این کودکان تجربهگر پیامدهای آن هستند. این کودکان آنچه را که درباره شهر خود شنیدهاند، آنچه از شهر خود دیدهاند و آنچه از شهر خود به یاد دارند به تصویر کشیدهاند.
سپس خانم بادامچیزاده، مسوول بخش آموزش موزه صلح تهران به مناسبت ده سالگی گشایش موزه به معرفی مختصری از فعالیتهای موزه در این سالیان پرداختند. ایشان ضمن اشاره به تاریخچه موزه صلح تهران، در خصوص ویژگیهای موزه و برخی فعالیتها از جمله تورگردانی، تاریخ شفاهی جانبازان شیمیایی، آموزش، فعالیتهای بینالمللی، هنر برای صلح، انتشارات و دستاوردها صحبت کردند.
در این برنامه و در دهمین سالگرد تاسیس موزه صلح تهران، از تور مجازی موزه که توسط آقای امید جعفرنژاد تهیه شده است، رونمایی شد. شما میتوانید با مراجعه به سایت موزه صلح تهران و در بخش بازدید مجازی، از موزه صلح تهران بازدید کنید و ضمن آشنایی با تاریخچه موزه صلح تهران، پنلهای موزه را در پنج بخش مطالعه نمایید.
قسمت پایانی برنامه قرائت پیام موزه صلح تهران به مناسبت دهمین سالگرد گشایش موزه صلح توسط آقای محمدرضا تقیپور مقدم بود. در این پیام آمده است که خانوده موزه صلح تهران در مسیر فعالیت دهساله خود شاهد لحظات تلخ و شیرین بسیار بوده است و تکتک این لحظات و تجربیات را ارج مینهد. در این پیام همچنین آمده است که « ضروری است تمامی فعالان و علاقمندان صلح در دنیا در کنار یکدیگر قرار گیرند و برای گسترش فرهنگ صلح تلاش کنند. تعهد ما نه به دستیابی به صلح، که به حرکت در راه آن است؛ چرا که همانطور که به درستی گفته میشود صلح یک مسیر است، نه مقصد.»
این برنامه با یک دقیقه سکوت به یاد شهدای شیمیایی موزه صلح تهران، شهدای شیمیایی سردشت و تمامی آسیبدیدگان و جانبازان شیمیایی سلاحهای شیمیایی و قرائت فاتحه به پایان رسید.
دانلود پیام دکتر ظریف به مناسبت بمباران شیمیایی شهر سردشت؛
دانلود پیام انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت؛
دانلود پیام موزه صلح تهران به مناسبت ده سالگی گشایش موزه؛
برای بازدید مجازی از موزه صلح تهران اینجا کلیک کنید.