معرفی اعضای شبکه بین‌المللی موزه‌های صلح:

Kyoto Museum2: موزه صلح کیوتو و دانشگاه ریتسومیکان

موزه صلح کیوتو که به وسیله دانشگاه ریتسومیکان پایه‌گزاری شده است، با هدف کمک به صلح جهانی سعی می‌کند  آموزش را عمومی کند و بر شیوه آموزشی دانشگاه میتسوریکان که بر پایه «صلح و دموکراسی» است، تاکید دارد. فعالیت اصلی این موزه نشان دادن حقایق ناگوار جنگ‌ها و برجسته نمودن نقش افرادی که مخالف جنگ هستند و ایجاد یک درک متقابل در مورد لزوم برقراری صلح جهانی است.

2: موزه صلح کیوتو و دانشگاه ریتسومیکان

1 1 

دانشگاه ریتسومیکان ژاپن

دانشگاه ریتسومیکان ژاپن که در سال 1869 تاسیس شده است، یکی از چهار دانشگاه بزرگ خصوصی در غرب ژاپن است که برنامه‌های تبادل دانشجویی و آموزشی فراوانی را با دانشگاه‌‌های مختلف در سراسر جهان برگزار می‌کند. بعد از پایان جنگ جهانی دوم، سیستم آموزشی جدیدی در این دانشگاه ایجاد شد که مبتنی بر فلسفه آموزشی «صلح و دموکراسی» و بر اساس قانون اساسی ژاپن است.

 

هدف

موزه صلح کیوتو که به وسیله دانشگاه ریتسومیکان پایه‌گزاری شده است، با هدف کمک به صلح جهانی سعی می‌کند که آموزش را عمومی ساخته و بر شیوه آموزشی دانشگاه میتسوریکان که بر پایه «صلح و دموکراسی» است، تاکید می‌کند. فعالیت اصلی این موزه نشان دادن حقایق ناگوار جنگ‌ها و برجسته نمودن نقش افرادی که مخالف جنگ هستند و ایجاد یک درک متقابل در مورد لزوم برقراری صلح جهانی است.

 

چرایی برپایی موزه توسط دانشگاه ریتسومیکان در کیوتو

در سپتامبر 1931 ژاپن با حمله به شمال چین، جنگی را آغاز کرد که با نام «جنگ 15 ساله» شناخته می‌شود. در دسامبر 1941 نیز ژاپن جنگ اقیانوس آرام را با ایالات متحده، انگلیس و هلند شروع کرد.

با شدت گرفتن جنگ در چین، دولت ژاپن تلاش کرد که با وارد کردن فشار به مردم عادی، آن‌ها را به جنگ بفرستد. به این ترتیب هزاران نفر از مردم شهر کیوتو به جنگ رفتند و حدود 55000 نفر از آنان جان خود را در این جنگ از دست دادند. به تدریج دولت دانشجویان را نیز وادار کرد که از تحصیل دست بکشند و به سربازان بپیوندند یا در کارخانه‌های سلاح‌سازی مشغول به کار شوند. دانشگاه ریتسومیکان یکی از دانشگاه‌هایی بود که آسیب زیادی از این امر دید.

 

نگاهی به موزه صلح کیوتو

نمایشگاه بخش زیرزمین این موزه به «جنگ 15 ساله» و تعارضات بعدی کشور ژاپن می‌پردازد. این بخش تلاش می‌کند با نشان دادن چهره واقعی جنگ و ایجاد یک درک عمیق‌تر از آن، بازدیدکنندگان را به این فکر مشغول کند که برای ساختن یک دنیای صلح‌آمیز چه باید کرد.

طبقه اول موزه، مربوط به کتابخانه و محصولات رسانه‌ای برای صلح بین‌المللی است که با هدف تسهیل تحقیقات و پژوهش‌های مربوط به موضوعات مورد بررسی در موزه ایجاد شده است.

طبقه دوم موزه صلح کیوتو هم به موانع موجود در فرایند برقراری صلح و راه‌هایی می‌پردازد که افراد جامعه با به کار بردن آن‌ها می‌توانند خشونت را محو کنند. در این طبقه بخش‌های دیگری هم وجود دارد، از جمله اتاقی که پیام‌های صلح مردم کیوتو را نشان می‌دهد، «استودیو زندگی» که آثار هنری دانشجوبان هنر را نشان می‌دهد که در جنگ جان خود را از دست داده‌اند و هم‌چنین گالری هنری صلح که آثار هنری و کتاب‌های کودکان با موضوع صلح و جنگ در آن به نمایش درآمده‌اند.

در این موزه، بخش‌های گوناگونی هم وجود دارد که به ابعاد گوناگون «جنگ 15 ساله» از جمله موارد زیر می‌پردازد:

  • سربازان و نیروهای مسلح

  • کیوتو و جنگ

  • آماده‌سازی تمام مردم برای جنگ: اجبار مردم برای همکاری با نیروهای مسلح و زندگی روزمره آنان در جنگ

  • دانشگاه ریتسومیکان و «جنگ 15 ساله» • حملات هوایی، جنگ اوکیناوا و بمباران اتمی

  • مستعمرات و سرزمین‌های اشغال شده توسط ژاپن: گسترش قلمرو ژاپن و فعالیت‌های انجام شده علیه ژاپن

  • تلاش‌های برای صلح پیش از شروع جنگ: سرکوب آزادی اندیشه، ژاپنی‌های مخالف جنگ و تعیین مسئولیت برای جنایات جنگی

  • جنگ‌افزارهای مدرن: جنگ‌های جهانی و تلاش‌های متعاقب آن‌ها برای پیشگیری از جنگ، جنگ سرد و هم‌چنین استقلال مستعمرات پیشین بعد از جنگ

برای کسب اطلاعات بیش‌تر در مورد موزه صلح کیوتو و دانشگاه ریتسومیکان می‌توانید به وب‌سایت آن‌ها به آدرس زیر مراجعه کنید:

http://www.ritsumei.ac.jp/mng/er/wp-museum/english/index.html

http://www.ritsumei.ac.jp/eng

چند عکس از موزه صلح کیوتو:

1 21 3

1 4

broshor2

broshor1

broshor4

broshor3