برگزاری بزرگداشت روز جهانی صلح در موزه صلح تهران

Peace-day2-2013مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح روز شنبه سی ام شهریور ماه در موزه صلح تهران برگزار شد. در این مراسم علاوه بر نمایندگان سازمان ملل متحد، یونسکو، سفرا و دیپلماتهای مقیم تهران، کمبته بین المللی موزه ها و سازمان میراث فرهنگی، جمع زیادی از هنرمندان، جانبازان و بازماندگان جنگ تحمیلی و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد حضور داشتند.

در این برنامه پس از قرائت پیام بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد و خانم بوکووا دبیر کل یونسکو، پیام موزه صلح تهران خوانده شد.

اجرای موسیقی سنتی توسط یکی از مصدومان شیمیایی و کرال شادی توسط کودکان از دیگر بخشهای این برنامه بود.

برای خواندن متن پیام موزه صلح تهران اینجا و برای دیدن عکس‌های مراسم اینجا را کلیک کنید.

 Peace-day2-2013مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح روز شنبه سی ام شهریور ماه در موزه صلح تهران برگزار شد. در این مراسم علاوه بر نمایندگان سازمان ملل متحد، یونسکو، سفرا و دیپلماتهای مقیم تهران، کمبته بین المللی موزه ها و سازمان میراث فرهنگی، جمع زیادی از هنرمندان، جانبازان و بازماندگان جنگ تحمیلی و نمایندگان سازمانهای مردم نهاد حضور داشتند.

در این برنامه پس از قرائت پیام بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد و خانم بوکووا دبیر کل یونسکو، پیام موزه صلح تهران خوانده شد.

اجرای موسیقی سنتی توسط یکی از مصدومان شیمیایی و کرال شادی توسط کودکان از دیگر بخشهای این برنامه بود.

اين برنامه كه همزمان با كشورهاي ديگر جهان برگزار مي‌شد، ميزبان مسئولان سازمان ملل در تهران، تعدادي از جانبازان هشت سال دفاع مقدس، سفيران و نمايندگان كشورهاي نروژ، هلند و عراق و همچنين شخصيت‌هاي برجسته فرهنگي و هنري كشورمان همچون سيدمحمد بهشتي، سيداحمد محيط طباطبايي، مرتضي سرهنگي و حبيب احمدزاده بود.

يكي از مهمانان ويژه اين مراسم، گری لوییس، نماینده سازمان ملل در ایران بود كه ضمن تشكر از موزه صلح تهران، براي بزرگداشت روز جهاني صلح، گفت: «در مقدمه منشور سازمان ملل متحد آمده است؛ ما مردم ملل مختلف مصمم هستيم نسل‌هاي آينده را از جنگ مصون بداريم و نگذاريم آن‌ها دچار جنگ و درگيري شوند. اما در 70 سال گذشته نتوانستيم به اين خواسته برسيم.»

او با تأكيد بر اينكه در اين مراسم افردي حضور دارند كه به خاطر جنگ، دچار سختي و بيماري شده‌اند، گفت: «امروز با صداي بلند بر طبل جنگ كوبيده مي‌شود و ما بايد براي جلوگيري از جنگ و درگيري، به نشانه‌هايي توجه كنيم كه مانع آن مي‌شوند. بايد مانع از بين رفتن محيط زيست شويم، با گرسنگي و عدم امنيت مبارزه كنيم و ارائه خدمات بهداشتي و آموزشي را تقويت كنيم. همچنين مانع تبعيض‌هاي نژادي، بومي و مذهبي شويم. اين‌ها باعث جنگ و درگير مي‌شود و اگر بتوانيم جامعه را تقويت كنيم مي‌توانيم به صلح برسيم.»

گري لوئيس، با اشاره به اينكه تا به حال موزه‌هاي جنگ فراواني را از نزديك ديده است، افزود: «موزه صلح تهران، تنها موزه‌ايست كه درباره جنگ صحبت مي‌كند، اما تمركزش بر صلح است.»

نماينده سازمان ملل در پايان پيام بان‌كي‌مون، دبيركل سازمان ملل متحد را به مناسبت روز جهاني صلح خواند؛ در بخشي از اين پيام چنين آمده است: «روز جهاني صلح زماني براي بازتاب تأكيد بر اعتقادمان بر عدم خشونت و فراخوان ما براي آتش‌بس جهاني است. امسال تأكيد ما بر «آموزش براي صلح» است. آموزش، براي پرورش حقوق شهروندي جهاني و ايجاد جوامع صلح‌آميز حياتي است. هر دختر و هر پسر، شايسته دريافت آموزش با كيفيت است و بايد بتوانند ارزش‌هايي را فراگيرند كه به آنان كمك كند تا خود را به عنوان بخشي از جامعه جهاني مشاهده نمايند.»

در اين پيام همچنين آمده است: «در اين روز بين‌المللي صلح، اجازه دهيد تعهد كنيم به كودكان خود ارزش بردباري و احترام متقابل را بياموزيم. اجازه دهيد بر مدارس و مربياني سرمايه‌گذاري كنيم كه دنيايي منصفانه، فراگير و پذيراي تنوع خواهند ساخت. اجازه دهيد براي صلح و دفاع از آن با تمام توان مبازره كنيم.»

ديگر سخنران مراسم بزرگداشت روز جهاني صلح، محمدرضا سعیدآبادی، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو بود. او با اشاره به اينكه امروز با واقعیتی به‌ نام جنگ مواجه هستیم، اما دو موهبت خرد و عشق، بستری را فراهم کرده که درکی از گفت‌وگو، مفاهمه و تقابل میان ملت‌ها را بوجود آورده است، افزود: «فردوسی بزرگ، از خرد و جایگاه آن نام می‌برد و حافظف میوه مینوی خرد را که همانا مروت است، به‌ ارمغان می‌آورد. به موازات دور شدن از دو عنصر خرد و عشق طبل‌های جنگ به صدا در می‌آید و به طاعون جنگ و نیستی کشیده می‌شود.»

سعيدآبادي تأكيد كرد: «جهان، برای رهایی از نگاه سخت‌افزاری و سیاست‌زدگی، چاره‌ای جز بازکردن پنجره فرهنگ ندارد.»

در بخش ديگر اين مراسم، پيام ايرينا بوكووا، مديركل يونسكو به مناسبت روز جهاني صلح خوانده شد.در اين پيام آمده است: «روز جهاني صلح امسال به آموزش صلح اختصاص يافته است. يونسكو، به قدمي فراتر از صرفا آموزش مهارت‌هاي پايه خواندن و نوشتن مي‌انديشد و خواهان آموزش كيفي براي همگان است. آموزش صلح از اجزاي كليدي آموزش است. همانطور كه توان آموزش را براي پيشگيري از جنگ بسيج مي‌كنيم بايد كيفيت و تداوم آموزش را نيز در جريان جنگ تضمين كنيم. يونسكو به اين واسطه مي‌تواند بنيان صلح را براي آينده پايه‌گذاري كند.»

سيدمحمد بهشتی، رئیس کمیته ملی موزه‌ها (ایکوم)، نيز با تبريك روز جهاني صلح و اين آرزو كه همه روزهای سال روز صلح باشد، گفت: «هر كدام از دوستان و نمايندگان سازمان‌هاي مختلف، تعريف متفاوتي از صلح ارائه دادند كه البته همه آن‌ها به صلح ختم مي‌شود. اما در راه رسيدن به عشق و مروت، بايد منزل اول را كه همان آشتي با صلح است، طي كنيم.»

اين چهره برجسته فرهنگي كشورمان، در ادامه افزود: «تا روزي كه با صلح و آشتي، قهر هستيم، هيچ چيز جهان را سرجايش نمي‌بينيم. به همين خاطر فكر مي‌كنيم ما هم سرجايمان نيستيم. همين باعث مي‌شود با جنگ همه چيز را سر جاي خود بگذاريم. اما وقتي با صلح و آشتي، آشتي كنيم، جهان اطراف ما روشن مي‌شود و مي‌بينيم همه چيز سر جاي خودش است و اين تفاوت‌ها براي شناخت انسان‌ها و سرزمين‌هاست.»

در بخش پاياني مراسم، محمدرضا تقی‌پور مدیر موزه صلح و جانباز سال‌هاي دفاع مقدس، پيام موزه صلح تهران را به مناسبت روز جهاني صلح خواند: «امسال، مراسم بزرگداشت روز جهاني صلح را در حالي برگزار مي‌كنيم كه ميليون‌ها نفر در جهان از جنگ و ستيزه‌جويي و پيامدهاي آن در رنج هستند. اين بدان معنا نيست كه تلاش ما براي صلح بي‌معناست و صلح، دست‌نيافتني است. همزيستي در صلح دست‌يافتني است و امروز بيش از هر زمان به ترويج فرهنگ صلح نيازمنديم. براي همين در اين روز، گرد هم مي‌آييم. باشد تا به خاطر بياوريم كه فارغ از مرزهاي سياسي كه ملت‌ها را از هم جدا مي‌كند، ما انسان‌ها به يكديگر تعلق داريم. باشد تا به جاي تفاوت‌ها از شباهت‌ها و به جاي نفرت، از دوستي و به جاي انتقام، از بخشش و به جاي جنگ و خشونت، از گفتگو سخن بگوييم.»

پايان بخش مراسم روز جهاني صلح، اجراي قطعه موسيقي توسط احمد سليمي، هنرمند سنتور نوازي بود كه خود از جانبازان نابيناي سال‌هاي دفاع مقدس است.

برای خواندن متن پیام موزه صلح تهران اینجا را کلیک و برای دیدن عکس‌های این مراسم اینجا را کلیک کنید.

گزارش تصوری خبرگزاری میراث فرهنگی از این مراسم

broshor2

broshor1

broshor4

broshor3