وبینار سمفونی سرفه‌های 3 برگزار شد

Cough-Symphony-Webinars2

وبینار سمفونی سرفه‌های 3 برگزار شد

نشست تخصصی سمفونی سرفه‌های سه، به مناسبت سالروز بمباران شیمیایی شهر سردشت، روز 9 تیر 1400 ساعت 14 تا 16 از سوی موزه صلح تهران، مرکز حقوق کیفری بین‌المللی ایران، مرکز ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری تهران و انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت در بستر زوم برگزار شد. این نشست که با حضور مهمانان با هدف بررسی ابعاد پیگیری حقوقی کاربرد سلاح‌های شیمیایی علیه ایران و پاسخگویی به برخی سوالات در این حوزه برگزار شد، در ادامه نشست‌های سمفونی سرفه‌های 1 و 2 بود که در سالیان پیش برگزار شده بودند.

 در ابتدای این نشست، پیام تصویری مدیرکل سازمان منع سلاح‌های شیمیایی، آقای فرناندو آریاس به مناسبت سالگرد بمباران شیمیایی سردشت پخش شد. سپس آقای سید مهدی پارسایی، کارشناس سیاسی دبیرخانه مرجع ملی کنوانسیون‌های منع سلا‌ح‌های شیمیایی وزارت امور خارجه در خصوص ظرفیت سازمان منع سلاح‌های شیمیایی در پیگیری حقوق جانبازان شیمیایی صحبت کردند.

در ادامه، دکتر سید حسین سادات میدانی، عضو هیات علمی دانشکده روابط بین‌الملل وزارت امور خارجه در خصوص پیگیری حقوقی بین‌المللی مسوولیت دولت‌ها و شرکت‌های حامی عراق برای حملات شیمیایی و حقوق بین‌الملل صحبت کردند. ایشان ابتدا از مبانی، زمینه‌ها و مستندات حقوقی در نظام حقوق بین‌الملل گفتند و سپس چالش‌های حقوقی پیش رو در زمینه پیگیری دعاوی ایران با موضوع کاربرد سلاح‌های شیمیایی را شرح دادند و سپس پیشنهادات خود را طرح نمودند.

سپس، دکتر محمدهادی ذاکر حسین، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیر مرکز حقوق کیفری بین المللی در خصوص پیگرد کیفری عاملان حملات شیمیایی عراق در مراجع ملی و بین‌المللی صحبت کردند. ایشان نخست از حقوق بین‌المللی بشردوستانه و حق بر دسترسی به عدالت با ذکر مثال از پرونده آقای فان‌آنرات گفتند و پیگیری حقوقی را به دو بخش ترویجی و حقوقی ( تحقیق و تعقیب) تقسیم کردند و ابعاد مختلف هر یک را توضیح دادند.

در بخش بعد، آقای عبدالکریم کریمی واحد، رئیس انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت با موضوع اقدامات انجام شده برای قربانیان شهر سردشت سخن گفتند و دغدغه‌ها و نیازهای مصدومان و جانبازان شیمیایی سردشت را از جمله شناسایی همه این مصدومان شرح دادند. ایشان هم‌چنین از اهمیت پیگیری‌های حقوقی گفتند.

در ادامه، خانم شبنم شیخی، جانباز شیمیایی اهل سردشت از تجربه خود و خانواده‌شان از بمباران شیمیایی سردشت و زندگی خود به عنوان یک جانباز شیمیایی و فعالیت‌های خود در حوزه آگاهی‌بخشی در مورد پیامدهای سلاح‌های شیمیایی صحبت کردند.

در قسمت پایانی، خانم سحر تفرشی، داوطلب موزه صلح تهران و میزبان جلسه، بخشی از اقدامات موزه صلح تهران را در ارتباط با جانبازان و قربانیان سلاح‌های شیمیایی شرح دادند. ایشان پس از بیان تاریخچه تاسیس انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی و موزه صلح تهران، پروژه‌های مختلف موزه از جمله تاریخ شفاهی جانبازان شیمیایی؛ کارگاه‌ها، نشست‌ها و رویدادهای مرتبط مانند رالی سردشت؛ همکاری‌های بین‌المللی با سازمان‌ها و انجمن‌هایی مانند انجمن موست ژاپن، شهرداران صلح و سازمان منع سلاح‌های شیمیایی را معرفی کردند.

در این برنامه، شرکت‌کنندگان هم‌چنین سوالات خود را از مهمانان در بخش‌های گوناگون طرح کردند و سخنرانان نیز با یکدیگر به بحث، گفتگو و تبادل نظر پرداختند.

دریافت پوستر برنامه؛

دانلود متن پیام آقای آریاس؛

دانلود ارائه دکتر سادات‌میدانی؛ 

دانلود ارائه خانم تفرشی.

broshor2

broshor1

broshor4

broshor3