معرفی پروژۀ تاریخ شفاهی موزه صلح تهران در کنفرانس بین المللی آموزش صلح در لاهه
در روزهای 31 شهریورماه و 1 مهرماه 1393، سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW)- برنده جایزه صلح نوبل 2013 - ، کنفرانسی نوآورانه را در مقر اصلی این سازمان در شهر لاهه هلند با عنوان آموزش برای صلح برگزار کرد.
در این کنفرانس جمع زیادی از پژوهشگران، اساتید دانشگاه و چهره های برجسته از سراسر دنیا حضور داشتند.
خانم الیزابت لوئیس*، به نمایندگی از موزه صلح تهران در این کنفرانس به معرفی دو پروژۀ اخیر تاریخ شفاهی این موزه پرداخت.
در روزهای 31 شهریورماه و 1 مهرماه 1393، سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW)، کنفرانسی نوآورانه را در مقر اصلی این سازمان در شهر لاهه هلند با عنوان رویداد آموزش و اطلاعرسانی OPCW: آموزش برای صلح - مسیرهایی تازه برای امنیت بخشیدن به خلع سلاح شیمیایی برگزار کرد.
در این کنفرانس جمع زیادی از پژوهشگران، اساتید دانشگاه و چهره های برجسته از سراسر دنیا جضور داشتند.
الیزابت لوئیس*، به نمایندگی از موزه صلح تهران در این کنفرانس به معرفی دو پروژۀ اخیر تاریخ شفاهی این موزه پرداخت.
در راستای اهداف اصلی موزه برای آموزش صلح در راستای ترویج فرهنگ صلح، خانم لوئیس با معرفی خاطرات جانبازان شیمیایی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران (1367-1359) که بهصورت دوزبانه ضبط شدهاند، سخنان خود را آغاز کرد. منطق پشت این ابتکار، ثبت خاطرات و گفتههای شاهدان عینی حملههای شیمیایی و همچنین به اشتراک گذاشتن سرگذشت آنان از طریق اینترنت به دو زبان فارسی و انگلیسی است.
این خاطراتِ بسیار شخصی از تاثیر هولناک سلاحهای شیمیایی، در وبسایت موزه در دسترس هستند. لینکی از این پروژه بر روی بخش قربانیان سلاحهای شیمیایی وبسایت سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی نیز قرار گرفته است.
همچنین خانم لوئیس پروژۀ تازه و با اهمیت موزه صلح تهران پیرامون آموزش صلح به جوانان، با عنوان گزارشگران جوان را معرفی کرد. این ابتکار تازه، دانشآموزان مدارس دولتی راهنمایی و دبیرستان تهران را به موزه صلح تهران میآورد. دانشآموزان داوطلبانه در یک پروژه تاریخ شفاهی برای مصاحبه کردن با بازماندگان سلاحهای شیمیایی جنگ تحمیلی عراق علیه ایران همکاری میکنند.
در بررسی پیامدهای سلاحهای شیمیایی از دیدگاه جوانان، این پروژه سبب توانمندسازی جوانان ایرانی برای درک بهتر شرایط زندگی جانبازان و قربانیان سلاحهای شیمیایی شده است. همچنین ایدۀ خلع سلاح شیمیایی و مسئولیت آنها برای ترویج فرهنگ صلح در محیطی که در آن زندگی میکنند، به آنان آموخته میشود.
این خاطرات و تاریخ شفاهی قربانیان و بازماندگان سلاحهای شیمیایی را میتوانید در وبسایت موزه صلح تهران از طریق این لینک بخوانید.
سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی، یکی از این خاطرات را در این لینک به اشتراک گذاشته است:
http://www.opcw.org/special-sections/victims-of-chemical-weapons-network/faride-shafai
* الیزابت لوئیس از تابستان 1392 با موزه صلح تهران بهصورت داوطلبانه همکاری میکند.