فراخوان مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز
سازمان شهرداران صلح ژاپن با همکاری دبیرخانه شهرداران صلح در ایران، موزه صلح تهران و دیگر کشورهای عضو سازمان شهرداران صلح، ششمین دوره مسابقه بینالمللی نقاشی «شهر صلح آمیز» را برگزار میکنند:
شرایط مسابقه:
· شرکت در این مسابقه برای تمامی کودکان 6 تا 15 سال امکان پذیر است.
· نقاشی با موضوع شهر صلح آمیز و در سایزA3 (297mm*420mm) باشد.
· اثر هنری باید نقاشی باشد، کلاژهای عکس و هنر دیجیتال پذیرفته نمیشود.
· نقاشی توسط یک فرد (نه به صورت گروهی) تهیه شود.
· نقاشی به مسابقات دیگر ارسال نشده باشد.
· لطفا لوگو و آرم سازمانهای داخلی و بینالمللی نقاشی نشود.
· هر نفر امکان ثبت تنها یک اثر را دارد.
نحوه ثبت اثر:
لطفا فرم ثبت نام را از اینجا دانلود نموده و حتما به زبان انگلیسی تکمیل کنید.
اثر نقاشی خود را اسکن نمایید. (دقت بفرماید که کیفیت وضوح اسکن حداقل 300 dpi باشد.)
لطفا اسکن اثر و فرم ثبت نام تکمیل شده را تا تاریخ 16 آبان ماه 1403 به پست الکترونیکی
این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید
ارسال نمایید.
روند مسابقه:
آثار تمامی شهرهای ایران ابتدا توسط دبیرخانه ایران دریافت و سپس برای دبیرخانه ژاپن ارسال میگردد. در ادامه تمامی آثاری که از کشورهای مختلف به دبیرخانه ژاپن ارسال شده اند توسط داوران بینالمللی بررسی میگردد و نتایج در دی ماه 1403 از طریق سایت موزه صلح تهران اعلام میشود.
به برگزیدگان این مسابقه گواهی امضا شده توسط شهردار هیروشیما از سوی دبیرخانه ژاپنی سازمان شهرداران صلح اعطا خواهد شد.
برگزاری آئین بزرگداشت روز جهانی صلح
امسال به مناسبت روز جهانی صلح نشست فرهنگی "بررسی نقش موزه ها در ترویج فرهنگ صلح" با حضور علاقمندان، فعالان اجتماعی و متخصصان حوزه موزه ها و نیز جمعی از بازماندگان جنگ تحمیلی و جانبازان در روز دوم شهریورماه با پخش پیام دبیرکل سازمان ملل متحد در موزه صلح تهران برگزار شد. این برنامه با همکاری کمیته ملی موزه ها (ایکوم) و نیز موزه جنگ جهانی اول در بلژیک برگزار شد و دو نفر از مدیران موزه IFFM بلژیک در مورد فعالیتهای آموزشی و برنامه های ترویج فرهنگ صلح در آن موزه تجربیات خود را با حاضرین در برنامه به اشتراک گذاشتند. دیگر سخنرانان این برنامه آقای سید احمد محیط طباطبایی، دبیر کمیته ملی موزه های ایران، خانم منا بادامچی زاده کارشناس ارشد موزه شناسی و آقای اسماعیل بابائی کارشناس ارشد مدیریت موزه بودند.
گشایش نمایشگاه مبارزات استقلال طلبانه آمریکای لاتین همزمان با برگزاری آیین روز ملی بولیوی در موزه صلح تهران
در مراسم باشکوهی که در روز دوشنبه 29 مردادماه 1403 با حضور جمع زیادی از سفرا و نمایندگان خارجی مقیم تهران، مسئولان سازمانهای مرتبط و داوطلبان در موزه صلح تهران و با مشارکت سفارت بولیوی به مناسبت یکصد و نود و نهمین سالروز استقلال این کشور برگزار شد ضمن بزرگداشت توپاک کاتاری، قهرمان ملی مبارزه با استعمار و رونمایی از مجسمه این شخصیت برجسته در تاریخ آمریکای لاتین، نمایشگاهی که به همین مناسبت در گالری هنری موزه صلح برپا شده افتتاح شد. این نمایشگاه که مشتمل بر تصاویر و پوسترهایی از تاریخ کهن بولیوی و آمریکای لاتین و جنبش استقلال طلبی در این قاره و نقش مبارزانی همچون توپاک کاتاری است تا بیستم شهریورماه در گالری هنر برای صلح پذیرای بازدید کنندگان است.
'گزارش نشست آشنایی با سازمان منع سلاح های شیمیایی
دومین نشست از سلسله نشستهای آشنایی با سازمانهای بینالمللی با موضوع آشنایی با سازمان منع سلاحهای شیمیایی در تاریخ دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
در ابتدا دکتر شهریار خاطری، پزشک متخصص سم شناسی و کارشناس ارشد پیشین سازمان منع سلاح های شیمیایی به معرفی ساختار و بخشهای مختلف سازمان پرداختند و از تجربه همکاری خود با این سازمان دقایقی سخن گفتند. سپس پیام تصویری خانم الیزابت وشتر سخنگوی سازمان به نمایش گذاشته شد و در ادامه ایشان به صورت برخط در برنامه حضور پیدا کردند و به سوالات شرکت کنندگان در خصوص برنامه های آتی سازمان برای عموم مخاطبین و اقدامات سازمان در ارتباط با قربانیان سلاحهای شیمیایی پاسخ دادند. در ادامه مهندس مهرداد حبیبی بازرس پیشین این سازمان با ارائه مثالهایی از بازرسی در مناطق مختلف و شرح مباحث فنی، از تجربهی خود به عنوان بازرس سازمان گفتند. همچنین آقای سید مهدی پارسایی نماینده وزارت امور خارجه (مرجع ملی کنوانسیون سلاحهای شیمیایی)، در خصوص نحوه تشکیل مرجع ملی در وزارت امور خارجه، چگونگی اجرای کنوانسیون در ایران، و همچنین ساختار، اقدامات و عملکرد مرجع ملی در سالهای اخیر سخنرانی کردند.
با توجه به اینکه مخاطب این سلسله نشستها نسل جوان هستند، موقعیتهای شغلی و کارورزی سازمان نیز بررسی شد. خانم محدثه جهانگیری از تجربهی کارآموزی یکساله خود، شامل همکاری با بخشهای مختلف سازمان و شرکت در رویدادهای علمی-پژوهشی در این بازه، سخن گفتند.سپس آقای حجت برنا نیز به عنوان دومین کاراموز حاضر در برنامه، از تجربهی کارآموزی، شرکت در کنفرانس بازنگری (که هر ۵ سال برگزار میشود) و زندگی در لاهه برای شرکت کنندگان گفتند. در فواصل این نشست بخشهای مختلف سازمان، نحوه اداره و اولویتهای آن، نحوه نظارت بر رعایت کنوانسیون سلاحهای شیمیایی، ماهیت کنوانسیون و چیستی سلاحهای شیمیایی از جمله موضوعاتی بود که به صورت تصویری و در قالب ویدئو به شرکت کنندگان معرفی شد. در حاشیه نشست نحوه پوشیدن تجهیزات محافظت در برابر عوامل شیمیایی نیز به صورت عملی آموزش داده شد.
در پایان به شرکت کنندگان گواهی دو زبانه حضور در برنامه اعطا شد.
کارگاه کنشگری حقوقی در ایران برگزار شد.
کارگاه کنشگری حقوقی در ایران توسط موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر، موزه صلح تهران و انجمن حقوق شناسی در روز پنجشنبه به تاریخ 3 اسفند 1402 از ساعت 9 تا 18 با استقبال خوب علاقمندان در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
در این کارگاه دکتر هداوند (عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و وکیل دادگستری)، دکتر مشرف جوادی (دکتری حقوق بینالملل و فعال حقوقی در عرصه سمنها)، دکتر علومی یزدی (عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس مرکز داوری اتاق بازرگانی تهران) و دکتر آگاه (عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و وکیل دادگستری) به عنوان مدرس حضور داشته و به ترتیب به تدریس روشهای حل و فصل غیرقضایی اختلافات، میانجیگری، داوری و طرح دعوی تشکلهای مردمنهاد پرداختند.
در انتها به شرکتکنندگان این کارگاه به پاس همراهی، گواهی حضور اهدا شد.
مراسم افتتاحیه نمایشگاه «بگذار نفس بکشم»
مراسم افتتاحیه نمایشگاه «بگذار نفس بکشم» در تاریخ 7 اسفند 1402 با حضور مقامات بینالمللی از جمله سفیر محترم ژاپن و نمایندگانی از سازمان ملل برگزار شد. این نمایشگاه به معرفی پنج زن دانشمند و هنرمند پیشگام، فعال در قرن بیستم در اروپا (دکتر کلارا ایمروار از آلمان، دکتر گرترود ووکر از سوئیس، دکتر نَیما سالبوم از سوئد، فریدا پرلن از آلمان و کته کولویتز از آلمان) و نمایش تلاشهای آنان در راه مبارزه با سلاحهای شیمیایی اختصاص یافته است.
در ابتدای مراسم، پیام پروفسور فان دن دانگن، مورخ صلح و بنیانگذار شبکه بینالمللی موزهها برای صلح (INMP) قرائت شد؛ سپس سید احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران در خصوص نقش زنان در تاریخ ایران و اهمیت حضور آنان در عرصههای اقتصادی و اجتماعی سخنرانی خود را ایراد کردند. پس از اتمام مراسم افتتاحیه، حضار برای بازدید از نمایشگاه به گالری موزه صلح تهران راهنمایی شدند. در این نمایشگاه تلاشهای این زنان پیشگام در قالب پوستر و مجموعهای از کتب و اسنادی کمیاب و ارزشمندی به نمایش گذاشته شده است که توسط پروفسور پیتر فان دن دانگن، مورخ صلح و بنیانگذار شبکه بینالمللی موزهها برای صلح (INMP)، به موزه صلح تهران اهدا شده است. نمایشگاه تا تاریخ 21 اسفندماه در موزه صلح تهران دایر میباشد.
برگزاری «کارگاه کنشگری حقوقی در ایران»
موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر، موزه صلح تهران و انجمن حقوقشناسی برگزار میکنند:
«کارگاه کنشگری حقوقی در ایران»
سرفصلهای کارگاه و مدرسان به ترتیب ذیل خواهد بود:
1.روشهای حل و فصل غیرقضایی اختلافات
مهدی هداوند ( عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و وکیل دادگستری)
2.میانجیگری
زهرا مشرف جوادی ( دکتری حقوق بینالملل و فعال حقوقی در عرصه سمنها)
3.داوری
حمیدرضا علومی یزدی ( عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و رئیس مرکز داوری و اتاق بازرگانی ایران)
4.طرح دعوی و تشکلهای مردم نهاد
وحید آگاه ( عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و وکیل دادگستری)
این کارگاه با ظرفیت محدود و منحصراً به شکل حضوری، در روز پنجشنبه 3 اسفند 1402 از ساعت 9 تا 18 در محل موزه صلح تهران برگزار خواهد شد.
شرکت علاقمندان در این کارگاه منوط به ثبتنام از طریق کانال تلگرام موسسه حقوق و هنر به آدرس @lawandart میباشد.
هزینه این دوره برای عموم افراد نهصد هزارتومان و برای دانشجویان هفتصد هزارتومان در نظر گرفته شده است.
موزه صلح تهران برگزار میکند: نمایشگاه «بگذار نفس بکشم»
موزه صلح تهران با هدف معرفی و بزرگداشت پنج زن دانشمند و هنرمند پیشگام در اوایل قرن بیستم، نمایشگاه «بگذار نفس بکشم» را برگزار میکند. این نمایشگاه تلاشهای دکتر گرترود ووکر، دکتر نَیما سالبوم، فریدا پرلن، کته کولویتز و دکتر کلارا ایمروار، که با اعتراضات خود در این مسیر پیشگام بود، را برای افزایش آگاهی از خطرات سلاحهای شیمیایی و همچنین مسئله سوء استفاده از علم در جنگها، به نمایش گذاشته است. همچنین مجموعهای ارزشمند شامل کتابها، کتابچهها و اسنادی کمیاب در معرض نمایش عموم گذاشته شده است.
افتتاحیه: 7 اسفند 1402- ساعت 11 مکان: موزه صلح تهران
تقدیر از استاد فرزانه دکتر محمد علی جوادی و جمعی از پزشکان متخصص چشم در موزه صلح تهران
در دیدار صمیمی جمعی از جانبازان شیمیایی دارای ضایعات شدید چشمی و اعضای انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی با دکتر محمد علی جوادی ، استاد چشم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و تنی چند از همکاران ایشان (آقایان دکتر کریمیان و دکتر جعفری نسب و خانم دکتر حسن پور) در محل موزه صلح تهران در روز سه شنبه بیست و ششم دیماه 1402، لوح سپاس جانبازان شیمیایی به پاس سالها مراقبت پزشکی دلسوزانه و تلاش برای درمان عوارض چشمی مصدومان شیمیایی به این پزشکان فرزانه تقدیم شد.
استاد دکتر محمد علی جوادی علاوه بر اینکه از دوران جنگ تحمیلی تاکنون در خط اول درمان عوارض چشمی در مصدومان شیمیایی به صورت شبانه روزی به این عزیزان خدمت کرده، به همراه تیمی از متخصصان برتر چشم پزشکی کشور در زمینه پژوهش برای یافتن شیوه های نوین درمان عوارض چشمی ناشی از گاز خردل و پیوند قرنیه در مصدومان عوامل شیمیایی در دنیا پیشتاز هستند.
در این دیدار صمیمی جانبازان شیمیایی هر کدام به نقل خاطراتی از درمان خود به دست دکتر جوادی و تیم پزشکی همکار ایشان پرداختند و چشم پزشکان حاضر در این برنامه هم ضمن ابزار خرسندی از فرصتی که برای درمان مصدومان شیمیایی بعنوان قهرمانان وطن برای آنان دست داده اطمینان دادند برای بهبودی این عزیزان به تلاشهای علمی و پژوهشی خود ادامه خواهند داد.
لازم به ذکر است گاز خردل پس از سالها موجب عوارض دیررس از جمله خشکی چشم، آسیب و کدورت قرنیه، زخم قرنیه و در موارد شدید نابینایی کامل میشود.
عروج جانباز شیمیایی احمد غلامیفرد
جانباز شیمیایی حاج احمد غلامیفرد که در دیماه سال شصت و پنج در شلمچه در اثر گاز خردل دچار ضایعات شدید ریوی و چشمی شده بود و بیش از سه دهه از عوارض مزمن مصدومیت شیمیایی از جمله تنگی نای و آسیب قرنیه رنج می برد، در روز یازدهم دیماه 1402 در اثر انسداد راههای تنفسی به دیدار معبود شتافت و به جمع یاران شهیدش پیوست.
جانباز شهید غلامیفرد که اهل و ساکن مشهد بود از فعالان انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و موزه صلح بود و ضمن حضور در برنامه مختلف اجتماعی، در سال 1397 بعنوان نماینده قربانیان سلاحهای شیمیایی در کنفرانس سازمان منع سلاحهای شیمیایی در لاهه هلند سخنرانی کرد. وی همچنین یکی از 4 جانباز شیمیایی بود که در تیرماه 1402 در جریان محاکمه دو شرکت هلندی فروشنده موار شیمیایی به رژیم صدام در دادگاه شهر لاهه هلند حضور یافت و بعنوان قربانی گاز خردل ادای شهادت کرد.
این جانباز به دلیل تنگی شدید تراشه (نای) بارها تحت عمل جراحی از جمله استنت گذاری در راه هوایی و نیز چندین عمل پیوند قرنیه قرار گرفته بود اما همچنان پر امید و پر تلاش در برنامه های گوناگون فرهنگی و اجتماعی و آموزشی حضور داشت.... موزه صلح تهران این فقدان جانکاه را به خانواده محترم آن شهید و جامعه جانبازان شیمیایی تسلیت میگوید..... روحش شاد و یادش گرامی.....
کارگاه تعاملی peace Counts در موزه صلح تهران برگزار شد.
دومین کارگاه از سلسله کارگاههای ادواری «صلح در شمارآید» با مشارکت موزه صلح تهران و مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی، روز ۴ دی ماه در محل موزه صلح تهران برگزار شد.«صلح درشمار آید» کارگاهی است کاملاً مبتنی بر تعامل شرکتکنندگان که در آن مفاهیم صلح، صلح سازی و حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات به نحوی متفاوت از شیوه معمول با متد بنیاد برگهوف آلمان ارائه و مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. در این کارگاه فعالان صلح در سراسر جهان به طور مصداقی معرفی و در یک فضای تعاملی تسهیلگران و شرکتکنندگان در مورد فعالیتهای آنان به گفت و گو مینشینند. در همین راستا در این دوره از کارگاه موزه صلح تهران میزبان یکی از این فعالان صلح از کشور افغانستان بود. در انتهای کارگاه به شرکتکنندگان گواهی حضور و یک جلد کتاب با موضوع حقوق بشر و محیط زیست از سوی برگزارکنندگان اهدا شد. جزئیات ادوار بعدی این کارگاه از طریق سایت و صفحات موزه صلح تهران و مرکز تحقیقات و کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی به اطلاع علاقمندان خواهد رسید.
اعلام نتایج مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز 2023
مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز برای پنجمین بار توسط سازمان شهرداران صلح ژاپن، با مشارکت 115 شهر از 19 کشور دنیا برگزار شد.
طی اعلام فراخوان این مسابقه، آثار کودکان 6 تا 15 سال از سراسر ایران توسط دبیرخانه ایرانی سازمان شهرداران صلح و موزه صلح تهران دریافت شد و تمامی آثار به دبیرخانه ژاپن ارسال شد. سپس تمامی آثار ارسالی از کشورها توسط داوران بینالمللی مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت برای رتبه اول تا سوم، دوازده اثر برگزیده شد و همچنین جایزه ویژه به سه اثر اختصاص یافت. از کشورمان ایران، فاطمه صبا صیدانلو 8 ساله از شهر گلوگاه رتبه دوم و السا رضایی 6 ساله از شاهین شهر رتبه سوم را کسب کردند.
علیرغم اینکه این رویداد در قالب مسابقه برگزار شد، آثار تمامی کودکان ارزشمند و شایستهی تقدیر است، زیرا قلم کودکی که به رنگ صلح درآید زیباترین نقشها را خلق میکند.
لینک اعلام نتایج بر روی سایت شهرداران صلح ژاپن:
https://www.mayorsforpeace.org/en/news/2023/post-231208/
نتایج نهایی مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز 2023:
- رده سنی 6 تا 10 سال
رتبه اول (1 برگزیده):
هینا سومیتسو، از ژاپن (8 ساله)
رتبه دوم (2 برگزیده):
فاطمه صبا صیدانلو، از شهر گلوگاه ایران (8 ساله)
ساوا ترادا، از ژاپن (10 ساله)
رتبه سوم (3 برگزیده):
السا رضایی، از شاهین شهر ایران (6 ساله)
سارا واپلر، از آلمان (10 ساله)
ماری دراکن، از آلمان (10 ساله)
- رده سنی 11 تا 15 سال
رتبه اول (1 برگزیده):
میزوهو یوشیدا، از ژاپن (15 ساله)
رتبه دوم (2 برگزیده):
میو اینو، از ژاپن (13 ساله)
فرانسیسکا سوسا آندراده، از فرانسه (14 ساله)
رتبه سوم (3 برگزیده):
شونسوکه ناو، از ژاپن (14 ساله)
مویرا منتنس، از بلژیک (13 ساله)
گریسی کوئینی، از نیوزلند (11 ساله)
- جایزه ویژه:
مارگرت میول سیندرادوتر، از ایسلند (15 ساله)
ریکاردو دی لیدو، از ایتالیا (9 ساله)
میلانا میتکالیک، از اوکراین (9 ساله)
کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو دانشگاه شهید بهشتی و موزه صلح تهران برگزار میکنند:
کارگاه تعاملی Peace Counts
تسهیلگران:
- منا بادامچیزاده عضو هیات اجرایی شبکه بین المللی موزههای صلح
International Network of Museums for Peace (INMP)
- سحر تفرشی هماهنگ کننده سازمان شهرداران صلح در ایران
Mayors for Peace (MFP)-Iran
زمان: دوشنبه ۴ دیماه، ساعت ۱۰ تا ۱۴
مکان: موزه صلح تهران و منحصراً به شکل حضوری با ارائه گواهی معتبر دو زبانه و اهدای یک جلد کتاب
هزینه ثبت نام: ۳۵۰ هزار تومان
ظرفیت کارگاه: ۲۰ نفر
لطفا جهت ثبت نام بر روی این لینک کلیک بفرمایید.
معرفی کارگاه :
دوره "Peace Counts" یک کارگاه تعاملی آموزش صلح است که توسط بنیاد برگهوف آلمان طراحی شده که متمرکز بر شیوه های برقراری صلح و اتمام درگیری است و به طور مصداقی نیز به معرفی افراد و سازمانهای فعال در حوزه صلح میپردازد. در این کارگاه نیم روزی موضوعات زیر مورد بحث و بررسی قرار میگیرد:
- تعریف صلح و خشونت
- آشنایی با روشهای برقراری صلح در مناطق درگیر بحران
- آشنایی با ایدههای فعالان صلح جهت برقرای صلح در مناطق درگیر
- مراحل تشدید درگیری و راهکارهای پیشگیری از آن
روز جهانی یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی
روز پنجشنبه سی ام نوامبر برابر با نهم آذرماه، روز جهانی یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی است.
این روز که به اتفاق آرا توسط کشورهای عضو سازمان منع سلاح های شیمیایی (OPCW)نامگذاری شده و در تقويم مناسبتهاي جهاني سازمان ملل متحد قرار گرفته فرصتي است برای یا آوری خطر سلاحهای شیمیایی و لزوم نابودی کامل زرادخانه های این سلاحها و نیز پیوستن بدون قید و شرط همه کشورها به معاهده منع تولید، توسعه، انباشت و کاربرد سلاحهای شیمیایی.
همچنین این روز فرصتی است برای گرامیداشت یاد آنانکه در اثر این سلاحهای ممنوعه جان خود را از دست داده اند و نیز آنانکه دچار بیماریها و عوارض دراز مدت ناشی از مصدومیت با این سلاحها شده اند از جمله مصدومان و جانبازان شیمیایی کشورمان ایران.
لازم به یادآوری است که با وجود ممنوعیت جهانی کاربرد سلاحهای شیمیایی که اولین بار در جنگ اول جهانی بکار گرفته شدند، در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران (1359 تا 1367) رژیم صدام بیش از 3 هزار تن انواع سلاحهای شیمیایی کشنده و ناتوان کننده علیه رزمندگان و نیز مردم بیدفاع مناطق مرزی کشورمان به کار برد که در تنیجه این حملات نزدیک به یک میلیون نفر در معرض عوامل شیمیایی قرار گرفتند و بیش از یکصد هزار نفر در اثر مصدومیت شیمیایی تحت مداوا قرار گرفتند و هزاران نفر جان خود را از دست دادند. امروز با گذشته بیش از سه دهه از پایان جنگ، نزدیک به 65 هزار نفر از مصدومان شیمیایی همچنان از بیماریهای مزمن ناشی از سلاحهای شیمیایی رنج می برند و بسیاری از آنان نیازمند درمان مداوم هستند.
محکومیت کشتار غیر نظامیان و حمله به مراکز درمانی در غزه
کشتار گسترده غیر نظامیان و حمله به مراکز درمانی و بیمارستانها در غزه نه تنها عملی غیر انسانی و جنایتکارانه است بلکه نقض آشکار حقوق بین الملل بشردوستانه و مخالف با وجدان بشری است و باید فوراَ متوقف شود.
موزه صلح تهران به عنوان یکی از سازمانهای مردم نهاد ترویج دهنده حقوق بین الملل بشردوستانه در کنار بسياری از سازمانهای مردم نهاد بین المللی و میلیونها نفر از مردم در سراسر جهان ضمن محکوم کردن این جنایات هولناک از جامعه جهانی و سازمانهای بین المللی مسئول میخواهد تا تمام توان خود را برای متوقف ساختن این فجایع که قلب مردم دنیا را به درد آورده بکار برند و تاکید میکند که سکوت در مقابل این جنایات باعث میشود جنایتکاران با احساس ایمن بودن به کشتار و نسل کشی ادامه دهند...
گزارش نشست " حقوق بینالملل بشردوستانه و حفاظت از محیط زیست در زمان مخاصمه های مسلحانه "
اين نشست به مناسبت "روز بینالمللی پیشگیری از سوءاستفاده از محیط زیست در جنگ و مخاصمهی مسلحانه" از سوی موزه صلح تهران، انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد و دبیرخانه و کتابخانه تخصصی کمیته ملی حقوق بشردوستانه، روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۲، از ساعت ۱۴ تا ۱۸ در موزه صلح تهران برگزار شد.
در ابتدای نشست آقای دکتر شهریار خاطری، متخصص سم شناسي پزشکی و عضو موزه صلح، دربارهی آثار زیانبار جنگ های معاصر و جنگ شیمیایی بر محیط زیست با تاکید بر آثار دیررس سلاحهای غیر متعارف صحبت کردند.
سپس، آقای دکتر پوریا عسکری ،عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و دبیر انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد، در مورد مبانی حمایت از محیط زیست در حقوق بشردوستانه ، حق بر محیط زیست سالم و پایدار و حمایت عام و خاص از محیط زیست در حقوق بشردوستانه صحبت کردند.
در ادامه آقای سید محمد دیباجی ،رئیس دپارتمان حقوق بشردوستانه دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران، به نقش کمیته بینالمللی صلیب سرخ در توسعه حقوق حاکم بر حفاظت از محیط زیست در مخاصمه مسلحانه، تاثیرمتقابل مخاصمه مسلحانه و تغییرات آب وهوایی و زیست محیطی بر یکدیگر پرداختند.
بعد از آن آقای دکتر سید علی حسینی آزاد ، دانش آموخته حقوق بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی، توضیحاتی در مورد طرح کمیسیون حقوق بینالملل دربارهی حمایت از محیط زیست در مخاصمهی مسلحانه ارائه کردند.
سپس آقای محسن ابراهیمی، دانشآموخته حقوق محیط زیست ، درمورد رهنمود نامه های کمیته بینالمللی صلیب سرخ دربارهی حمایت از محیط زیست طبیعی در مخاصمهی مسلحانه صحبت کردند.
بعد از آن، آقای غلام رضا قلی پور ، دانش آموخته حقوق کیفری و جرم شناسی دانشگاه شهید بهشتی ، درمورد موضوع اکوساید به مثابه جرم بین المللی سخن گفتند.
در ادامه خانم شیرین پیریایی، دانش آموخته حقوق بینالملل دانشگاه تهران ، موضوع کاربرد هوش مصنوعی و حفاظت از محیط زیست در مخاصمهی مسلحانه را مورد بررسی قرار دادند.
در پایان آقای وحید فرجی، عکاس کارگردان و مستند ساز، درباره تجربه خود در مسیر ساخت چندین مستند در مورد آثار سلاحهای غیر متعارف و آثار جنگ بر محیط زیست صحبت کردند.
در پایان ، گواهی حضور در نشست به شرکتکنندگان اهدا شد.
نشست "حقوق بینالملل بشردوستانه و حفاظت از محیط زیست در زمان مخاصمههای مسلحانه"
به مناسبت "روز بینالمللی پیشگیری از سوءاستفاده از محیط زیست در جنگها و مخاصمههای مسلحانه" از سوی موزه صلح تهران، انجمن ایرانی مطالعات سازمان ملل متحد و دبیرخانه و کتابخانه تخصصی کمیته ملی حقوق بشردوستانه، روز دوشنبه ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۲، از ساعت ۱۴ تا ۱۸ در موزه صلح تهران برگزار خواهد شد.
در این نشست، موضوعهای زیر با حضور حقوقدانان، اساتید و کارشناسان برجسته رشتههای مرتبط بررسی میشود: - مبانی حمایت از محیط زیست در حقوق بشردوستانه
- مروری بر آثار زیانبار جنگهای معاصر و جنگ شیمیایی بر محیط زیست
- نقش کمیته بینالمللی صلیب سرخ در توسعه حقوق حاکم بر حفاظت از محیط زیست در مخاصمه مسلحانه
- طرح کمیسیون حقوق بینالملل دربارهی حمایت از محیط زیست در مخاصمهی مسلحانه
- رهنمودنامهی کمیته بینالمللی صلیب سرخ دربارهی حفاظت از محیط زیست طبیعی در مخاصمهی مسلحانه
- زیستبومزدایی (اکوسید) به مثابه جرم بینالمللی
- تجربهی زیستهی یک مستندساز دربارهی آثار جنگ بر محیط زیست
- کاربرد هوش مصنوعی و حفاظت از محیط زیست در مخاصمهی مسلحانه
حضور در این نشست برای همهی علاقمندان، در صورت ثبتنام، آزاد است.
به شرکتکنندگان، گواهی حضور اهدا خواهد شد.
برای ثبتنام لطفا اینجا کلیک کنید
دومین نشست از سلسله نشستهای نمایش و بررسی حقوقی فیلمهای سینمایی از منظر صلح برگزار شد.
دومین نشست از سلسله نشستهای نمایش و بررسی حقوقی فیلمهای سینمایی از منظر صلح توسط موسسه حقوق و هنر، موزه صلح تهران، موسسه فرهنگی هنری کاژه و انجمن حقوق شناسی با نمایش فیلم سینمایی «حوض نقاشی» در روز 18 مهرماه ساعت 18:30 در موسسه فرهنگی و هنری کاژه برگزار شد.
در ابتدای نشست آقای منوچهر محمدی روزبهانی، تهیهکننده فیلم، در ارتباط با شکلگیری ایده اولیه و دغدغه خود برای به تصویر کشیدن شیوه صحیح برقراری ارتباط میان انسانها سخنرانی کردند.
سپس آقای شاهین شجری کهن، منتقد سینما، در ارتباط با به تصویر کشیدن تنازل و دوگانهای محسوس، که توجه را به سمت افرادی جلب میکند که در سایه قرار گرفتهاند سخنرانی و به سبب پرداختن به موضوعی که بعد از گذشت سالها همچنان جز مسائل روز بوده از کارگردان و تهیهکننده این اثر تقدیر کردند. از نظر ایشان دغدغه کارگردان در تمام جزئیات این فیلم آشکار بوده و از لزوم انتشار اطلاعات درست و اصولی در ارتباط با بیماریها و مسائل مربوط به عامه مردم در آثار سینمایی به ایراد سخن پرداختند.
در ادامه آقای دکتر علی صابری، وکیل دادگستری و فعال حقوق افراد دارای معلولیت، از نگاه این افراد به بررسی فیلم پرداختند. از نظر ایشان برای اولین بار به حق کودک در داشتن والدین دارای معلولیت ( توانیاب) در کنار حق این افراد در داشتن فرزند توجه شده است. ایشان بر این باور هستند که نباید خودخواهانه به این موضوع نگاه کرد، چراکه در این بحث فلسفی بیانتها با تزاحم حق رو به رو خواهیم شد. سپس در ادامه به لزوم حمایت دولت از فرزندانی با شرایط مشابه و ایجاد نهادی حمایتگر پرداختند.
نشست دوم از مجموعه نشستهای نمایش و بررسی حقوقی فیلم از منظر صلح
موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر، موزه صلح تهران، موسسه فرهنگی هنری کاژه و انجمن حقوقشناسی برگزار میکنند:
نشست دوم از مجموعه نشستهای نمایش و بررسی حقوقی فیلم از منظر صلح
سخنرانان (به ترتیب حروف الفبا):
-شاهین شجری کهن
شاهین شجری کهن، نویسنده و منتقد فیلم است. کتاب «باران اگر دریا بود» از آثار اوست.
او دبیر شورای نویسندگان مجله فیلم امروز است.
-علی صابری
علی صابری، وکیل دادگستری، دکتری حقوق خصوصی از دانشگاه تهران و فعال حقوق افراد دارای معلولیت است. از سمتهای او میتوان به عضویت در هیأت مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز و عضویت در چهارمین دوره شورای اسلامی شهر تهران اشاره کرد.
- مازیار میری
مازیار میری، کارگردان و نویسنده است. کتاب قانون و سعادت آباد در کنار «حوض نقاشی»، از موفقترین فیلمهای ایشان است.
-دبیر نشست: وحید آگاه
همراه با نمایش رایگان فیلم
زمان دیدار:
سه شنبه، ۱۸ مهرماه ۱۴۰۲
نمایش فیلم : ساعت ۲۰-۱۸:۳۰
نشست فیلم: ساعت ۲۱-۲۰
مکان:
تهران، قائممقام فراهانی، کوچه ۲۲، پلاک ۱۷، موسسه فرهنگی هنری کاژه
کارگاه تعاملی صلح در شمار آید (Peace Counts) برگزار شد.
این کارگاه با حضور 22 شرکت کننده در تاریخ 23 شهریور ماه 1402 به مناسبت روز جهانی صلح با همکاری کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی کمیسیون ملی يونسکو دانشگاه شهید بهشتی در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
دوره «Peace Counts» یک کارگاه آموزشی تعاملی است که متمرکز بر بررسی ریشهها و عوامل بروز درگیریها، روند تبدیل اختلافات به خشونت و منازعه و شیوههای مدیریت اختلافات برای دستیابی به تفاهم و پیشگیری از بروز خشونت و نیز کاهش آثار و پیامدهای درگیریها در صورت بروز آن و نقش هر فرد در برقراری صلح و اتمام درگیری است و بهطور مصداقی نیز به معرفی برخی افراد و سازمانهای فعال در حوزه ترویج صلح میپردازد.
در این کارگاه نیمروزه، شرکت کنندگان نیز با گفتگو و انجام فعالیتهای عملی در مورد موضوعاتی همچون مراحل تشدید درگیری و راهکارهای پیشگیری از آن و نیز آشنایی با ایدههای فعالان اجتماعی جهت برقرای صلح در مناطق درگیری و مشارکت کردند.
در پایان به شرکت کنندگان گواهی دو زبانه شرکت در کارگاه اعطا شد.
لازم به ذکر است این کارگاه آموزشی به صورت دورهای در موزه صلح تهران برگزار میشود و علاقمندان به حضور در برنامههای آینده میتوانند با موزه صلح در تماس باشند.
نشست سینما و صلح به مناسبت روز ملی سینما و روز جهانی صلح در موزه سینما برگزار شد.
موزه صلح تهران و موسسه حقوق و هنر به مناسبت روز ملی سینما و روز جهانی صلح با مشارکت موزه سینما، ایکوم (کمیته ملی موزهها) در ایران، انجمن علمی مطالعات صلح ایران و انجمن حقوقشناسی نشستی با موضوع سینما و صلح در روز چهارشنبه 22 شهریورماه سال 1402 در سالن فردوس موزه سینما برگزار کردند.
در ابتدای نشست و پس از پخش سرود ملی ایران، دبیر محترم برنامه جناب آقای دکتر آگاه طرح بحث کرده و از سخنرانان جهت حضور در جایگاه دعوت به عمل آوردند.
جناب اقای مجید اسماعیلی، رئیس محترم موزه سینما، سخنران اول برنامه از نقش پر رنگ فیلمهای سینمایی در گسترش فرهنگ صلح صحبت کردند. در ادامه جناب آقای دکتر حجتالله ایوبی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران و رییس اسبق سازمان سینمایی، در ارتباط با نامگذاری قرن جدید به نام «قرن ارتباطات» صحبت نموده و از زبان سینما به عنوان بهترین زبان برای انتقال مفاهیم بشری یاد کردند. سخنران بعدی جناب آقای دکتر حبیب احمدزاده، کارگردان سینما، از احترام به تمامی عقاید و پذیرش تفاوتها در صنعت سینما و همچنین تجربیات خود در پروژه های سینمایی مرتبط با حوزه صلح و جنگ گفتند و سپس فیلم کوتاهی از اکران فیلم سینمایی ایشان به نام «معجزه بناسان» در شهر هیروشیمای ژاپن و کشور آمریکا به نمایش درآمد. ایشان همچنین به مفاهیم مشترک زبان های مختلف اشاره کردند که در ادامه سکانسی از فیلم سینمایی «باشو غریبه کوچک» با همین مضمون نمایش داده شد. سپس جناب آقای احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران، به نقش پررنگ سینما در انتقال مفاهیم پرداخته و از نقش کارگردان به عنوان یک معمار یاد کرده که میتواند با ساخت بخشهای مختلف یک فیلم، اثری هنری را خلق کند. در انتها فیلم کوتاهی از زنده یاد عباس کیارستمی با عنوان« دو راه حل برای یک مسئله» به نمایش درآمد.
مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز 2023
سازمان شهرداران صلح ژاپن با همکاری دبیرخانه شهرداران صلح در ایران، موزه صلح تهران و دیگر کشورهای عضو سازمان شهرداران صلح، پنجمین دوره مسابقه بینالمللی نقاشی «شهر صلح آمیز» را برگزار میکند.
شرایط مسابقه:
- شرکت در این مسابقه برای تمامی کودکان 6 تا 15 سال امکان پذیر است.
- نقاشی با موضوع شهر صلح آمیز و در سایز A3 باشد.
- اثر هنری باید نقاشی باشد، کلاژهای عکس و هنر دیجیتال پذیرفته نمیشود.
- نقاشی توسط یک فرد (نه به صورت گروهی) تهیه شود.
- نقاشی به مسابقات دیگر ارسال نشده باشد.
- لطفا لوگو و آرم سازمانهای داخلی و بینالمللی نقاشی نشود.
- هر نفر امکان ثبت تنها یک اثر را دارد.
نحوه ثبت اثر:
- لطفا فرم ثبت نام را از اینجا دانلود نموده و به زبان انگلیسی تکمیل کنید.
- اثر نقاشی خود را اسکن نمایید. (دقت بفرماید که کیفیت وضوح اسکن حداقل 300 dpi باشد.)
- اسکن اثر و فرم ثبت نام تکمیل شده را تا تاریخ 5 آبان ماه 1402 به پست الکترونیکی این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید ارسال نمایید.
مهلت ارسال اثر: 5 آبان ماه 1402
روند مسابقه:
آثار تمامی شهرهای ایران ابتدا توسط دبیرخانه ایران دریافت و دسته بندی شده و سپس برای دبیرخانه ژاپن ارسال میگردد. در ادامه تمامی آثاری که از کشورهای مختلف به دبیرخانه ژاپن ارسال شده اند توسط داوران بینالمللی بررسی میگردد و نتایج در دی ماه 1402 از طریق سایت موزه صلح تهران اعلام میشود.
به برگزیدگان این مسابقه گواهی امضا شده توسط شهردار هیروشیما از سوی دبیرخانه ژاپنی سازمان شهرداران صلح اعطا خواهد شد.
افتخارات کسب شده توسط کودکان ایرانی:
در سال 2018 دو کودک ایرانی، در سال 2019 چهار کودک ایرانی، در سال 2020 پنج کودک ایرانی و در سال 2021 شش کودک ایرانی در مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز مقام اول تا سوم را کسب کردند. همچنین در سال 2019 و 2020 دو کودک ایرانی جایزهی مخصوص رئیس سازمان شهرداران صلح را دریافت کردند. در این مسابقات 21 کشور از سراسر دنیا شرکت داشتند.
برگزاری مراسم روز جهانی صلح ۱۴۰۲
مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح ، با موضوع «صلح، مهاجران و پناهندگان» با همکاری موزه صلح تهران، ایکوم ایران، دبیرخانه ایرانی سازمان شهرداران صلح و انجمن علمی مطالعات صلح روز سه شنبه ۲۸ شهریور ماه ۱۴۰۲ در موزه صلح تهران برگزار شد.
آقای احمد سلیمی جانباز شیمیایی و فعال داوطلب موزه صلح نیز با نواختن سنتور مراسم را به هنر موسیقی مزین کردند.
مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح در تهران
مراسم بزرگداشت روز جهانی صلح در روز سه شنبه بیست و هشتم شهریورماه از ساعت سه تا پنج بعد از ظهر در موزه صلح تهران برگزار میشود. برنامه امسال بر موضوع مهاجران و پناهندگان تمرکز دارد و به همین مناسبت نمایندگان برخی سازمان های بین المللی مرتبط و نیز جمعی از میهمانان عزیز اهل افغانستان در این برنامه حضور خواهند داشت. شرکت در این مراسم برای عموم آزاد است.
کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو دانشگاه شهید بهشتی و موزه صلح تهران به مناسبت روز جهانی صلح برگزار میکنند:
ظرفیت کارگاه تکمیل شد. پیش ثبت نام برای دوره بعدی کارگاه از طریق لینک انتهای خبر.
کارگاه تعاملی Peace Counts
تمرین روشهای حل و فصل مسالمتآمیز اختلافات
تسهیلگران:
منا بادامچیزاده
عضو هیات اجرایی شبکه بینالمللی موزههای صلح
International Network of Museums for Peace (INMP)
سحر تفرشی
هماهنگ کننده سازمان شهرداران صلح در ایران
Mayors for peace (MFP)-Iran
-معرفی کارگاه «Peace Counts»
دوره «Peace Counts» یک کارگاه تعاملی آموزش صلح است که توسط بنیاد برگهوف آلمان طراحی شده که متمرکز بر شیوه های برقراری صلح و اتمام درگیری است و به طور مصداقی نیز به معرفی افراد و سازمانهای فعال در حوزه صلح میپردازد.
تسهیلگران این کارگاه مستقیماً توسط مدرسان بنیاد برگهوف آلمان آموزش دیدهاند.
در این کارگاه نیم روزی موضوعات زیر مورد بحث و بررسی قرار میگیرد:
- -تعریف صلح و خشونت
- -آشنایی با روشهای برقراری صلح در مناطق درگیر بحران
- -آشنایی با ایدههای فعالان صلح جهت برقرای صلح در مناطق درگیری
- مراحل تشدید درگیری و راهکارهای پیشگیری از آن
زمان: چهارشنبه ۲۲ شهریور ماه، ساعت ۱۰ تا ۱۴
مکان: موزه صلح تهران
با ارائه گواهی معتبر دو زبانه
همراه با اهدای کتاب
هزینه ثبت نام: ۳۵۰ هزار تومان
ظرفیت کارگاه: ۲۰ نفر
لطفا برای شرکت در دوره بعدی کارگاه فرم ثبتنام را تکمیل کنید.
نشست بررسی حقوقی فیلم علفزار از منظر صلح، برگزار شد.
نخستین نشست از سلسله نشستهای نمایش و بررسی حقوقی فیلم از منظر صلح با نمایش و بررسی فیلم علفزار در روز 11 شهریور ماه توسط موسسه حقوق و هنر و موزه صلح تهران در خانه اندیشمندان علوم انسانی، با استقبال علاقمندان برگزار شد.
در بخش ابتدایی این نشست شرکتکنندگان در کنار سخنرانان به تماشای فیلم علفزار نشستند. سپس بخش دوم پس از طرح بحث توسط دبیر محترم نشست آقای دکتر آگاه، آغاز شد.
آقای جواد طوسی به جهت تجربه اشتغال به قضاوت در کنار بیان تجربیات و خاطرات خود به تبیین مفهوم صلح، سازش و عدالت در فیلم پرداختند. آقای رستمی درونکلا که در آرای صادره خود به روشنی به اسناد بینالمللی حقوق بشر استناد میکنند به اصول حقوق بشر نمایش داده شده در فیلم پرداختند. آقای دکتر حداد عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی بر مبنای داستان فیلم به بررسی ماهیت صلح از منظر روابط بینالملل و حقوق بینالملل بشر پرداختند.
در پایان، کارگردان فیلم آقای کاظم دانشی به مصادیق صلح به تصویر کشیده در فیلم خود پرداخته و در ارتباط با موانع و مشکلاتی که بر سر راه ساخت این فیلم وجود داشته است، چون عدم دسترسی به پروندههای جنایی و دشواری دریافت مجوز اشاره کردند.
در انتها به پاس شجاعت کارگردان فیلم در روایت یک داستانی قضایی و هنر به تصویر کشاندن آن، لوح تقدیری از سوی موسسه حقوق و هنر به ایشان اهدا شد. در ادامه هدایایی از سوی موزه صلح تهران به سخنرانان این نشست به پاس حضورشان اعطا شد.
برگزاری سلسله نشستهای نمایش و بررسی حقوقی فیلم از منظر صلح
موسسه حقوق و هنر و موزه صلح تهران نشستهای نمایش و بررسی حقوقی فیلم از منظر صلح را برگزار میکنند.
نشست اول به نمایش و بررسی فیلم سینمایی علفزار اختصاص یافته است. روز 11 شهریورماه در خانه اندیشمندان علوم انسانی، در کنار کارگردان فیلم آقای کاظم دانشی و اساتید حقوقی، به تماشا و بررسی این فیلم از منظر صلح خواهیم پرداخت.
سخنرانان به ترتیب حروف الفبا :
دکتر غلامرضا حداد ( عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی)، کاظم دانشی ( کارگردان فیلم)، حشمت رستمی درون کلا ( قاضی دادگاه تجدید نظر استان مازندران)، جواد طوسی (وکیل و منتقد سینما) و دبیر این نشست دکتر وحید آگاه خواهند بود.
نخستین برنامه از سلسله نشست های آشنایی با سازمان های بین المللی در موزه صلح تهران برگزار شد
نشست آشنایی با "سازمان منع سلاحهای شیمیایی – OPCW – “ روز چهارشنبه ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ در موزه صلح تهران برگزار شد. این نشست نیم روزه به صورت حضوری و مجازی با حضور بیش از 40 شرکت کننده و با هدف افزایش دانش و آگاهی عمومی در خصوص اهداف، ساختار و عملکرد سازمان منع سلاحهای شیمیایی و همچنین آشنایی با فرصتهای شغلی و کارآموزی در این سازمان بین المللی برگزار شد.
برنامه با پیام ویدئویی مدیر روابط عمومی و سخنگوی سازمان منع سلاحهای شیمیایی، خانم الیزابت وشتر، شروع شد و سپس دکتر شهریار خاطری کارشناس ارشد پیشین این سازمان در رابطه با تاریخچه و ساختار OPCW و نیز کاربرد علم شیمی در جنگها و نیز اهمیت کاربرد صلح آمیز این علم توضیحات بیشتری دادند. همچنین نماینده مرجع ملی کنوانسیون سلاح های شیمیایی از وزارت امور خارجه در مورد ابعاد فنی و سیاسی این کنوانسیون و اجرای ملی آن صحبت کردند. سپس مهندس مهرداد حبیبی بازرس پیشین OPCW در خصوص شیوه بازرسی های سازمان و انواع آن توضیحاتی ارائه کردند و در ادامه خانم محدثه جهانگیری، کارآموز سابق سازمان OPCW از تجربه ی خود در خصوص این دوره کارآموزی و شیوه ارسال تقاضا برای گذراندن این دوره در سازمان صحبت کردند و آقای حجت برنا، که هم اکنون مشغول گذراندن دوره کارآموزی در این سازمان در شهر لاهه هلند هستند در یک ویدئو اطلاعات ارزشمندی در مورد تجربه کارورزی خود ارائه کردند.
در پایان گواهی حضور به شرکت کنندگان تقدیم شد.
برای آگاهی از برنامه بعدی از این سلسله نشست ها در آینده نزدیک، همراه اخبار موزه صلح باشید...
نشست بررسی دعاوی مصدومان شیمیایی ایران در دادگاه لاهه در موزه صلح تهران برگزار شد
در روز دوشنبه دوم مردادماه نشست بررسی دعای مصدومان شیمیایی ایران در دادگاه لاهه برگزار شد. این نشست به منظور گفتگو در مورد دادگاهی که در تاریخ 22 ژوئن برابر با یکم تیرماه 1402 در شهر لاهه تشکیل شده بود برگزار شد و نمایندگانی از مرکز امور حقوقی و بین المللی ریاست جمهوری، معاونت حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت حقوقی و بین المللی وزارت خارجه و جمعی از حقوقدانان، دانشجویان و نیز جانبازان شیمیایی و فعالان موزه صلح در آن حضور داشتند.
جلسه استماع دادگاه برگزار شده در شهر لاهه برای رسیدگی به پرونده شکایت مصدومان شیمیایی از دو شرکت هلندی Melchemie و KBS بود که در زمان جنگ تحمیلی صدها تن مواد اولیه ساخت بمب های شیمیایی را به رژیم صدام فروخته بودند. این پرونده با کمک یک وکیل هلندی در دادگاه شهر لاهه در جریان است و در جریان جلسه استماع روز یکم تیرماه، 4 نفر از مصدومان شیمیایی ایران در این دادگاه حضور پیدا کردند و قاضی به اظهارات آنان و لایحه وکلای دو طرف گوش سپرد. قرار است نتیجه این دادگاه در روز 22 آگوست برابر با یکم شهریور اعلام شود.
لازم به ذکر است که در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بیش از سه هزار تن سلاح شیمیایی علیه ایران استفاده شد که بیشتر مواد اولیه و تجهیزات ساخت این بمب های شیمیایی توسط شرکت های غربی در اختیار رژیم صدام قرار داده شد.
در سال 2007 نیز یک تاجر هلندی به جرم فروش مواد اولیه ساخت سلاحهای شیمیایی به عراق در دادگاه کیفری شهر لاهه به زندان محکوم شد اما دادگاه اخیر برای اولین بار به شکایتی مربوط به شرکتهای فروشنده مواد شیمیایی به عراق ار جنبه مدنی رسیدگی کرد.
برگزاری سلسله نشستهای آشنایی با سازمانهای بینالمللی
موزه صلح تهران، سلسله نشستهای آشنایی با سازمانهای بینالمللی را برگزار میکند.
به شرکت کنندگان گواهی حضور اهدا خواهد شد.
برگزاری آیین ادای احترام به جانبازان شیمیایی، به مناسبت روز ملی قربانیان سلاحهای شیمیایی
به مناسبت روز ملی بزرگداشت قربانیان سلاحهای شیمیایی و در سی و ششمین سالروز حمله شیمیایی به شهر سردشت، آیین ادای احترام به جانبازان شیمیایی در روز چهارشنبه هفتم تیرماه 1402 در موزه صلح تهران برگزار میشود.
چالش «21 گام برای صلح»
موزه صلح تهران از شما دعوت میکند تا در چالش «21 گام برای صلح» شرکت کنید. در این چالش، سعی داریم همه با هم گامی برای صلح چه در بُعد فردی و چه در بُعد میان فردی و محیط زیستی برداریم. این چالش از 5 تیرماه شروع میشود و به مدت 21 روز به طول میانجامد.
برای ثبت نام در چالش فرم ثبت نام را از اینجا پر کنید. در این فرم شما میتوانید انتخاب کنید که در چه سطحی قصد دارید فعالیت کنید و پس از آن لازم است فعالیتی که در نظر دارید انجام دهید را بنویسید. پس از پایان 21 روز نتیجه فعالیت خود را در قالب عکس، گزارش، ویدئو یا فایل صوتی از طریق آدرس ایمیل این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید با ما به اشتراک بگذارید. همچنین از شما میخواهیم چالشهایی را که در طول 21 روز با آن مواجه شدید را در این فرم بنویسید.
ما از طریق صفحه اینستاگرامی موزه صلح تهران کنار شما هستیم. لطفاً صفحه موزه صلح تهران را به این آدرس دنبال کنید: tpm.ir@
خانه کودک آب و رنگ برگزار میکند: نمایشگاه نقاشی و نقاب کودکان پیشدبستانی
"به رنگ شب" نمایشگاه نقاشی و نقاب کودکان پیش دبستانی است، که به همت خانه کودک آب و رنگ برگزار خواهد شد.
در این نمایشگاه، تصویر کودکان از شب به نمایش در خواهد آمد.
زمان: 24 خردادماه 1402، ساعت 15 الی 17
محل برگزاری : خیابان دولت، سه راه نشاط، ینبست محمدزاده، پلاک 3، خانه کودک آب و رنگ
چاپ مقاله خانم منا بادامچیزاده کارشناس ارشد مطالعات موزه و داوطلب موزه صلح تهران به مناسبت روز جهانی موزهها در روزنامه شرق
موزهها برای صلح
مقاله خانم منا بادامچیزاده کارشناس ارشد مطالعات موزه و داوطلب موزه صلح تهران به مناسبت روز جهانی موزهها در روزنامه شرق، به تاریخ 28 اردیبهشت ماه 1402:
قرن بیستم شاهد ظهور و رشد موزههایی با محوریتِ ضدیت با جنگ بوده است. این موزهها از ابتدای پیدایش، در اکثر موارد، تحت عنوان «موزه صلح» شناخته میشدند؛ موزه بینالمللی جنگ و صلح که در 7 ژوئن 1902 در لوزانِ سوئیس گشایش یافت، معمولاً به عنوان اولین موزه صلح امروزی توصیف میشود. این موزه به وضوح یک مکان ضدِجنگ محسوب میشد که به نمایش تاریخ و تکنولوژی جنگافزارها میپرداخت؛ با در نظر گرفتن دو مخاطب عام و نخبگان سیاسی و نظامی، هدف آن، تشریح عبث و بیهوده بودن هزینههایی بود که صرف تسلیحات نظامی میشد و همچنین تأکیدی بر خطرات فزاینده و مخرب جنگافزارهای جدید در جنگهای آینده بود.
یکی از نکات جالب توجه در رابطه با موزه بینالمللی جنگ و صلح، باور مؤسس آن موزه بود که جنگ را قویترین شاهد در برابر جنگ میدانست ولی متأسفانه این موزه، توسط همان جنگی که قرار بود مانع وقوع آن شود، تخریب شد.اگرچه شکلگیری اولین موزه صلح به پیش از شروع جنگ جهانی اول باز میگردد ولی رشد و نمو آنها در نتیجه اتمام جنگ جهانی دوم و بخصوص بمباران اتمی شهرهای هیروشیما و ناگازاکی بوده است. این موزهها غالباً با نگاهی انتقادی به جنگ و با در بر داشتن پیامهای ضدِ جنگ، آسیبها، پیامدها و حقایقی را در رابطه با این موضوع، در معرض نمایش میگذاشتند؛ رویکردی که غالباً در موزههای جنگ وجود نداشت. بنابراین یکی از روایات معمول در موزههای صلح، روایت فجایعی است که در پی تخریبهای حاصل از جنگها، بمبارانهای شهرها و غیرنظامیان شکل گرفتهاند؛ در رشته مطالعات صلح در حال حاضر، صلح بجای «نبود جنگ» به «نبود خشونت» تعبیر میشود، فلذا بسیاری از موزههای فعال در این حوزه، به موضوعاتی همچون عدالت اجتماعی، حقوق بشر، انواع خشونت و سایر موضوعات مرتبط، میپردازند. گسترش فعالیت این موزهها تا جایی بود که منجر به تأسیس «شبکه بینالمللی موزههای صلح» در سال 1992 شد که البته در سال 2005 به «شبکه بینالمللی موزهها برای صلح» با نام اختصاری «INMP» جهت دربرگرفتن گستره وسیعتری از موزهها که برای صلح فعالیت میکنند، تغییر نام داد سه هدف اصلی این شبکه شامل: تسهیلِ اشتراک گذاری اطلاعات، همکاری و حمایت دوجانبه میان موزهها برای صلح؛ ارتقاء آگاهی عمومی در رابطه با موزهها برای صلح، فعالیتها و همکاریها و تأثیرات آنها بر جامعه؛ تشخیص و ارزیابی بهترین شیوهها و فنون در طراحی موزهها، نمایشگاهها، ارائهها و رویدادها که از طریق پروژههای مطالعاتی، نشریات و گردهماییها انجام میشوند. از مهمترین فعالیتهای این شبکه، برگزاری کنفرانسهایی است که هر 3 سال یکبار، یکی از موزههای عضو شبکه، میزبان آن خواهد بود؛ و در واقع تنها کنفرانسی است که اختصاصاً به مقوله موزهها برای صلح میپردازد. خانه صلح در شهر اوپسالا، میزبان یازدهمین کنفرانس بینالمللی موزهها برای صلح خواهد بود. شهر اوپسالا در سوئد به عنوان شهر صلح شناخته میشود.
تقدیر از موزه صلح تهران در مراسم روز جهانی موزهها 1402 ایکوم ایران
به مناسبت 18 می برابر با 28 اردیبهشت مصادف با روز جهانی موزهها، کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم ایران) مراسم گرامیداشت این روز را با حضور موزهداران و فعالان حوزه میراث فرهنگی کشور در خانه هنرمندان برگزار نمود.
در این مراسم ابتدا پیام تصویری ریاست موزههای آسیا اقیانوسیه (آسپک) ایکوم آقای لیشون آن پخش شد. سپس پیام هماهنگکننده مقیم سازمان ملل متحد در ایران آقای اشتفان پریزنر توسط معاون مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل متحد آقای پاشا تبریزیان قرائت شد. پس از آن نیز پیام ریاست دفتر منطقهای یونسکو در ایران خانم گلدا الخوری توسط نماینده ایشان خانم عظیمی خوانده شد.
در ادامه پیرو شعار سال 2023 ایکوم جهانی با عنوان «پایداری و حال خوب»، مهندس محمد بهشتی از بنیانگذاران ایکوم در دوره جدید از راههای رسیدن به حال خوب و آقای احمد مسجد جامعی از مدیران با سابقه حوزه فرهنگ و هنر در خصوص اهداف توسعه پایدار و موزهها سخنرانی نمودند.
پس از آن ریاست کمیته ملی موزههای ایران آقای احمد محیط طباطبایی بیانیه ایکوم ایران را به همراه راهکارهایی برای سال آتی و گزارشی از یک سال گذشته برای مخاطبین بیان نمودند.
در این مراسم از موزه صلح تهران به عنوان همراه و همکار کمیته ملی موزههای ایران در یک سال گذشته، با اهدای مدال ایکوم ایران و لوح تقدیر، قدردانی بعمل آمد.
برگزاری نشست «صلح و حال خوب» به مناسبت روز جهانی موزهها
به مناسبت روز جهانی موزهها (18 می، 28 اردیبهشت ماه) همه ساله موزههای سراسر دنیا رویدادهایی را متناسب با شعار سال سازمان ایکوم جهانی برگزار مینمایند. شعار سال 2023 ایکوم «موزه ها، پایداری و حال خوب» نامگذاری شده است. به همین مناسبت موزه صلح تهران با همکاری کمیته ملی موزههای ایران (ایکوم ایران) و موزه بینالمللی سیار سفیران صلح، نشست «صلح و حال خوب» را در تاریخ 31 اردیبهشت ماه 1402 برگزار نمود.
در این برنامه ابتدا خانم منا بادامچیزاده، عضو هیات اجرایی شبکه بینالمللی موزهها برای صلح، به معرفی این شبکه و اهداف آن پرداختند و سپس نوع عملکرد و موضوع چند نمونه از موزههای صلح دنیا را روایت کردند. سپس آقای دکتر احمد محیط طباطبایی، رئیس ایکوم ایران، در رابطه با نقش موزهها و بناهای تاریخی در ایجاد حال خوب در مردم سخنرانی کردند.
در قسمت بعدی برنامه، آقای هادی فدایی روایتگر قصههای باباش، داستانی با موضوع همدلی برای رسیدن به حال خوب را همراه با هنرنمایی تار و آواز اجرا نمودند. در ادامه خانم سوسن نیک ذات مدیر موزه بینالمللی سیار سفیران صلح از تجربه سفرهای داخلی و خارجی خود و چگونگی برقراری ارتباط این موزه با مردم سخن گفتند. مهمان ویژه این برنامه، آقای دکتر حجت الله ایوبی دبیرکل سابق کمیسیون ملی یونسکو در خصوص نقش آموزش فرهنگ صلح در ایجاد حال خوب مردم دقایقی سخنرانی کردند. در پایان خانم مهدخت کلانتری روانشناس و معنا درمانگر، با تعریف چیستی حال خوب و راههای رسیدن به آن، حاضران در جلسه را دعوت کردند تا از تجربههای روزمره خود برای بهتر شدن حالشان بگویند.
روز جهانی «پیادهروی برای صلح جهانی»
کارگاه تعاملی «تئاتر و گفتگو» برگزار شد.
حضور نمایندگان موزه صلح تهران در پنجمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون سلاحهای شیمیایی
پنجمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون سلاحهای شیمیایی از 24 تا 29 اردیبهشت ماه 1402 در شهر لاهه با حضور نمایندگان 193 کشور عضو این معاهده بینالمللی و همچنین نمایندگان 90 سازمان مردم نهاد (NGO) برگزار شد. در این رویداد که هر 5 سال یکبار برگزار میشود 4 سازمان مردم نهاد ایرانی از جمله موزه صلح تهران نیز حضور داشتند.
کنوانسیون سلاح های شیمیایی (CWC) در سال 1997 اجرایی شد و تاکنون 193 کشور دنیا به آن پیوستهاند، بازوی اجرایی این معاهده، دبیرخانه فنی سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) است که مقر آن در لاهه هلند است.
نشست فرهنگی " آداب صلح و دوستی در منطقه شاهنامه " در موزه صلح تهران برگزار شد.
عصرانه فرهنگی " آداب صلح و دوستی در منطقه شاهنامه " روز چهارشنبه، سیزدهم اردیبهشتماه در محل موزه صلح تهران برگزار شد. در بخش اول این نشست، جناب آقای محیط طباطبایی به بررسی احترام به تنوع قومیتها و نمادهای صلح در آن پرداختند.
سرکار خانم تیشهیار، عضو انجمن علمی مطالعات صلح ایران، در مورد آداب جنگ و صلح در شاهنامه به سخنرانی پرداختند. در این سخنرانی به ممانعت از شروع جنگ در شاهنامه و رعایت اصول اخلاقی همچون احترام به محیط زیست، حقوق کودکان و اسیران جنگی نیز اشاره شد. در ادامه، سرکار خانم مریم کرمی، عضو گروه نقالی هزاران به سرپرستی سرکار خانم مهتاب ناصری، بخشی از داستان بیژن و منیژه را نقالی کردند. موزه صلح تهران از تلاشهای خانم مریم کرمی تقدیر به عمل آورد. در بخش آخر، جناب آقای شوکت علیمحمدی شاری، پژوهشگر تاریخ و ادبیات، منطقه شاهنامه و جنبههای تاریخی این اثر ماندگار را مورد بررسی قرار دادند.
در راستایی آشنایی با فرهنگ افعانستانی، بازارچهای از غذاها، میانوعدهها و لباسهای افغانستانی نیز در بخش هنر برای صلح موزه برگزار گردید.
برگزاری رویداد عصرانه فرهنگی " آداب صلح و دوستی در منطقه شاهنامه "
حضور در این رویداد برای همه علاقمندان آزاد است.
نوروز مبارک.
با فرارسیدن نوروز و آغاز سال 1402، موزه صلح تهران سالی سرشار از صلح، دوستی و آرامش را برای همه مردمان جهان آرزو میکند و از تمامی داوطلبان، همراهان و دوستداران موزه که در سال گذشته با همدلی به برپایی برنامههای مختلف موزه صلح کمک کردند و یا در این برنامهها حضور یافتند، صمیمانه تشکر میکند.
موزه صلح تهران در ایام نوروز، در روزهای 5 الی 9 فروردین، از ساعت 8 الی 17، پذیرای همه بازدیدکنندگان گرامی است.
نشست آموزشی آشنایی با حقوق بینالملل بشردوستانه در موزه صلح تهران برگزار شد.
نشست آموزشی آشنایی با حقوق بینالملل بشردوستانه روز شنبه سیزدهم اسفندماه 1401 در موزه صلح تهران برگزار شد. برگزاری این برنامه آموزشی به طور مشترک توسط موزه صلح تهران و کمیته ملی حقوق بشردوستانه، جمعیت هلال احمر انجام پذبرفت.
مدرسان این برنامه یکی از اساتید حقوق بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی، مدیرکل حقوق بین الملل وزارت امور خارجه و مشاور حقوقی کمیته بینالمللی صلیب سرخ - دفتر تهران بودند
این رویداد در راستای برنامههای موزه صلح تهران برای گسترش آگاهی در مورد حقوق بینالملل بشردوستانه و آگاهیبخشی عمومی در مورد پیامدهای جنگ و خشونت به منظور ترویج فرهنگ صلح بود.
در ماههای آینده جلسات آموزشی و کارگاههای بیشتری با همین موضوع در موزه صلح تهران برگزار خواهد شد که از راههای ارتباطی موزه به آگاهی شما خواهد رسید.
برگزاری نشست آموزشی - ترویجی "آشنایی با حقوق بینالملل بشردوستانه"
موزه صلح تهران با همکاری کمیته ملی حقوق بشردوستانه برگزار میکند:
نشست آموزشی - ترویجی "آشنایی با حقوق بینالملل بشردوستانه" روز شنبه 13 اسفندماه 1401 از ساعت 14 تا 18 در محل موزه صلح تهران (ضلع شمالی پارک شهر)، برگزار خواهد شد.
سخنرانان :
دکتر پوریا عسکری، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی
آقای محمد دیباجی، رئیس دپارتمان حقوق بشردوستانه کمیته بینالمللی صلیبسرخ
حضور در این نشست برای همه علاقمندان در صورت ثبتنام آزاد است.
به شرکتکنندگان گواهی اهدا خواهد شد.
لطفا از طریق این لینک در نشست ثبتنام کنید.
جهت کسب اطلاعات بیشتر، با شماره تلفن 02166731076 تماس حاصل فرمایید.
ظرفیت ثبتنام تکمیل شده است.
موزه صلح تهران سال 2023 میلادی را تبریک میگوید.
موزه صلح تهران سال نو میلادی را به همراهان خود به خصوص هموطنان مسیحی تبریک میگوید و برای همه مردم جهان، سالی سرشار از صلح و آرامش و شادی آرزو دارد.
برگزاری "کارگاه صلح در شمار آید" به مناسبت هفته پژوهش
به مناسبت هفته پژوهش، پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری نشستی را تحت عنوان "میراث فرهنگی بستری برای آموزش" در روز چهارشنبه 23 آذرماه در مکان سالن اجتماعات این پژوهشگاه برگزار کرد.
در بخش جنبی این نشست، قسمتی از کارگاه "صلح در شمار آید" با مشارکت موزه صلح تهران درمحل موزه برگزار شد.
در این نشست آقای اردشیر پژوهشی ارائهای با عنوان "بررسی نقوش آثار تاریخی برای درس هنر و تجسم خلاق برای کودکان" داشتند؛ سپس خانم پوپک عظیمپور سخنرانی خود تحت عنوان "نقش نمایشهای آیینی در فرهنگسازی برای کودکان" ایراد کردند. در ادامه خانم لیلا کفاشزاده به اهمیت میراث ناملموس و نقش آن در خودباوری پرداختند. این نشست با معرفی کتابهای مناسب برای کودکان در حوزه میراث فرهنگی توسط پریسا شجاعی و رونمایی از پورتال کودکان و نوجوانان توسط علیرضا محتشم ادامه یافت. در بخش نهایی، پس از معرفی موزه صلح تهران و پروژه "صلح در شمار آید" قسمت اول این کارگاه معرفی "داستانهای الهامبخش از فعالان صلح در مناطق درگیری" برگزار شد.
ائتلاف کنوانسیون سلاحهای شیمیایی، به نمایندگی از بیش از 150 سازمان غیردولتی و NGO از سراسر جهان برنده جایزه سازمان منع سلاحهای شیمیایی شد.
مراسم اهدای جوایز OPCW-لاهه روز دوشنبه 28 نوامبر، ساعت 12:15 تا 13:00 CET، در حاشیه بیست و هفتمین نشست کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی ( CSP-27) برگزار شد.
آقای یان ون زانن، شهردار لاهه گفت:
"ماموریت سازمان منع سلاحهای شیمیایی برای ایجاد جهانی عاری از سلاحهای شیمیایی در حال حاضر به اندازه قبل ارزشمند است . لاهه به برندگان امسال به خاطر فداکاری آنها برای تبدیل جهان ما به مکانی امنتر تبریک میگوید. نسلهای آینده سپاسگزار خواهند بود"
مدیر کل سازمان منع سلاح های شیمیایی (OPCW)، فرناندو آریاس و شهردار شهر لاهه، آقای یان ون زانن، جایزه OPCW-The Hague را به پاس تجلیل از سه سازمان برای کمکهای برجسته به منظور دستیابی به جهانی عاری از سلاحهای شیمیایی اهدا کردند:
• تیپ خطرات ویژه پلیس فدرال آرژانتین.
• ائتلاف کنوانسیون سلاحهای شیمیایی، به نمایندگی از بیش از 150 سازمان غیردولتی و NGO از سراسر جهان،
• موسسه حفاظت از جمعیت، خدمات نجات از آتش جمهوری چک.
برای تماشای مراسم اهدای جایزه OPCW-The Hague 2022، لطفا اینجا کلیک کنید.
به مناسبت سیمین سالگرد تاسیس شبکه بینالمللی موزهها برای صلح (INMP) موزه صلح تهران وبیناری را تحت عنوان "روایت در موزهها برای صلح" برگزار کرد.
به مناسبت سیمین سالگرد تاسیس شبکه بینالمللی موزهها برای صلح (INMP) موزه صلح تهران وبیناری را تحت عنوان "روایت در موزهها برای صلح" برگزار کرد. این وبینار بینالمللی در سه بخش زیر برگزار شد:
معرفی شبکه بینالمللی موزهها برای صلح: روایت تاریخی؛
وایت موزه صلح تهران؛
حال و آینده شبکه بینالمللی موزهها برای صلح؛
موضوعات زیر در این وبینار مورد بحث قرار گرفت:
تاریخچه شکلگیری (INMP)؛
معرفی موزه صلح تهران و فعالیتهای این موزه؛
دستاوردهای این شبکه در سی سال اخیر؛
کنفرانس بعدی این شبکه در سال 2023 در شهر اوپسالا در سوئد؛
موزههای صلح با رویکردهای تازه؛
پروژههایی که حمایت مالی INMP را دریافت کردند؛
در بخش معرفی موزه صلح تهران، به اهمیت این موزه در توانبخشی و توانمندسازی جانبازان که به عنوان راویان داوطلب در این موزه فعالیت میکنند پرداخته شد. تجربیات و چالشهای راویان و پروژههایی که توسط جوانان در موزه صلح تهران انجام میشوند، از دیگر موضوعاتی بود که مورد بررسی قرار گرفت.
پس از پایان بخش اول وبینار، آقای احمد سلیمی، یکی از جانبازان شیمیایی و راوی داوطلب موزه صلح تهران قطعهای را به صورت زنده با سنتور اجرا کردند.
برای مشاهده وبینار سیمین سالگرد تاسیس شبکه بینالمللی موزهها برای صلح، لطفا اینجا کلیک کنید.
نماینده موزه صلح تهران در بیست و هفتمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی که 7 لغایت 11 آذرماه 1401 در لاهه هلند برگزار شد، حضور یافت.
نماینده موزه صلح تهران در بیست و هفتمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی که 7 لغایت 11 آذرماه 1401 در لاهه هلند برگزار شد، حضور یافت.
علاوه بر هیئتهای دیپلماتیک از 193 کشور عضو سازمان منع سلاحهای شیمیایی، چندین سازمان غیردولتی از سراسر جهان از جمله 3 سازمان غیردولتی ایرانی در این کنفرانس شرکت کردند.
ائتلاف سازمانهای غیردولتی CWC تعدادی از رویدادهای جانبی را در حاشیه کنفرانس برگزار کرد که از جمله آنها میتوان به مجمع سازمانهای مردمنهاد اشاره کرد.
در مجمع سازمانهای مردم نهاد، ارائهای با عنوان "به روزرسانی وضعیت سلامت بازماندگان شیمیایی و نیازهای آنها" توسط حمیرا کریمی واحد به عنوان نماینده سازمان دفاع از قربانیان سلاح های شیمیایی سردشت (ODVCW ) و دکتر شهریار خاطری از موزه صلح تهران ارائه شد.
بیانیه مشترک حقوق و نیازهای قربانیان سلاحهای شیمیایی نوشته شده توسط 15 سازمان مردمنهاد ایرانی، در طول کنفرانس خوانده شد.
لطفا برای خواندن بیانیه مشترک اینجا را کلیک کنید.
تسلیت موزه صلح تهران به مناسبت درگذشت پروفسور گرهارد فرایلینگر، پزشک جانبازان شیمیایی
پروفسور گرهارد فرایلینگرسی و پنج سال پیش و در دوران جنگ تحمیلی علیه ایران، اولین هواپیمای حامل مجروحین شیمیایی اعم از زنان و کودکان شیمیایی شده در بمباران سردشت را در فرودگاه وین را پذیرفت و در بیمارستانهای وین به مداوای آنها پرداخت.
جانبازان شیمیائی تلاشهای دلسوزانه پروفسور گرهارد فرایلینگر در تسکین آلام خود را فراموش نمیکنند. او روز 17آذرماه 1401 چشم از جهان فروبست.
موزه صلح تهران درگذشت پروفسور گرهارد فرایلینگر را تسلیت عرض میکند.
بازدید سفیر و دبیر اول سفارت هلند در ایران از موزه صلح تهران
سفیر هلند در ایران، جناب آقای فرانک جی. ماریا. مولن به همراه دبیر اول سرکار خانم اینکه کلیمانس روز دوشنبه 31 آبان ماه 1401 به دعوت موزه صلح تهران به موزه آمدند. این دیدار با تورگردانی جانبازان راوی داوطلب از موزه آغاز شد.
سپس در جلسهای با فعالیتهای فرهنگی و بینالمللی موزه صلح تهران آشنا شدند و با داوطلبان عضو این موزه به بحث و تبادلنظر پرداختند.
در این دیدار بر نقش جوانان در توسعه فرهنگی میان ملتها تاکید شد. در انتهای این دیدار نسخهای از کتاب "قربانیان جنگ" ، مجموعه عکسهای مهدی منعم از جنگ ایران و عراق به ایشان اهدا شد.
بازدید گروهی از دانشجویان ارشد حقوق به سرپرستی دکتر حمیدرضا نیکوکار
گروهی از دانشجویان ارشد حقوق به سرپرستی دکتر حمیدرضا نیکوکار، روز دوشنبه 16 آبانماه 1401 از موزه صلح تهران بازدید کردند.
دکتر حمیدرضا نیکوکار، دکترای حقوق كيفری بينالمللی و جرمشناس، دانشآموخته موسسه Max Planck و دانشگاه Freiburg آلمان و وکیل پایه یک دادگستری عضو کانون وکلای مرکز و مؤلف کتابهایی با عنوانهای زیر است :
ترس از جُرم
جرمشناسی و جنگ: عبور از مرزها
رویکردهای جُرمشناسی به حقوق بینالمللی کیفری
جرمشناسی چیست؟
جرمشناسی فراملی
این بازدید با توضیحات جمعی از جانبازان شیمیایی و راویان داوطلب موزه صلح تهران، پیرامون معرفی این موزه و پیامدهای جنگ آغاز شد؛ و در ادامه این گروه از دانشجویان با آثار زیانبار سلاحهای شیمیایی و سلاحهای نوین کشتار جمعی آشنا شدند. همچنین در حین بحث درباره فرهنگ صلح، در خصوص شیوههای ترویج فرهنگ صلح و پیام موزه صلح گفتوگو شد. در انتهای برنامه، نشست دوستانهای بین دانشجویان بازدیدکننده و جانبازان راوی موزه صلح صورت گرفت.
برنامه به مناسبت روز جهانی کودک
به مناسبت روز جهانی کودک، مجتمع تطبیقی و بینالمللی دختران با همکاری موزه صلح تهران رویدادی به همین مناسبت را با شعار «حال خوش کودکی، رنگ خوش زندگی» در محل این مجتمع برگزار کرد. در این رویداد، کودکان مقاطع اول و دوم دبستان در گروههای 10 نفره به صورت مشارکتی نقاشی کشیدند؛ در مقاطع سوم و چهارم کودکان به تهیه بادبادک با مفهوم احترام به محیط زیست پرداختند و در نهایت کودکان مقاطع پنجم و ششم پس از شنیدن داستان «شازده کوچولو» با تأکید بر مفهوم مسئولیتپذیری در فعالیت باغبانی و کاشت بذر ریحان شرکت کردند.
برگزاری کارگاه بازیهای صلحآمیز در موزه هنر جهان
به مناسبت روز جهانی صلح، کارگاه بازیهای صلحآمیز برای کودکان جمعیت امام علی، روز پنجشنبه 31 شهریور 1401 در موزه هنر جهان برگزار شد. در این کارگاه که به درخواست موزه هنر جهان برگزار شد، بازیهای گروهی، مشارکتی، بدون هدف برد و باخت و با تأکید بر مفاهیمی همچون احترام به تفاوتها انجام شد. همچنین قسمتی از این کارگاه به معرفی برخی فعالان صلح همچون مادر ترزا و نلسون ماندلا از طریق بازی اختصاص یافت.
برای دریافت پوستر برنامه اینجا کلیک کنید.
مراسم روز جهانی صلح 1401 در محل باغ کتاب تهران برگزار شد.
مراسم روز جهانی صلح 1401 در تاریخ 30 شهریورماه با همکاری موزه صلح تهران، دبیرخانه شهرداران صلح در ایران، ایکوم ایران، کمیسیون ملی یونسکو، دفتر سازمان ملل متحد در ایران، باغ کتاب تهران، موزه دوستی فرهنگ ملل، مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران، در محل باغ کتاب تهران برگزار شد.
افتتاحیه مراسم پس از قرائت قرآن و سرود ملی آغاز و در ادامه بیانیه دبیرکل سازمان ملل متحد توسط خانم ایگنر ماری ونیز (رییس مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد در ایران) و آقای پاشا تبریزیان (کارشناس اطلاعرسانی سازمان ملل متحد) قرائت شد. برای دیدن پیام دبیرکل سازمان ملل متحد به مناسبت روز جهانی صلح اینجا کلیک کنید. سپس جناب آقای احمد محیط طباطبایی ( رییس ایکوم ایران) در ارتباط با صلح در تاربخ ایران به سخنرانی پرداختند. ادامه افتتاحیه با پخش نماهنگ "صلح چیست؟" پیگیری و سپس سرکار خانم پوپه مهدوی نادر در رابطه با پروژه خود با عنوان "راهپیمایی دور دنیا با شعار صلح و دوستی" به ایراد سخنرانی پرداختند.
نشست جایگاه هنر در ترویج فرهنگ صلح در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
نشست جایگاه هنر در ترویج فرهنگ صلح، باهمکاری ایکوم ایران، موزه صلح تهران، کمیسیون ملی یونسکو، شورای گسترش فرهنگ صلح برای کودکان، دبیرخانه ایرانی سازمان شهرداران صلح و موزه دوستی فرهنگ ملل، روز یکشنبه 27 شهریورماه به مناسبت روزجهانی صلح، در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
در ابتدای برنامه، جناب آقای احمد محیط طباطبایی، رییس ایکوم ایران، به اهمیت بررسی جایگاه هنر در ترویج فرهنگ صلح پرداختند.
در ادامه، جناب آقای ابراهیم حقیقی، یکی از تاثیرگذارترین گرافیستهای ایرانی و طراحان هنری، به نقش گرافیک در ترویج فرهنگ صلح در طول تاریخ معاصر اشاره کردند و اهمیت استفاده از طرحهای نوآورانه در پوسترها و مناسبسازی آنها برای مخاطبان را گوشزد کردند.
جناب آقای سیف اله صمدیان، عکاس، فیلمساز و فیلمبردار سرشناس ایرانی، سخنران بعدی این نشست بودند. ایشان به بررسی اهمیت ابزار هنر به خصوص عکاسی در ثبت رویدادها در راستای ترویج فرهنگ صلح پرداختند.
در انتهای نشست، سرکام خانم نگار نادری پور، از مجسه سازان برجسته، به همراهی مخاطب در روند خلق آثار هنری و تغییر رویکرد مخاطبان نسبت به هنر مجسمهسازی در طول تاربخ تاکید کردند.
برای دانلود پوستر برنامه لطفا اینجا را کلیک کنید.
آئین گرامیداشت روز جهانی صلح
به مناسبت روز جهانی صلح، موزه صلح تهران و ایکوم ایران با همکاری نهادهای داخلی و بینالمللی «آئین گرامیداشت روز جهانی صلح» را برگزار مینماید:
زمان: چهارشنبه ٣٠ شهریور ماه ١٤٠١
مراسم افتتاحیه: ساعت ١٦ تا ١٧:٣٠
نمایشگاه: ساعت ١٦ تا ٢٠
محل برگزاری: باغ کتاب تهران
بخشهای نمایشگاه:
نمایشگاه پلاک صلح، نمایشگاه موزه دوستی فرهنگ ملل، نمایشگاه عروسکها، بازیهای صلح آمیز، نقالی، ساخت کاردستی و دیگر برنامههای صلحآمیز برای کودکان و بزرگسالان.
برای دانلود پوستر برنامه، لطفاً اینجا کلیک کنید.
نشست «جنگافزارهای بیولوژیک از نِگرگاه حقوق بینالملل» در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
نشست «جنگافزارهای بیولوژیک از نِگرگاه حقوق بینالملل» از سوی موزهی صلح تهران و دبیرخانه و کتابخانهی تخصصی کمیته ملی حقوق بشردوستانه، روز دوشنبه 7 شهریورماه 1401 در محل موزه صلح تهران با حضور شرکتکنندگانی از رشتههای مختلف از جمله حقوق بینالملل برگزار شد.
در این نشست که با حضور استادان حوزهی سلاحهای بیولوژیک و کارشناسان حقوقی وزارت امور خارجه برگزار شد، نخست، دربارهی همهگیریشناسایِ تهدیدهای زیستی، گونههای میکروارگانیسمها، ویژگیها، آثار و پیامدهای آنها، طبقهبندیِ عاملهای بیولوژیک و نیز سیمای تهدیدهای زیستی در ایران و همسایگان توضیح داده شد و کلیدهای همهگیریشناسی از سوی استاد دانشگاه علوم پزشکی معرفی گردید.
فراخوان برگزاری نشست «جنگافزارهای بیولوژیک از نگرگاه حقوق بینالملل»
نشست «جنگافزارهای بیولوژیک از نگرگاه حقوق بینالملل» از سوی موزه صلح تهران و دبیرخانه کمیته ملی حقوق بشردوستانه، روز دوشنبه هفت شهریور از ساعت 17 تا 19 در موزه صلح تهران برگزار خواهد شد. در این نشست، موضوعات زیر با حضور حقوقدانان، اساتید و کارشناسان برجسته رشتههای مرتبط بررسی میشود:
- کلیات و همهگیریشناسی تهدیدات زیستی
- معرفی کنوانسیون جنگافزارهای بیولوژیک
- تقویت کنوانسیون جنگافزارهای بیولوژیک از طریق اجرای ماده 7 آن
- ایران و جنگافزارهای بیولوژیک
حضور در این نشست برای همه علاقمندان در صورت ثبتنام آزاد است و به دانشجویان رشتههایی چون حقوق و روابط بینالملل و رشتههای مرتبط حوزه بیولوژی توصیه میشود. به شرکتکنندگان گواهی اهدا خواهد شد. شما میتوانید از طریق این لینک در نشست ثبتنام کنید.
ظرفیت ثبتنام تکمیل شده است و متأسفانه امکان ثبت نام جدید وجود ندارد.
برای اطلاع از برنامههای آینده موزه صلح تهران، با مراجعه به این لینک، فرم را پر کنید.
برگزاری کارگاه توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد برای شرکت موثرتر در کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی
موزه صلح تهران، کارگاه آمادهسازی سمنهای ایرانی برای شرکت در بیستوهفتمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی را با هدف توانمندسازی سمنهای ایرانی شرکتکننده در کنفرانس در روزهای 25 و 26 اَمرداد ماه برگزار کرد.
مباحثی چون کنوانسیون سلاحهای شیمیایی، کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون و سازمان منع سلاحهای شیمیایی در این کارگاه با حضور نمایندگان هفت سازمان مرتبط از شهرهای گوناگون کشور بررسی شد.
کارگاه بررسی آخرین تحولات دورههای آموزشی دیپلماسی و مدیریت بحران در دانشگاههای اروپا در محل موزه صلح تهران برگزار شد.
کارگاه بررسی آخرین تحولات دورههای آموزشی دیپلماسی در دانشگاههای اروپا با حضور هیئت اعزامی از سوی سازمان مردم نهاد ابتکار مدیریت بحران (CMI)_ بنیاد صلح مارتی آهتیساری فنلاند و همچنین روز دوم کارگاه بررسی آخرین تحولات دورههای آموزشی مدیریت بحران در دانشگاههای اروپا با حضور خانم دکتر میروشه خوجه، استاد دانشگاه لغت شناسی دانشگاه سنت سیریل اند متدیوس اسکوپیه جمهوری مقدونیه شمالی، روز یکشنبه 23 مرداد 1401 توسط دانشگاه علامه طباطبایی با همکاری موزه صلح تهران در محل ساختمان موزه برگزار شد.
مراسم یادبود زندهیاد سبا بابایی
مراسم یادبود زنده یاد سبا بابایی (کونیوکو یامامورا) مادر شهید محمد بابایی، فعال موزه صلح تهران، روز چهارشنبه 22 تیرماه با حضور مدعوین، فعالان، داوطلبان و جانبازان شیمیایی فعال در موزه صلح تهران و خانواده محترم ایشان در محل سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک تهران برگزار شد. درابتدای این مراسم بخشهایی از زندگی نامه زندهیاد سبا بابایی با نام "مهاجر سرزمین آفتاب " نوشته حمید حسام و مسعود امیرخانی خوانده شد. سپس دکتر سید عباس عراقچی ( سفیر سابق ایران در ژاپن ) که از میهمانان ویژه این مراسم بودند در رابطه با ویژگیهای برجسته شخصیتی این بانوی مسلمان سخن گفتند. در ادامه دکتر محمدرضا سروش ( مدیرعامل انجمن حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی ) از سال ها فعالیتهای ایشان در موزه صلح تهران گفتند.
مراسم بزرگداشت روز ملی قربانیان سلاحهای شیمیایی و میکروبی و سیوپنجمین سالروز حملهی شیمیایی به شهر سردشت " از اشک تا امید"
مراسم بزرگداشت روز ملی قربانیان سلاحهای شیمیایی و میکروبی و سی و پنجمین سالروز حملهی شیمیایی به شهر سردشت روز چهارشنبه، هشتم تیرماه ۱۴۰۱، در ساختمان موزه صلح تهران واقع در پارک شهر برگزار شد. پوشش خبری این برنامه در شبکه های بینالمللی العالم و پرس تی وی انجام شد.
در ابتدا، پیام ویدیوئی دبیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) فرناندو آریاس پخش شد. برای مطالعه متن پیام اینجا کلیک کنید.
نماینده وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران آقای اشراق جهرمی پیام آقای حسین امیرعبداللهیان ( وزیر امور خارجه ایران) را قرائت کردند. برای مطالعه متن پیام اینجا کلیک کنید.
سپس بیانیه موزه صلح تهران و انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی (SCWVS)توسط آقای دکتر حمید صالحی عضو هیئت مدیره موزه صلح تهران قرائت شد. در این پیام بر اهمیت آگاهیرسانی در مورد واقعه سردشت و پیامدهای آن بر مردم آن منطقه تأکید شد.
در ادامه ویدیوئی با عنوان هیوا، ساخته خانم بهناز منفرد داوطلب موزه صلح تهران، که برگرفته از داستان زنان قربانی سلاحهای شیمیایی است نیز پخش شد.
بازدید نماینده و گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، خانم آلنا دوهان، از موزه صلح تهران
خانم دکتر آلنا دوهان، نماینده و گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، استاد حقوق بینالملل و مدیر مرکز تحقیقات صلح دانشگاه دولتی بلاروس، روز 28 اردیبهشتماه سال 1401 از موزه صلح تهران بازدید کردند.
خانم آلنا دوهان برای ارزیابی تاثیر منفی تحریمهای یکجانبه بر ایران و حقوق مدنی و انسانی به ایران سفر کردند.
پس از تورگردانی توسط راویان داوطلب، نشستی با جانبازان در موزه برگزار شد که در این نشست، به بررسی اثرات تحریمهایی دارویی بر سلامت جانباران پرداخته شد.
گزارش ایشان از سفر به ابران در ماه سپتامبر به شورای حقوق بشر ارائه شد.
مسابقه بینالمللی نقاشی «شهر صلح آمیز» سال 2021
دبیرخانه ژاپنی و ایرانی سازمان شهرداران صلح با هدف آموزش صلح و افزایش سطح آگاهی کودکان از مفهوم صلح و مدارا برای پنجمین سال متمادی، مسابقه بینالمللی نقاشی با موضوع «شهر صلح آمیز» را برگزار خواهند کرد.
شرایط شرکت در فراخوان
شرکت در این فراخوان برای تمامی کودکان "6 تا 15 سال" میسر است.
نقاشی با موضوع شهر صلح آمیز و ترجیحاً در سایزB4 (257mm*364mm)باشد.
اثر هنری باید نقاشی باشد، کلاژهای عکس و هنر دیجیتال پذیرفته نمیشود.
نقاشی توسط یک فرد و نه توسط گروه تهیه شود و به مسابقات دیگر ارسال نشده باشد.
لطفا فرم ثبت نام را از طریق سایت www.shahr.ir بارگیری نموده و به زبان انگلیسی تکمیل کنید.
لطفا اسکن اثر و فرم ثبت نام تکمیل شده را تا تاریخ 7 آبان ماه 1400 به پست الکترونیکی مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران به نشانی این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید ارسال نمایید.
روند مسابقه
در مرحله اول تمامی آثار ارسال شده توسط داوران ایرانی ارزیابی شده و از هر رده سنی 5 اثر هر شهر ایران انتخاب خواهد شد. آثار برگزیده به تفکیک هر شهر برای دبیرخانه ژاپن ارسال میگردد.
در مرحله دوم آثار تمامی کشورها توسط داوران بینالمللی بررسی میگردد و نتایج در دی ماه 1400 از طریق وبگاه www.shahr.ir اعلام میشود.
به برگزیدگان این مسابقه گواهی امضا شده توسط شهردار هیروشیما از سوی دبیرخانه ژاپنی سازمان شهرداران صلح اعطا خواهد شد.
افتخارات کسب شده توسط کودکان ایرانی در سالهای گذشته
در سال 2018 دو کودک ایرانی، در سال 2019 چهار کودک ایرانی و در سال 2020 نیز پنج کودک ایرانی در مسابقه بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز مقام اول تا سوم را کسب کردند. در این مسابقات 21 کشور از سراسر دنیا شرکت داشتند. همچنین در سال 2019 و 2020 دو کودک ایرانی جایزهی مخصوص رئیس سازمان شهرداران صلح را دریافت کردند.
تفاهمنامه همکاری بین کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی و موزه صلح تهران منعقد شد.
تفاهمنامه همکاری علمی – پژوهشی بین کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو در دانشگاه شهید بهشتی و موزه صلح تهران در تاریخ 20 مهر 1400 به امضا رسید. هدف از این تفاهمنامه، ایجاد و توسعه همکاری و فرصتهای علمی پژوهشی و بهرهمندی متقابل دو سازمان از ظرفیتهای یکدیگر برای پیشرفت کشور و توسعه صلح است. بر اساس این تفاهمنامه که به مدت دو سال معتبر خواهد بود، دو سازمان فعالیتها و برنامههای مشترک علمی و طرحهای پژوهشی را در دستور کار قرار خواهند داد.
کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو پس از انعقاد قرارداد بین سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) و دانشگاه شهید بهشتی (دانشکده حقوق) تاسیس شد و در حال حاضر در قالب چهار کارگروه (صلح؛ دموکراسی؛ فلسفه حقوق؛ و دین و اخلاق زیستی) فعالیت دارد.
تور مجازی موزه صلح تهران در «کشتی صلح»
در برنامه آنلاینی که از سوی «کشتی صلح» در روز 14 مهر 1400 با موضوع موزههای صلح برگزار شد، تور مجازی موزه صلح تهران به نمایش درآمد. در این رویداد، خانم دکتر کازویو یامانه، استاد دانشگاه ریتسومیکان و مشاور «شبکه بینالمللی موزهها برای صلح» با موضوع اهمیت موزههای صلح و ابتکارات آنان در دنیا سخنرانی کرد. در بخش دیگری از این رویداد کلیپی از تور مجازی موزه صلح تهران که از سوی موزه به زبان انگلیسی تهیه و زیرنویس ژاپنی آن از سوی کشتی صلح آماده شده بود به نمایش درآمد. هدف از نمایش این کلیپ، معرفی موزه به مخاطبان ژاپنی بود.
وبینار ماهانه 3 موزه صلح تهران، با موضوع موزهها، گردشگری و صلح
وبینار شماره سه از سلسله وبینارهای ماهانه موزه صلح تهران
موزهها، گردشگری و صلح
موزه صلح تهران، سومین وبینار از سلسله وبینارهای ماهانه خود را با موضوع «موزهها، گردشگری و صلح» در قالب جشنواره صلح از طریق گردشگری و با همکاری انستیتوی صلح از طریق گردشگری - شاخه ایران برگزار نمود..
در این وبینار به موضوعات زیر پرداخته شد:
- نقش موزهها در ترویج صلح از طریق گردشگری
دکتر مهران نوروزی؛ دکتری باستان شناسی، کارشناس نوآوری درموزه ملی علوم و فناوری
- موزههای صلح، موزهها برای صلح
صلحخوانی ویژه کودکان و نوجوانان (6)
قدرتی که در جنگ نظامی به پیروزی میرسد همیشه پیروزِ حقیقی جنگ نیست
عنوان کتاب: پیروزمندان
نویسنده و تصویرگر: دیوید مکگی
مترجم: کلر ژوبرت
ناشر: نشر غنچه
تاریخ انتشار: 1398
نوبت انتشار: اول
تعداد صفحات: 28 ص مصور(رنگی)
موضوع: تبادل فرهنگی، جنگ، کودکان، سلطهگری (روانشناسی)، خودشناسی درکودکان.
گروه سنی: 10 تا 12 سال.
درونمایه: قدرتی که در جنگ نظامی به پیروزی میرسد همیشه پیروزِ حقیقی جنگ نیست.
واژگان کلیدی: جنگ، صلح، فرمانده، فرهنگ، پیروزی، وطن، دشمن.
چکیده: کشور قدرتمندی که همیشه به سرزمینهای اطراف خود حمله میکرد و آنها را به تسخیر خود در میآورد، این بار به کشور کوچکی حمله میکند که قدرت نظامی کوچکی دارد. مردم این کشور که از پس مبارزه با کشور قدرتمند بر نمیآیند، تصمیم میگیرند که از روش دیگری بر آنها پیروز شوند.
دربارۀ کتاب:
کتاب پیروزمندان که یکی از موفقترین کتاب های دیوید مکگی نویسندۀ بریتانیاییِ ادبیات کودک است، به صلح از دیدگاه عدم ضرورت و ثمربخشیِ جنگ نگریسته است. در این داستانِ تمثیلی مکگی به جنگ پرداخته است؛ به این که چگونه کشورهای بزرگتر و قدرتمندتر به افزایش قدرت خود از طریق ایجاد جنگ و تسخیر سرزمینهای دیگر اصرار دارند. با وجود این که مفاهیمی که در این کتاب به آنها پرداخته میشود، مفاهیم مهم و سنگینی هستند، ترجمه روان متن کتاب و تصاویر در نظر گرفته شده توسط خود نویسنده، تصّور آن شرایط و درک پیام نویسنده را تسهیل میکند.
موزهی صلح تهران نخستین دوره از جشنوارهی ادبی صلح را برگزار میکند
موزهی صلح تهران به مناسبت روز جهانی صلح مصادف با ۳۰ شهریور ۱۴۰۰، نخستین دورهی جشنوارهی ادبی صلح را برگزار میکند. این جشنواره در راستای گسترش فرهنگ صلح و تشویق شاعران و نویسندگان به تولید محتوا در راستای ارزشهای صلح، نفی خشونت، و رواداری در دو بخش شعر و داستان کوتاه برگزار میشود. مضامین و قوانین جشنواره به شرح زیر است:
موضوع اصلی جشنواره
صلح منفی: یعنی پرداختن به مضامین نفی خشونت، عواقب منفی جنگها، پیامدهای کاربرد سلاحهای کشتار جمعی، حل و فصل صلحآمیز منازعات (در سطح کوچک یا بزرگ)، و ...
آثار ارسالی علاوه بر شایستگیهای تکنیکی بر اساس هماهنگی معنایی با پیام موزهي صلح نیز داوری خواهند شد، بنابراین یک کارگاه آموزشی در ماه مهر برای علاقهمندان برگزار خواهد شد تا نویسندگان و شاعران علاقمند امکان آشنایی هر چه بیشتر با مفهوم صلح منفی و عناصر آن را پیدا کنند.
موضوع بخش ویژهی داستان کوتاه
پناهجویان
قوانین جشنواره
- این جشنواره محدود به نویسندگان و شاعرانی است که پیشتر کتابی منتشر نکردهاند.
- تنها آثاری پذیرفته میشوند که پیشتر در جایی منتشر نشدهاند و به طور موازی در جشنوارهي دیگری شرکت داده نشدهاند. در صورت رعایت نشدن این شرط دبیرخانه حق دارد اثر را در هر مرحلهای از مسابقه حذف کند.
- آثار ارسالی به این جشنواره باید برای مخاطب بزرگسال نوشته شده باشند.
- جشنواره محدودیت جغرافیایی یا ملیتی ندارد و فارسیزبانان از همهجای جهان میتوانند آثار خود را به جشنواره ارسال کنند.
وبینار «سلاحهای کشتار جمعی: ممنوعیت جهانی» برگزار شد
«سلاحهای کشتار جمعی: ممنوعیت جهانی»، دومین وبینار از سری وبینارهای ماهانه موزه صلح تهران، برگزار شد.
دومین وبینار از سری وبینارهای موزه صلح تهران روز یکشنبه، هفتم شهریور ماه سال 1400 از ساعت 17 تا 18:15 در بستر زوم و همزمان با روز بینالمللی منع آزمایشهاي هستهاي برگزار گردید. این وبینار با عنوان «سلاحهاي کشتار جمعی: ممنوعیت جهانی» با اجراي خانم سحر تفرشی، داوطلب موزه صلح تهران و با همکاري ایکوم (شوراي بینالمللی موزهها- دبیرخانه ایران) و مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداري تهران برگزار شد.
وبینار مقدمهای بر حقوق بینالمللی بشردوستانه برگزار شد.
نخستین وبینار از سلسله وبینارهای ماهانه موزه صلح تهران، روز سوم مرداد 1400 با موضوع مقدمهای بر حقوق بینالمللی بشردوستانه از سوی موزه صلح تهران، مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران و ایکوم ایران بر بستر زوم برگزار شد. در این وبینار آقای دکتر پوریا عسکری با موضوع حقوق بینالمللی بشردوستانه و خانم منا بادامچیزاده با موضوع معرفی موزه صلیب سرخ و هلال احمر ژنو صحبت کردند.
صلحخوانی، ویژه کودکان و نوجوانان (5)
زمزمه شاعرانه حقوق برای کودکان
• عنوان کتاب: حق دارم کودک باشم
• نویسنده: آلن سِر
وبینار شماره دو از سلسله وبینارهای ماهانه موزه صلح تهران
موزه صلح تهران، دومین وبینار از سلسله وبینارهای ماهانه خود را با موضوع «سلاحهای کشتار جمعی و ممنوعیت جهانی» برگزار خواهد کرد.
در وبینار دوم، به موضوعات زیر پرداخته خواهد شد:
• معرفی کوتاه موزه صلح تهران
• حقوق بینالملل حاکم بر سلاحهای کشتارجمعی: دکتر همایون حبیبی، عضو هیأت علمی و مدیر گروه حقوق عمومی و بینالملل دانشگاه علامه طباطبایی
• پیامدهای انسانی سلاحهای کشتارجمعی: دکتر شهریار خاطری، پزشک متخصص سمشناسی و کارشناسی ارشد پیشین سازمان منع سلاحهای شیمیایی
• سرگذشت یک جانباز شیمیایی: اسدلله محمدی، راوی داوطلب موزه صلح تهران
• معرفی موزه یادبود صلح هیروشیما: سحر حسنی، کارآموز موزه صلح تهران
زمان: یکشنبه 7 شهریور 1400، ساعت 17 تا 18
بر بستر زوم، لینک ورود:
https://zoom.us/j/99339371693?pwd=b0xKS2c5L2NZRFZFWTNRc3o3bHkvdz09
حضور در این وبینار برای همه علاقمندان آزاد است و به دانشجویان کلیه رشتهها توصیه میشود؛ برای شرکت نیازی به ثبت نام نیست. برای دانلود پوستر برنامه، لطفاً اینجا کلیک کنید.
برگزاری سلسله نشستهای «صلح در دستان ما»
سلسله نشستهای صلح در دستان ما، از سوی کرسی حقوق بشر، صلح و دموکراسی یونسکو با همکاری موزه صلح تهران و موسسه انتشاراتی-پژوهشی منشور صلح برگزار میشود. در هر نشست در این سلسله نشستها که با هدف شناخت مفهوم و درک ارزش صلح، شناخت موانع برقراری صلح و عوامل خشونتزا، تبادل تجربیات در حوزه صلح و گسترش آموزشها و ادبیات حوزه صلح و مدارا برگزار میشود یکی از فعالان و ترویجگران حوزه صلح و نفی خشونت به معرفی فعالیتهای خود و شرح تجاربشان خواهد پرداخت.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مهمان و زمان برگزاری هر نشست میتوانید به سایت کرسی به آدرس https://sbu.ac.ir/web/chpd یا شبکههای اجتماعی موزه صلح تهران مراجعه کنید.
این نشستها در سامانه وبینارهای دانشگاه شهید بهشتی به آدرس https://www.sbu.ac.ir/web/webinar برگزار میشود.
وبینار سمفونی سرفههای 3 برگزار شد
وبینار سمفونی سرفههای 3 برگزار شد
نشست تخصصی سمفونی سرفههای سه، به مناسبت سالروز بمباران شیمیایی شهر سردشت، روز 9 تیر 1400 ساعت 14 تا 16 از سوی موزه صلح تهران، مرکز حقوق کیفری بینالمللی ایران، مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران و انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت در بستر زوم برگزار شد. این نشست که با حضور مهمانان با هدف بررسی ابعاد پیگیری حقوقی کاربرد سلاحهای شیمیایی علیه ایران و پاسخگویی به برخی سوالات در این حوزه برگزار شد، در ادامه نشستهای سمفونی سرفههای 1 و 2 بود که در سالیان پیش برگزار شده بودند.
برنامه یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی برگزار شد
برنامه یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی و دهمین سالگرد گشایش موزه صلح تهران برگزار شد.
برنامه یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی و دهمین سالگرد گشایش موزه صلح تهران به مناسبت سیوچهارمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت، از سوی موزه صلح تهران، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت در روز 8 تیر 1400، ساعت 11 تا 13 در بستر زوم برگزار شد.
برگزاری وبینار مقدمهای بر حقوق بینالمللی بشردوستانه
وبینار شماره یک از سلسله وبینارهای موزه صلح تهران با موضوع حقوق بینالمللی بشردوستانه
موزه صلح تهران، اولین وبینار از سلسله وبینارهای ماهانه خود را با موضوع «مقدمهای بر حقوق بینالمللی بشردوستانه» در روز 3 مرداد ماه ساعت 17 در بستر زوم برگزار خواهد کرد. در این وبینار، در خصوص چیستی و چرایی حقوق جنگ و حقوق بینالمللی بشردوستانه، حقوق بینالمللی بشردوستانه و اصول و قواعد بنیادین، اشخاص و اموال مورد حمایت، کاربرد تسلیحات و روشهای جنگی و ضمانتهای اجرا صحبت خواهد شد.
صلح خوانی، ویژه کودک و نوجوان (4)
کتاب با موضوع صلح و کودک به همت بخش کودک و نوجوان موزه صلح تهران معرفی می شود:
جنگ و خشونت باعث آوارگی و ترک وطن میشود
⦁ عنوان کتاب: جادۀ سنگی صلح
⦁ نویسنده: مارگارین رورز
⦁ تصویرگر: نزار علی بدر
⦁ مترجم: سید علی شجاعی
⦁ ناشر:کتاب نیستان
⦁ تاریخ انتشار:1398
⦁ نوبت انتشار: اول
⦁ تعداد صغحات:24ص
⦁ موضوع: مهاجرت جنگی
⦁ گروه سنی: 7 تا 9 - 10 تا 12
دوره کارآموزی مجازی موزه صلح تهران
فراخوان شرکت در دوره کارآموزی مجازی موزه صلح تهران
موزه صلح تهران در نظر دارد دومین دوره کارآموزی خود (نخستین دوره کارآموزی مجازی) را برای علاقمندان به حوزه صلح با هدف آشنا شدنِ کارآموزان با مفاهیم پایه در رابطه با صلح و خشونت و همچنین بهرهمندی از ظرفیتهای کارآموزان در انجام برخی از پروژههای جاری موزه، برگزار کند. این دوره شامل دو بخش آموزشی و عملی است که 6 هفته به طول میانجامد.مهلت ارسال درخواست برای علاقمندان تا پایان روز 30 تیر ماه 1400 است.
بازدید مجازی از موزه صلح تهران
بازدید مجازی از موزه صلح تهران از اینجا در دسترس می باشد.
وبینار سمفونی سرفه ها(3)
برگزاری وبینار سمفونی سرفه ها(3)،
يادبود سالروز بمباران شیمیایی شهر سردشت
موزه صلح تهران، مرکز حقوق کیفری بینالمللی ایران، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران، دبیرخانه ایرانی شهرداران صلح و انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت به مناسبت سالروز بمباران شیمیایی شهر سردشت، وبینار تخصصی سمفونی سرفهها 3 را برگزار میکنند.
زمان: چهارشنبه 9 تیر 1400، ساعت 14
بر بستر زوم، لینک ورود: https://zoom.us/j/91990783752
حضور در این برنامه برای همه علاقمندان آزاد است و به دانشجویان و علاقمندان به حقوق توصیه میشود. برای شرکت در برنامه، نیازی به ثبتنام نیست. برای دانلود پوستر برنامه، لطفاً اینجا کلیک کنید.
موضوعات و سخنرانان:
- ظرفیت سازمان منع گسترش سلاح های شیمیایی در پیگیری حقوق جانبازان شیمیایی: سيد مهدي پارسايي، كارشناس سياسي مرجع ملی کنوانسیون منع سلاحهای شیمیایی
- امکان سنجی طرح مسئولیت دولتهای حامی عراق در حملات شیمیایی:️ دکتر حسین سادات میدانی، عضو هیات علمی دانشکده روابط بينالملل وزارت امور خارجه
- پیگرد کیفری عاملان حملات شیمیایی عراق در مراجع ملی و بینالمللی: ️دکتر محمدهادی ذاکر حسین، عضو هیات علمی دانشگاه تهران
- اقدامات انجام شده توسط انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت: عبدالرحیم کریمی واحد، رئیس انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت
- سرگذشت یک جانباز شیمیایی: شبنم شیخی، جانباز شیمیایی 65 درصد
- اقدامات سازمانهای مردم نهاد در ارتباط با قربانیان سلاحهای شيميايي: ️سحر تفرشی، عضو هیات اجرایی موزه صلح تهران
یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی و دهمین سالگرد گشایش موزه صلح تهران
برنامه یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی و
دهمین سالگرد گشایش موزه صلح تهران
به مناسبت سیوچهارمین سالروز بمباران شیمیایی سردشت
موزه صلح تهران، مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران و انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت، برنامه آنلاین یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی و دهمین سالگرد گشایش موزه صلح تهران به مناسبت سیوچهارمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت برگزار میکنند.
در این برنامه ضمن قرائت پیامهای مدیر کل سازمان منع سلاحهای شیمیایی، شهردار تهران و انجمن دفاع از حقوق مصدومین شیمیایی سردشت، در خصوص جنگ شیمیایی علیه ایران و افق پیش رو در خدمترسانی به جانبازان شیمیایی صحبت خواهد شد. همچنین تور مجازی موزه صلح تهران رونمایی خواهد گردید.
زمان: سهشنبه 8 تیر 1400، ساعت 11 تا 12.
بر بستر زوم، لینک ورود: https://zoom.us/j/95415605236
حضور در این برنامه برای همه علاقمندان آزاد است. برای شرکت در برنامه، نیازی به ثبتنام نیست. برای دانلود پوستر برنامه، لطفاً اینجا کلیک کنید.
دعوت به همکاری پارهوقت – مسوول آیتی
فراخوان دعوت به همکاری پارهوقت – مسوول آیتی
تا تاریخ 31 خرداد
موزه صلح تهران در راستای تکمیل کادر همکاران خود، از میان جوانان باانگیزه و علاقمند متخصص حوزه آیتی، یک نفر را به عنوان مسوول آیتی خود میپذیرد. این همکاری در قالب قرارداد پارهوقت (سه روز در هفته) و بر اساس شرح وظایف مندرج در فایل زیر خواهد بود. علاقمندان میتوانند رزومه (حداکثر سه صفحه ورد) و نامه درخواست (حداکثر 400 کلمه) خود را تا پایان روز 25 31 خرداد ماه به آدرس ایمیل موزه صلح تهران
این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید
ارسال کنند.
وبینار جایگاه صلح در آموزش عالی کشور
وبینار «جایگاه صلح در آموزش عالی کشور» با همکاری موزه صلح تهران در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد.
وبینار «جایگاه صلح در آموزش عالی کشور» به مناسبت هفته آموزش در دانشگاه علامه طباطبائی و با همکاری موزه صلح تهران برگزار شد. در این وبینار که با هدف تاکید بر نقش صلح و مطالعات صلح به عنوان یک حوزه آکادمیک برگزار شد، آموزش و پژوهش صلح مورد گفتگو قرار گرفت.
نمایشگاه نقاشی «به رنگ صلح»
به مناسبت روز جهانی حقوق کودک از تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۹۹ نمایشگاه نقاشی مجازی با عنوان «به رنگ صلح» یازدهمین کار مشترک مرکز آموزش کودکان حدیث و موزه صلح تهران به نمایش گذاشته میشود.
در این نمایشگاه نقاشیهای کودکان ۳ تا ۵ ساله با قرار گرفتن در کنار یکدیگر مفهومی واحد پیدا کرده و تبدیل به یک تابلوی نقاشی بزرگ میشود.
بخش اول
بخش دوم
نمایشگاه نقاشی مجازی «به رنگ صلح»
نمایشگاه نقاشی مجازی با عنوان «به رنگ صلح» یازدهمین کار مشترک مرکز آموزش کودکان حدیث و موزه صلح تهران است. این نمایشگاه به مناسبت روز جهانی حقوق کودک از تاریخ ۳۰ آبان ۱۳۹۹ در وبسایت موزه صلح تهران به نمایش گذاشته میشود.
در این نمایشگاه نقاشیهای کودکان ۳ تا ۵ ساله با قرار گرفتن در کنار یکدیگر مفهومی واحد پیدا کرده و تبدیل به یک تابلوی نقاشی بزرگ میشود.
۱۰نمایشگاه گذشته که با مفاهیم صلح و دوستی برگزار شدهاند، مورد استقبال فراوان قرار گرفته و افرادی چون نماینده مقیم سازمان ملل در ایران، نماینده یونیسف در ایران و نمایندگان بنیاد موست ژاپن از آنها بازدید کردهاند.
اولین کار مشترک، برگزاری نمایشگاه نقاشی کودکان ایران و ژاپن بود.
همچنین نمایشگاهی از آثار مشترک کودکان ایرانی و بلغاری در دو کشور ایران و بلغارستان به نمایش درامده است.
تاکنون سه اثر نقاشی کودکان مرکز آموزش حدیث در مسابقات نقاشی هیروشیما ژاپن موفق به دریافت رتبه و لوح تقدیر شده است.
پیام وزیر امور خارجه به مناسبت سی و سومین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت
بسم الله الرحمن الرحیم
حملات شیمیایی رژیم بعث عراق علیه نظامیان وغیرنظامیان ایرانی بویژه مردم بیدفاع شهر سردشت در جریان جنگ تحمیلی که با سکوت مشمئز کننده مجامع بینالمللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل متحد همراه بود، لکه سیاهی در تاریخ معاصر است. بدون شک بمباران شیمیایی سردشت یکی از تلخ ترین خاطرات به جا مانده در نزد ایرانیان از هشت سال جنگ تحمیلی و هشتم تیر ماه 1366 یادآور یکی از غمبارترین روزها در تاریخ دفاع مقدس است که تا ابد این لکه ننگ بر پیشانی عاملان و حامیان این جنایت باقی خواهد ماند.
به مناسبت روز هشتم تیرماه که در تقویم کشورمان به نام «روز مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی» نامگذاری شده است، برخود واجب می دانم یاد و خاطره شهدای عزیز شیمیایی کشورمان را گرامی داشته و مراتب همدردی عمیق خود را با خانواده های معظم شهدا و بازماندگان این واقعة جانکاه اعلام کنم. از خداوند متعال برای جانبازان سرافراز شیمیایی کشورمان آرزوی سلامتی و شِفای عاجل دارم و برای ایشان و خانوادههای صبورشان اجر و پاداش الهی مسئلت می کنم.
جمهوری اسلامی ایران با توجه به موازین حقوقی، شرعی و اخلاقی مبنی بر منع سلاح های کشتار جمعی، بر سیاست اصولی خود در محکومیت استفاده از سلاح شیمیایی در هر زمان، هر کجا و تحت هر شرایطی تاکید کرده و نابودی کامل ذخایر سلاح های شیمیایی باقیمانده در دست آمریکا، تنها دارنده آن سلاح، و جهانشمولی کنوانسیون سلاح های شیمیایی را گامی اساسی در نیل به جهان عاری از سلاح های کشتار جمعی می داند. از همین رو، ایران بر ضرورت اجرای کامل، متوازن و غیرتبعیض آمیز مفاد کنوانسیون سلاح های شیمیایی اصرار می ورزد.
تاسف بار است که اعتیاد دولت ایالات متحده آمریکا به توسل به ابزار غیر انسانی تحریم و تروریسم اقتصادی، موجب بروز مشکلات عدیده ای برای جانبازان شیمیایی کشورمان در تهیه دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز آنها شده است. این اقدام دولت آمریکا برخلاف اصول حقوق بین الملل بشردوستانه و خلاف روح کنوانسیون سلاح های شیمیایی و تعهدات این کشور ذیل کنوانسیون مذکور و نیز اصول حقوق بین الملل است. امیدواریم سازمان منع سلاح های شیمیایی بتواند راه حلی فوری برای مرتفع نمودن موانع مذکور بر سر راه تامین دارو و تجهیزات پزشکی مورد نیاز جانبازان شیمیایی ایران بیابد. طرفه آنکه مقامات آمریکایی به عنوان تنها دارنده ذخایر سلاح های شیمیایی امحاء نشده، با پیش کشیدن مباحث انحرافی بی اساس و فریبکارنه، به شکل ریاکارانه ای به دنبال سرپوش نهادن بر عدم پایبندی این کشور به تعهداتش وفق کنوانسیون سلاح های شیمیایی هستند.
تجاهل و تغافل مجامع بین المللی و دول عضو کنوانسیون سلاح های شیمیایی در مقابل این قبیل سیاست های ایذایی آمریکا، همانند سکوت سی و یکسال پیش آنها در مقابل حمله ددمنشانه دیکتاتور بعثی مورد حمایت آمریکا به مردم بی پناه سردشت باعث تاسف عمیق است. همچنین، بی مجازاتی جنایتکاران و عدم مسئولیت پذیری حقوقی و اخلاقی مرتکبین حمله شیمیایی و همدستان و حامیان آنها، زمینه ساز تکرار فجایعی مشابه در منطقه خاورمیانه از سوی گروه های افراطی شده است.
وزارت امور خارجه با جدیت تمام، پیگیری های لازم در خصوص احقاق حقوق قربانیان سلاح های شیمیایی کشورمان را از مجاری حقوقی و بین المللی تا زمان نیل به نتیجه به عمل خواهد آورد. در مهرماه 1397 همکاران من در وزارت امور خارجه با همکاری دبیرخانه فنی سازمان منع سلاحهای شیمیایی، دوره بینالمللی جنبههای پزشکی امداد و حفاظت در برابر سلاحهای شیمیایی را با شرکت متخصصینی از سایر کشورهای جهان برگزار کرده و ضمن نشان دادن پیشرفت و تجربه منحصربفرد پزشکان کشورمان در درمان مجروحان سلاح های شیمیایی، از طریق بازدید میدانی از بیمارستان بقیه الله الاعظم امکان آشنایی شرکت کنندگان خارجی با گوشه ای از مظلومیت و آلام جانبازان شیمیایی تحت مداوا در آن مرکز درمانی را فراهم کردند. همچنین با هماهنگی های بعمل آمده با بنیاد شهید و امور ایثارگران، مشارکت انجمن های غیردولتی جانبازان شیمیایی کشورمان در بیست و سومین کنفرانس دول عضو کنوانسیون سلاح های شمیایی و نیز چهارمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون مذکور تسهیل شد و تشکلهای مذکور نیز پیام مظلومیت و شکیبایی مردم صبور سردشت را به جهانیان منعکس کردند. همچنین این وزارتخانه از اعزام هیاتی از راویان و جانبازان شیمیایی موزه صلح ایران به مراسم سالگرد بمباران هیروشیما در مرداد ماه سال جاری در کشور ژاپن استقبال می کند. امیدوارم همانگونه که مردم جهان به خوبی با فاجعه هیروشیما و استفاده از بمب اتم علیه مردم ژاپن آشنا هستند، نسبت به عمق فاجعه سردشت و کاربرد بمب های شیمیایی علیه مردم مظلوم ایران نیز آشنا شوند.
امیدوارم جهان با رهایی از سایه شوم تسلیحات کشتار جمعی بتواند از مواهب و خدمات صلح آمیز علم بهره مند شده و کبوتر صلح جای جغد شوم جنگ را بگیرد.
به امید جهانی عاری از سلاح کشتار جمعی و نجات بشریت بدست مصلح کل عالم بقیه ا.. الاعظم ارواحنا له الفدا.
بیانیه مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW)، در یادبود سی و سومین سالگرد حمله شیمیایی به سردشت
مایه افتخار اینجانب است که امروز مراسم رسمی یادبود و ادای احترام به قربانیان حمله شیمیایی سردشت را مورد خطاب قرار میدهم.
از طرف سازمان منع سلاحهای شیمیایی، عمیقترین همدردیها را به مردم سردشت اعلام کرده و به آنها اطمینان میدهم که همواره از حمایت ما برخوردار خواهند بود.
در چنین روزی در سال ۱۹۸۷، مردان، زنان و کودکان سردشت در سایه حمله شیمیایی متحمل ترور، درد و رنج شدند.
بسیاری از آنها به آسمان پر کشیدند و بازماندگان برای همیشه درد و بیم جراحات و فقدان عزیزانشان را به همراه خواهند داشت.
امروز بر این امر تأکید میکنیم که وضعیت وحشتناک آن روز هرگز نباید فراموش شود.
با گرامیداشت و یادبود قربانیان، ما نیز تعهد خود در این زمینه را مورد تاکید مجدد قرار میدهیم.
خشم جهانی از میراث حمله سردشت، انگیزه ای فراهم آورد تا تحریم سلاحهای شیمیایی به صورت کامل، دائم و ماندگار توسعه یابد.
در سال ۱۹۹۷ ممنوعیت مذکور در کنوانسیون سلاحهای شیمیایی تحقق یافت. کنوانسیون، ۱۹۳ کشور عضو را متعهد میسازد تا تضمین نمایند هرگز شهروندانشان متحمل درد و رنجی که امروز ما عزادار آن هستیم، نخواهند شد.
بدین مناسبت، اینجانب (بار دیگر) از تمامی کشورها درخواست میکنم تا تعهد خود نسبت به هدف عالیه کنوانسیون مبنی بر ایجاد جهانی کاملا عاری از سلاحهای شیمیایی را تجدید نمایند.
در این خصوص شهروندان سردشت، تمامی قربانیان و نسل های آتی به گردن ما حق دارند.
فرناندو آریاس، مدیر کل سازمان منع سلاحهای شیمیایی
منبع: خبرگزاری مهر
پیام موزه صلح تهران و انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی به مناسبت سی و سومین سالروز بمباران شیمیایی شهر سردشت
«در سی و سومین سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت به احترام دوازده هزار شهروند بیگناه که جسم و جانشان از این تصمیم غیرانسانی رنج کشیده و همچنین تمامی قربانیان سلاحهای شیمیایی سخن میگوییم.
بعدازظهر روز هفتم تیر 1366 شهر سردشت بمبارانی را به خود دید که وجدان بشر برای همیشه از تجربه آن جریحهدار خواهد ماند.
هدف گرفتن عامدانه جمعیت غیرنظامی و بیدفاع در مناطق مسکونی، با قصد تحمیل درد و رنج دائمی از طریق کاربرد سلاحی ممنوعه همزمان با مسموم کردن محیطزیست، زخمی آنچنان عمیق بر پیکر انسانیت وارد کرد که حتی گذشت سه دهه برای یافتن مرهمی تسکیندهنده کافی نبوده است. وضع تحریمهای غیرقانونی برای دشوار کردن دسترسی به داروهای ضروری و همهگیری کوید-19 نیز نفس را در ریههای سوزان جانبازان شیمیایی در هر دم و بازدم سنگینتر کرده است.
تک تک آسیبدیدگان این فاجعه سزاوار آن هستند که توجه و همدلی عمیق دولت و مردم ایران و آزادگان جهان را دریافت کنند. موزه صلح تهران و انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی همچون گذشته یاد شهدای شیمیایی بهویژه «شهید غلام هاشمی» راهنمای داوطلب و فعال صلح را که پس از سالها تلاش برای اطلاعرسانی در زمینه پیامدهای این گونه از سلاح کشتارجمعی به شهادت رسید، گرامی میدارند و با ادای احترام به جانبازان و خانوادههای آنان، از صاحبان اندیشه در حوزههای متفاوت پزشکی، حقوقی، هنری و اجتماعی دعوت میکنند تا مردمِ سردشت را در راه دشوار پاسداری از صلح و ارزشهای انسانی یاری کنند.
تدوین حقوق بشردوستانه پس از فراز و فرودهای فراوان و در ازای بهایی بسیار گزاف به جایگاه کنونی رسیده؛ بنابراین تکرار چنین فجایعی غیر قابل قبول و شرمآور است. ما متعهد هستیم به استفاده از ظرفیت کمنظیری که سردشت در آموزش کودکان، توانمندسازی جوانان، دعوت از دولتها برای پایبندی به قوانین بینالمللی و انگیزه بخشیدن به کنشگران با هدف ایستادگی در برابر سرکشیهای سیاسی دارد
چرا که زمین و ساکنانش بیش از هر زمان دیگری تشنه آرامش هستند.»
برای مطالعه پیام آقای دکتر جواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران لطفاً اینجا و برای مطالعه پیام آقای فرناندو آریاس، مدیرکل سازمان منع سلاحهای شیمیایی لطفاً اینجا کلیک کنید.
صلح خوانی، ویژه کودک و نوجوان (3)
به مناسبت روز جهانی کتاب کودک (14 فروردین – 2 اپریل)، کتابی با موضوع صلح و کودک به همت بخش کودک و نوجوان موزه صلح تهران معرفی می شود:
کودکان در دنیای ما: فقر و گرسنگی، درگیری های جهانی، نژاد پرستی و تعصب، پناهندگان و مهاجران
نویسنده: لوییس اسپیلزبری Louise Spilsbury
تصویرگر: حنانه کای Hanane Kay
مترجم: شادی جاجرمی زاده
ویراستار: محمد هادی قوی پیشه
ناشر: طوطی، کتاب کودک و نوجوان انتشارات فاطمی
سال نشر: 1398 چاپ اول
گروه سنی: 10 سال به بالا
درباره ی کتاب:
این روزها کودکان با موضوعاتی مواجه می شوند و خبرهایی را می شنوند که تحلیل آنها برای افکار کوچک شان بسیار دشوار است. این موضوعات آنها را نگران می کند. بزرگسالان می توانند با خواندن کتاب هایی که این موضوعات را به زبانی کودکانه مطرح می کنند، کمک کنند تا زندگی در این جهان برای کودکان آرام تر و شادتر شود و آنان زندگی صلح آمیزتری را تجربه کنند.
مجموعه چهار جلدی "کودکان در دنیای ما" با چهار عنوان فقر و گرسنگی، درگیری های جهانی، نژادپرستی و تعصب، پناهندگان و مهاجران، با زبانی ساده و جذاب کمک می کند کودکان با شرایطی که خودشان یا دیگران در آن قرار دارند بهتر آشنا شده و نحوه مواجهه و رفتار در شرایط دشوار را فراگیرند.
هر یک از این چهار جلد، یکی از موضوعاتی که کودکان بسیاری در جهان با آن درگیر هستند را به خوبی توصیف می کند و به پرسش ها و نگرانی های کودکان درباره ی آن موضوع پاسخ های مناسبی می دهد. هم چنین راه هایی را برای کمک به کودکانی که در این شرایط قرار دارند، پیشنهاد می دهد.
تصاویر رنگی کتاب زیبا، مرتبط با متن و در بعضی موارد فراتر از متن هستند و کودک را به تفکر و تحلیل بیشتر برمی انگیزند.
مجموعه "کودکان در دنیای ما" می تواند برای همه کسانی که در زمینه آموزش و تمرین صلح از دوران کودکی فعالیت می کنند، منابعی بسیار مفید و ارزشمند باشد و خواندن آنها را به همه فعالین حوزه صلح توصیه می کنیم.
درباره نویسنده و تصویرگر مجموعه:
"لوییس اسپیلزبری" از نویسندگان پرکار کتابهای کودکان است که تاکنون کتابهایی با موضوعات مختلف علمی، جغرافیا، هنر و تاریخ منتشر کرده است.
"حنانه کای" تصویرگری اهل لبنان است. او پیش از آنکه به کار مورد علاقه خود، تصویرگری کتاب کودکان، بپردازد طراح گرافیک بوده است. او تاکنون جوایز مختلفی از جمله جایزهی بولونیا در بخش افقهای تازه را در سال ۲۰۱۶ دریافت کرده است.
صلح خوان: ماندانا کمالی سروستانی
برای خرید اینترنتی این کتاب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
صلح خوانی، ویژه کودک و نوجوان (2)
روباهی به نام پکس
نویسنده: سارا پنی پِکر
مترجم: بهرنگ خسروی
ناشر: پرتقال
محل نشر: تهران
تاریخ نشر: 1397
موضوع: همزیستی مسالمتآمیز بین حیوان و انسان
درباره کتاب:
کتاب «روباهی به نام پکس» نوشته سارا پِنی پِکر است. این نویسنده علاوه بر نویسندگی، بهعنوان یک فعال اجتماعی در حوزه خواندن و نوشتن و سوادآموزی فعالیت دارد.
این کتاب برای گروه سنی نوجوان و افراد بالای 12 سال، داستانِ جذاب و پرکششی دارد. داستان با صحنه جدایی پیتر از روباهش پکس شروع میشود و مخاطب را از همان اول در جریان دوستی بین یک انسان و حیوان قرار میدهد. اما در ادامه میبینیم که جنگ، سرنوشت این دوستی را تغییر میدهد. چون پدر پیتر برای حضور در جنگ، در ارتش ثبتنام کرده، او مجبور است به نزد پدربزرگش برود؛ اما بدون روباهش. برای همین او را در جنگل رها میکند.
در ادامه داستان ما شاهد تلاش پیتر و خارج شدن او از خانه پدربزرگ برای پیدا کردن روباهش هستیم. در این میان نیز، پکس با شرایط و موقعیت متفاوتی مواجه میشود و برای اولین بار زندگی در حیات وحش را تجربه میکند. بخشهایی از رمان از زبان روباه روایت میشود که این انتخاب راوی، باعث نزدیکی مخاطب به یک حیوان بهعنوان روایتکننده قصه میشود.
چرا خواندن کتاب «روباهی به نام پکس» را پیشنهاد میکنیم؟
کتاب «روباهی به نام پکس» داستانی است درباره مفاهیم عمیقی مثل دوستی بین انسان و حیوان، اهمیت و ترویج صلح در موقعیتهایی که خشونت وجود دارد، پیوند انسان با طبیعت، جنگ و مشکلات ناشی از آن و نهایتا حق آزادی برای همه موجودات. از طرفی دیگر، ما در پایان این رمان شاهد بلوغ فکری و تحول پیتر بهعنوان یک نوجوان هستیم. رویارویی با موقعیتهای جدید و آشنا شدن با افراد مختلف، چنین تغییر عمیق روحی را برای نوجوانِ داستان رقم میزند.
صلحخوان: فاطمه بهروزفخر
برای خرید اینترنتی این کتاب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
صلح خوانی، ویژه کودک و نوجوان (1)
گفتگو با دخترهایم درباره عدم خشونت
نویسنده: ژاک سِمُلَن
مترجم:مهدی ضرغامیان
ناشر: آفرینگان
محل نشر: تهران
تاریخ نشر: 1395
موضوع: عدم خشونت
گفتگوی پدری با دخترانش دربارۀ " عدم خشونت " است. خشونت واژهای آشناست که با اشکال گوناگون آن، هر روزدر کوچه و خیابان، مدرسه، دانشگاه ، رسانه، محل کار، و حتی خانه شاهد آن هستیم و گاهی هم درگیر آن میشویم! خشونتهایی که گاه همچون محرک عمل می کنند و پاسخی صحیح با کمترین هزینه و آسیب را می طلبند.
اگر خشونت یک کُنش است، بهترین راه مقابله با آن چیست؟ اگر " عدم خشونت " یک راهکار بشمار میآید، چگونه راه کاریست؟ یک رفتار کنشگراست، یا دست روی دست گذاشتن و انفعال؟
ژاک سِمُلِن ، تاریخدان ، روانشناس و فعال سیاسی فرانسوی؛ به زبان ساده و روان و به شکل گفتگو و پرسش و پاسخی که میان راوی و دخترهایش شکل می گیرد، ازعدم خشونت می گوید. او با آوردن شاهد مثالهایی از سرتاسر دنیا و ازجنبشهای عدم خشونتی که در دهههای گذشته تا به امروز، جهان شاهد آن بوده است، معنا و راهکارهای "عدم خشونت" را بازگو میکند. کتاب گفتگوی پدری با دخترانش است، اما پیام و گفتارش میتواند برای دختر و پسر، و همه گروه های سنی قابل تأمل باشد.
صلح خوان: فرحناز عطاریان
برای خرید اینترنتی این کتاب به لینک زیر مراجعه فرمایید:
گزارش برگزاری رویداد «شبیهسازی گزارشگری صلح»
رویداد «شبیهسازی گزارشگری صلح» با هدف آموزش چگونگی نگاه به رویدادهای مخاصمانه و نحوهی گزارش با پرهیز از جبههگیری و دامنزدن به آتش اختلافات، با همکاری موزه صلح تهران، انجمن گزارشگران صلح و کمیته صلح و رسانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 27 و 28 آذر 1398، در موزه صلح تهران برگزار شد.
روز ابتدایی این رویداد با بازدید از موزه صلح تهران به روایتگری آقای محمدرضا تقی پور مقدم رئیس موزه صلح تهران و آقای اسدالله محمدی جانباز شیمیایی و راوی داوطلب موزه آغاز شد.
در بخش بعدی کارگاه، مبانی و اصول گزارشگری با تدریس آقای حامد شفیعی، روزنامهنگار و عضو هیئت مدیره انجمن گزارشگران صلح، برگزار شد. در این بخش به شرکتکنندگان مفاهیمی همچون تفاوت میان خبر و گزارش، چگونگی نگارش هر یک و اقسام مختلف خبرنگاری و گزارشگری آموزش داده شد.
سپس آقای علی شاکر، مدیرمسئول روزنامه همشهری جوان، اصول گزارشگری صلح را با تکیه بر نکاتی که گزارشگر با استفاده از آنها میتواند از ارائۀ اخبار جهتدار و مغرضانه جلوگیری کند و خبری را به مخاطب برساند که در آن حقیقت بدون سوگیری و تشدید حالت نوشته شده، بیان داشتند.
روز دوم کارگاه با ارائۀ آقای محمد دیباجی، مدیر حقوق بینالملل بشردوستانۀ کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در تهران با عنوان اصول و قواعد حقوق بشردوستانه آغاز شد. مواردی نظیر تعریف مخاصمات مسلحانه، حقوق حاکم برآن، تفاوت حقوق بشردوستانه و حقوق بشر، لزوم حمایت از غیرنظامیان و عدم حمله به مکانهای غیرنظامی، حمایت از خبرنگاران و نقش کمیته بینالمللی صلیب سرخ در نظارت بر رعایت حقوق مخاصمات مسلحانه، مطرح شد.
در قسمت دوم برنامه، شرکتکنندگان از سخنرانی جناب آقای محسن روحی صفت، معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امورخارجه بهره گرفتند. در این بخش درخصوص تاریخ سیاسی افغانستان و تغییر و تحولات آن، اشغال افغانستان توسط نیروهای شوروی، کنترل قسمتهایی از افغانستان توسط طالبان و اعلام حکومت آنها، اشغال این کشور توسط نیروهای آمریکایی و روند و بازیگران مذاکرات صلح با طالبان مورد بحث قرار گرفت.
بخش پایانی، شبیه سازی گزارشگری صلح با موضوع مذاکرات صلح افغانستان بود. شرکت کنندگان به گروههای مختلف تقسیم شدند و با توجه به مباحثی که در طی دور روز کارگاه فراگرفته بودند، و نکاتی که در خصوص وضعیت پسا انتخاباتی افغانستان در اختیار آنان گذاشته شد، گزارشی تهیه کردند.
پساز اتمام گزارشنویسی گروهها، نماینده هر گروه گزارش خود را در برابر جمع قرائت کرده و آقای حامد شفیعی، مدرس روز نخست کم و کاستی و نکات حائز اهمیت هر گزارش را عنوان کردند.
در پایان به شرکت کنندگان گواهی دو زبانه از سوی سه نهاد برگزارکننده اعطا شد.
رویداد «شبیهسازی گزارشگری صلح» با هدف آموزش چگونگی نگاه به رویدادهای مخاصمانه و نحوهی گزارش با پرهیز از جبههگیری و دامنزدن به آتش اختلافات، با همکاری موزه صلح تهران، انجمن گزارشگران صلح و کمیته صلح و رسانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران، در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه 27 و 28 آذر 1398، در موزه صلح تهران برگزار شد.
روز ابتدایی این رویداد با بازدید از موزه صلح تهران به روایتگری آقای محمدرضا تقی پور مقدم رئیس موزه صلح تهران و آقای اسدالله محمدی جانباز شیمیایی و راوی داوطلب موزه آغاز شد.
در بخش بعدی کارگاه، مبانی و اصول گزارشگری با تدریس آقای حامد شفیعی، روزنامهنگار و عضو هیئت مدیره انجمن گزارشگران صلح، برگزار شد. در این بخش به شرکتکنندگان مفاهیمی همچون تفاوت میان خبر و گزارش، چگونگی نگارش هر یک و اقسام مختلف خبرنگاری و گزارشگری آموزش داده شد.
سپس آقای علی شاکر، مدیرمسئول روزنامه همشهری جوان، اصول گزارشگری صلح را با تکیه بر نکاتی که گزارشگر با استفاده از آنها میتواند از ارائۀ اخبار جهتدار و مغرضانه جلوگیری کند و خبری را به مخاطب برساند که در آن حقیقت بدون سوگیری و تشدید حالت نوشته شده، بیان داشتند.
روز دوم کارگاه با ارائۀ آقای محمد دیباجی، مدیر حقوق بینالملل بشردوستانۀ کمیتۀ بینالمللی صلیب سرخ در تهران با عنوان اصول و قواعد حقوق بشردوستانه آغاز شد. مواردی نظیر تعریف مخاصمات مسلحانه، حقوق حاکم برآن، تفاوت حقوق بشردوستانه و حقوق بشر، لزوم حمایت از غیرنظامیان و عدم حمله به مکانهای غیرنظامی، حمایت از خبرنگاران و نقش کمیته بینالمللی صلیب سرخ در نظارت بر رعایت حقوق مخاصمات مسلحانه، مطرح شد.
در قسمت دوم برنامه، شرکتکنندگان از سخنرانی جناب آقای محسن روحی صفت، معاون پیشین دفتر مطالعات سیاسی و بینالمللی وزارت امورخارجه بهره گرفتند. در این بخش درخصوص تاریخ سیاسی افغانستان و تغییر و تحولات آن، اشغال افغانستان توسط نیروهای شوروی، کنترل قسمتهایی از افغانستان توسط طالبان و اعلام حکومت آنها، اشغال این کشور توسط نیروهای آمریکایی و روند و بازیگران مذاکرات صلح با طالبان مورد بحث قرار گرفت.
بخش پایانی، شبیه سازی گزارشگری صلح با موضوع مذاکرات صلح افغانستان بود. شرکت کنندگان به گروههای مختلف تقسیم شدند و با توجه به مباحثی که در طی دور روز کارگاه فراگرفته بودند، و نکاتی که در خصوص وضعیت پسا انتخاباتی افغانستان در اختیار آنان گذاشته شد، گزارشی تهیه کردند.
پساز اتمام گزارشنویسی گروهها، نماینده هر گروه گزارش خود را در برابر جمع قرائت کرده و آقای حامد شفیعی، مدرس روز نخست کم و کاستی و نکات حائز اهمیت هر گزارش را عنوان کردند.
در پایان به شرکت کنندگان گواهی دو زبانه از سوی سه نهاد برگزارکننده اعطا شد.
نتایج نهایی مسابقه نقاشی شهر صلح آمیز اعلام شد
پیرو خبر ارسال شده از سوی دبیرخانه ژاپنی سازمان شهرداران صلح، 5 کودک ایرانی در مسابقه ی بین المللی نقاشی شهر صلح آمیز مقام اول تا سوم را کسب کردند.
در این مسابقه 21 کشور از سراسر دنیا شرکت کردند و داوران بین المللی پس از بررسی تمامی آثار ارسال شده به دبیرخانه ژاپن، آثار منتخب خود را اعلام کردند.
نتایج کشور ایران:
رده سنی 11 تا 15 سال:
ایلیا افشارمند (تهران)، مقام اول
شعرا تیمورنژاد (چالوس)، مقام سوم
آناهیتا افشاری توانا (همدان)، مقام سوم
رده سنی 6 تا 10 سال:
کیانا بردبار (شیراز)، مقام اول
نیایش آقایاری (تهران)، مقام سوم
جایزه ی رئیس سازمان شهرداران صلح:
کیانا بردبار (شیراز) - 10 ساله
این افتخار بزرگ را به هم میهنان عزیزمان تبریک عرض می کنیم.
به امید موفقیت تمامی کودکان ایرانی
رويداد شبیه سازي گزارشگری صلح
موزه صلح تهران با همکاری انجمن گزارشگران صلح و كميته صلح و رسانه انجمن علمی مطالعات صلح ایران برگزار می کند:
"رويداد شبیه سازي گزارشگری صلح"
موضوع شبيه سازي: مذاکرات صلح افغانستان
در اين كارگاه ابتدا اصول گزارشگری را ياد مي گيريم، سپس از فوت و فن گزارشگري صلح سر در مي آوريم؛ پس از آن قواعد حقوق بشر دوستانه را براي نوشتن يك خبر اصولي دوره مي كنيم.
داستان مذاكرات صلح افغانستان را مي شنويم و در پايان تمام دانسته هاي خود را روي كاغذ پياده مي كنيم و گزارش صلح مي نويسيم!
زمان: ۲۷ و ۲۸ آذرماه، از ساعت ١٠ الي ١٧
مكان: موزه صلح تهران
مباحث روز اول کارگاه:
تور بازدید از موزه صلح تهران
مبانی و اصول گزارشگری
مدرس: جناب آقای حامد شفیعی، عضو هیات مدیرهی انجمن گزارشگران صلح، روزنامه نگار.
اصول گزارشگری صلح
مدرس: جناب آقای علی شاکر، پژوهشگر رسانه و صلح.
مباحث روز دوم کارگاه:
قواعد حقوق بشردوستانه
مدرس: جناب آقای محمد دیباجی، مدیر حقوق بین الملل بشردوستانه کمیته بین المللی صلیب سرخ در تهران
شرح مذاکرات صلح افغانستان (به عنوان یک خبر برای تهیهی گزارش بخش بعدی برنامه)
مدرس: جناب آقای محسن روحی صفت، معاون پیشین آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه
شبیه سازی گزارشگری صلح
در این بخش شرکت کنندگان به گروههای سه نفره تقسیم میشوند تا با توجه به اصول خبرنگاری صلح که در روز قبل فرا گرفتهاند، گزارش و خبری در خصوص مذاکرات صلح افغانستان تهیه کنند.
با ارائه گواهی معتبر دو زبانه از سوی نهادهای برگزارکننده
لطفا جهت ثبت نام، هزینه شرکت دركارگاه به مبلغ ٧٠ هزار تومان به شماره كارت ٥٠٤٧٠٦١٠٤٣٤٣٢٦٨٧ به نام مهدی باقرنژاد واريز گردد.
سپس مشخصات فردی(به انگلیسی و فارسی)، شماره تماس و فیش واریزی را به ایمیل این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید ارسال نماييد.
جهت دريافت اطلاعات بيشتر با شماره تماس ٦٦٧٣١٠٧٦ تماس بگیرید.
نتایج مرحله اول فراخوان بینالمللی شهر صلح آمیز 2019
نتایج مرحله ی اول فراخوان بینالمللی نقاشی شهر صلح آمیز سال 2019 اعلام شد.
پیرو فراخوان منتشر شده، آثار بسیاری از سراسر ایران به دبیرخانه ایرانی سازمان شهرداران صلح ارسال شد.
با توجه به محدودیت ظرفیت ارسال آثار به دبیرخانه ژاپن، تیم متشکل از داوران متخصص هنری تمامی آثار را بررسی نمودند و در پایان آثاری که دارای خلاقیت و نوآوری بوده و اصول نقاشی در آن رعایت شده بود، انتخاب گردید.
از هر شهر عضو سازمان شهرداران صلح در ایران، امکان ارسال حداکثر 5 اثر برای رده سنی 6 تا 10 سال، و حداکثر 5 اثر از رده سنی 11 تا 15 سال، به دبیرخانه ژاپنی سازمان شهرداران صلح بود.
شایان ذکر است که در مرحله پایانی تمامی آثار ایران و جهان مورد بررسی داوران بینالمللی قرار خواهد گرفت و نام برگزیدگان طی دو ماه آینده از طریق سایت سازمان شهرداران صلح ژاپن و موزه صلح تهران اعلام خواهد شد.
اسامی افرادی که در مرحلهی اول اثر آنان به دبیرخانه ژاپنی سازمان شهرداران صلح ارسال شده است:
گروه سنی 6 تا 10 سال:
اصفهان: علی نصر، بهار زمانی، زینب سجادیفر
البرز: نیکا خزردوست، آروشا فولادوند، پریسا علیزاده، سمیرا حسینی، نرنج عبدوی
شیراز: امیرعلی عباسی، دینا شیروانی، کیانا بردبار، شیرین کریمی
بوشهر: آرشام پیش بین
تبریز: آیلین فاطمی، رها تیموری
تهران: آناهیتا مردانی، نیایش آقایاری، اورامان مرادی، رائین شکری، سارا آبای فینی
جهرم: آیلین حق بین
چالوس: هلیا سیدی پور، رایا رشیدی
دزفول: نیایش ادیب مهر
کرمانشاه: مریم ناز نجفی، مهراوه نجفی
قم: معصومه سادات روحانی
مشهد: پارسا کلالی
نجف آباد: عسل امامی، بردیا امینی، فاطمه ابوترابی، مریم شابندری، نرگس نوروزی
نوشهر: کیارش بالی لاشکی
همدان: آترین افشاری توانا
گروه سنی 11 تا 15 سال:
اصفهان: فاطمه ابراهیم زاده، سارینا شاهی مرادی
البرز: بهار قلعه جویی، سارینا حکیمی، ملینا رضایی
شیراز: فاطمیا پاردسوبی، مریم پرچمی، نیلوفر طاهریان فرد، زهرا استوار
تبریز: بهارک تاجر اردبیلی
تهران: علی صلحی، هلیا عبدالهی نژاد، ایلیا افشارمند، کیانا محمدی نژاد، حمیدرضا سیفی
بابل: نگار مهدی نیا
چالوس: علی مطهری، ایلیا علی اکبری، نغمه فاطری، شعرا تیمورنژاد، طاهره محمد حسینی
خوزستان: آناهید آموزش
دزفول: مهران ظهرابی
همدان: آناهیتا افشاری توانا
اعلام نتایج اولیه ی مسابقه بین المللی نقاشی «شهر صلح آمیز 2019» در هفته اول آذر ماه
قابل توجه شرکت کنندگان گرامی مسابقه بین المللی نقاشی «شهر صلح آمیز 2019»
با توجه به اینکه مهلت شرکت در این مسابقه تا 10 آبان ماه توسط دبیرخانه ژاپنی شهرداران صلح تمدید شده است، متعاقبا اعلام نتایج نیز به هفته های بعد از اتمام مهلت ارسال آثار موکول میشود.
بنابراین لطفا برای اطلاع از نتیجه ی مرحله ی اول این مسابقه، هفته اول آذر ماه به سایت موزه صلح تهران مراجعه فرمایید.
تاريخ ارسال آثار براي فراخوان نقاشي شهر صلح آميز تمديد شد
تاريخ ارسال آثار براي فراخوان نقاشي شهر صلح آميز تمديد شد.
مهلت ارسال آثار: 10 آبان ماه 1398
شرایط شرکت در فراخوان:
- شرکت کنندگان در دو رده سنی" 6-10 سال" و"11- 15 سال" باشند.
- نقاشی، مرتبط با موضوع و ترجیحاً در سایز B4 (257mm*364mm) باشد.
- اسکن نقاشی ها تا تاریخ 28 شهریور 1398 به آدرس ایمیل دبیرخانه ایرانی سازمان شهرداران صلح (واقع در موزه صلح تهران) این ایمیل آدرس توسط سیستم ضد اسپم محافظت شده است. شما میباید جاوا اسکریپت خود را فعال نمایید ارسال گردد. لازم به ذکر است که از پذیرفتن آثار، بعد از مدت تعیین شده معذوریم.
- جهت ثبت نام فرم اطلاعات را از اینجا بارگذاری نمایید، ترجیحا به زبان انگلیسی آن را تکمیل نموده و به ایمیل فوق ارسال کنید.
از پذیرفتن آثاری که مشخصات کامل شرکت کننده را نداشته باشند، معذوریم.
-در صورت دریافت ایمیل شما، برای شما تاییدیه ی دریافت ارسال خواهد شد.
- آثار ابتدا توسط دبیرخانه ایرانی مورد داوری قرار می گیرد و برای دبیرخانه ژاپنی ارسال خواهد شد. سپس در مرحله پایانی داوران بین المللی نتیجه ی آثار انتخاب شده را از سراسر دنیا اعلام می کنند.
* کلیه آثار ارسالی همانند سال پیش در سایت موزه مجازی هنر کودک بارگذاری خواهد شد.